kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 197 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-857-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal és színes fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21428. |
Bevezetés | 3 |
DÍSZÍTÉS | 7 |
A díszítés fogalma, célja | 7 |
A díszítőműveletek csoportosítása és fajtái | 8 |
A bevonás | 9 |
A bevonóanyagok fajtái | 10 |
A fondán | 10 |
A francia fondán | 11 |
A karamellcukor | 12 |
A doboscukor | 12 |
A csokoládés bevonóanyagok | 13 |
A zselé | 14 |
A krémek és habok | 15 |
A burkolás | 15 |
A beszórás | 16 |
A formázás | 18 |
A formázott díszítőelemek nyersanyagai | 20 |
A felrakás | 22 |
A fecskendezés | 23 |
A fecskendező díszítés eszközei | 23 |
A fecskendező díszítés anyagai | 29 |
Az egyszerű díszítés módszerei | 33 |
Az uzsonnasütemények díszítése | 33 |
A kikészített sütemények díszítése | 34 |
Torták, szeletek, tekercsek díszítése | 34 |
Minyonok, desszertek díszítése | 35 |
Csemegék díszítése | 36 |
Krémes és tejszínhabos sütemények díszítése | 36 |
Marcipános sütemények díszítése | 37 |
Teasütemények díszítése | 37 |
A különleges díszítés módszerei | 38 |
Fondándíszítés | 39 |
Csokoládédíszítés | 41 |
Zselédíszítés | 44 |
Cukrozottgyümölcs-díszítés | 45 |
Marcipándíszítés | 46 |
Grillázsdíszítés | 48 |
Karamelldíszítés | 50 |
Kénformák készítése | 55 |
Gesztenyeropogós készítése | 57 |
Külföldi cukrászati készítmények | 58 |
Baumkuchen | 58 |
A díszítés összefoglalása | 60 |
FAGYLALTOK | 61 |
A fagylalt fogalma | 61 |
A fagylaltok táplálkozásélettani jelentősége | 62 |
A fagylaltok nyersanyagai | 62 |
A fagylaltok csoportosítása és fajtái | 64 |
A fagylaltok csoportosítása összetételük szerint | 64 |
Tejes fagylaltok | 65 |
Tejszínes fagylaltok | 66 |
Gyümöcslfagylaltok | 67 |
Gyümölcsvelőből készült fagylaltok | 67 |
Gyümöcsléből készült fagylaltok | 68 |
A fagylaltok csoportosítása a fagylaltkeverék készítési módja szerint | 69 |
A fagylaltok csoportosítása a fagyasztás módja szerint | 70 |
A fagylaltok készítése | 72 |
A fagylalt anyagainak előkészítése | 72 |
A fagylaltkeverék készítése és hőkezelése | 74 |
A fagylaltkeverék szűrése | 75 |
A fagylaltkeverék egyneműsítése | 76 |
A fagylaltkeverék hűtése és pihentetése | 76 |
A fagylaltkeverék fagyasztása | 78 |
A fagylalt utánfagyasztása és adagolása | 80 |
A fagylaltszabvány | 82 |
A fagylaltgyártás és -értékesítés higiéniája | 102 |
Az előkészítés higiéniája | 102 |
A fagylaltkészítés higiéniája | 103 |
A fagylalt tárolása, szállítása | 103 |
Az értékesítés higiéniája | 104 |
Mintavétel a fagylaltból | 104 |
Adagolt fagylaltkészítmények általános jellemzése | 106 |
Az adagolt fagylaltkészítmények általános jellemzése | 106 |
A fagylaltkelyhek összetétele | 107 |
A fagylaltkelyhek csoportosítása | 107 |
Az adagolt fagylaltkészítmények fajtái | 108 |
Jegeskávé | 108 |
Őszibarack Melba | 108 |
Jakab-serleg | 109 |
Szép Heléna fagylaltserleg | 109 |
Kijevi fagylaltkehely | 109 |
Fagylaltserleg szicíliai módra | 110 |
Narancs fagylaltkehely | 110 |
Üdítő fagylaltkehely | 110 |
A parfé készítése | 111 |
A parfé általános jellmezése | 111 |
A parfé alapanyagának elkészítése | 112 |
