1.067.049

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászati ismeretek II.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-576-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21415.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
KIKÉSZÍTETT SÜTEMÉNYEK7
A kikészített sütemények általános jellemzése7
A kikészített sütemények csoportosítása8
Torták9
A torták általános jellemzése9
A torták készítése11
A tészta előkészítése11
A torta töltése11
A torta díszítése12
A torta dermesztése, szeletelése13
A torták csoportosítása és fajtái15
Felvert tésztából készíthető torták16
Omlós tésztából készíthető torták26
Hengerelt tésztából készíthető torták27
Szeletek29
A szeletek általános jellemzése29
A szeletek készítése29
A tészta előkészítése30
A szeletek töltése30
A szeletek díszítése30
A szeletek dermesztése, felvágása31
A szeletek csoportosítása és fajtái32
Felvert tésztából készíthető szeletek32
Omlós tésztából készíthető szeletek38
Tekercsek41
A tekercsek általános jellemzsée41
A tekercsek készítése41
A tészta előkészítése42
A tekercs betöltése, dermesztése42
A tekercs díszítése, szeletelése43
A tekercsek fajtái44
Minyonok47
A minyonok általános jellemzése47
A minyonok készítése48
A tészta előkészítése48
A minyonok betöltése, dermesztése49
A minyonok felvágása, kiszúrása49
A minyonok bevonása, díszítése50
A minyonok bevonása, díszítése52
Felvert tésztából készült minyonok53
Vágással készült minyonok53
Kiszúrással készült minyonok54
Tésztahüvelyből készült minyonok55
Omlós tésztából készült minyonok60
Minyon jellegű sütemények61
Gesztenyepüréből készült minyon jellegű sütemények62
Desszertek64
A desszertek általános jellemzése64
A desszertek készítése65
A tészta előkészítése65
A desszertek betöltése, dermesztése66
A desszertek kialakítása66
A desszertek bevonása, díszítése66
A desszertek csoportosítása és fajtái67
Felvert tésztából készült desszertek68
Desszert fánkok70
Omlós tésztából készült desszertek73
Csemegék77
A csemegék általános jellemzése77
A csemegék készítése79
A tészta előkészítése79
A csemegék töltése, dermesztése79
A csemegék bevonása, díszítése, csomagolása80
A csemegék csoportosítása és fajtái81
Torta alakú csemegék81
Vágással kialakított csemegék83
Kiszúrással készült csemegék85
Csemegecsúcsok85