A parfé formába töltése és fagyasztása | 112 |
A parfé adagolása, tálalása, díszítése | 114 |
Parféfajták | 116 |
Csokoládé-eper parfé | 116 |
Csokoládé-vanília parfé | 117 |
Diplomata parfé | 117 |
Dán parfé | 117 |
Fagylalttorta | 117 |
Kávéparfé | 118 |
Dióparfé | 118 |
Brazil parfé | 118 |
Császár parfé | 118 |
Hideg pohárkrémek | 119 |
A pohárkrémek általános jellemzése | 119 |
A hideg pohárkrémek csoporosítása és készítése | 119 |
Főzött alapkrémből előállítható pohárkrémek készítése | 120 |
Becofixből előállítható pohárkrémek készítése | 121 |
Tejszínhabkrémből előállítható pohárkrémek készítése | 122 |
Vegyes összetételű pohárkrémek készítése | 123 |
A hideg pohárkrémek fajtái | 123 |
Vaníliás pohárkrémek | 123 |
Meggyes pohárkrémek | 124 |
Csokoládés pohárkrémek | 125 |
Szőlős pohárkrémek (Borkrém) | 125 |
Gyümölcsrizs | 126 |
Gesztenyés pohárkrémek | 126 |
Epres tejszínes pohárkrémek | 127 |
Ananász pohárkrémek | 127 |
Lágyfagylaltok | 128 |
A lágyfagylaltok összetétele | 128 |
Vanília lágyfagylalt | 128 |
Tejszínes málna lágyfagylalt | 129 |
Kókusz lágyfagylalt | 129 |
A lágyfagylaltok készítése, fagyasztása | 130 |
Fagylaltporok | 131 |
A fagylaltporok fajtái és összetételük | 131 |
A fagylaltporok készítése | 132 |
A fagylaltporok csomagolása, tárolása és felhasználása | 132 |
Fagylaltporreceptek | 134 |
Fagylaltkonzervek | 135 |
A konzervfagylalt | 136 |
Stabilizált gyümölcsfagylalt-sűrítmény | 136 |
A nagyüzemi fagylaltgyártás | 137 |
A jégkrém anyagai | 137 |
A jégkrém készítése | 138 |
A jégkrém fagyasztása | 138 |
A jégkrém adagolása, formázása, csomagolása | 139 |
A jégkrém utánfagyasztása, raktározása, értékesítése | 139 |
A nagyüzemi fagylaltgyártás termékei | 140 |
A pálcikás jégkrém | 140 |
Dobozos jégkrémek | 141 |
Poharas jégkrémek | 141 |
Vaníliás jégkrém | 143 |
A fagylaltok összefoglalása | 144 |
A CUKRÁSZSÜTEMÉNYEK MINŐSÉGE ÉS FORGALOMBA HOZATALA | 145 |
A cukrászkészítmények minősége | 145 |
A minőséget meghatározó tényezők | 146 |
A sütemények súlya | 147 |
Süteményhibák | 150 |
A cukrászkészítmények forgalomba hozatala | 154 |
A sütemények csomagolása | 154 |
A csomagolás módszerei | 155 |
A sütemények szállítása | 157 |
A sütemények tárolása | 158 |
A sütemények eltarthatósága | 158 |
A sütemények kezelése az üzletben | 159 |
Az új technológiai módszerek hatása a minőségre | 162 |
A süteménycsomagolás korszerű módszerei | 163 |
A CUKRÁSZÜZEM MUNKÁJÁNAK MEGSZERVEZÉSE | 167 |
A munkaszervezés fogalma és célja | 167 |
A munkaszervezés alapelemei a cukrászatban | 169 |
A munkaerő | 169 |
A termelőeszközök | 171 |
A munkafolyamatok | 172 |
A fő munkafolyamatok | 173 |
A mellék-munkafolyamtok | 175 |
A szervezet | 178 |
A korszerű üzemszervezés kérdései | 180 |
A költségek és az üzemszervezés | 180 |
A termelékenység és az üzemszervezés | 181 |
Az üzemszervezés módszerei | 181 |
A szervezési munka szakaszai | 182 |
Modern technológiai eljárások | 183 |
Új nyersanyagok | 184 |
Krémtöltelék becofix és flaum porokból | 184 |
Új gépek, berendezések | 185 |
Rheon süteménygyártó gép | 186 |
A cukrászati ismeretek összefoglalása | 188 |
Felhasznált irodalom | 191 |
Taralomjegyzék | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.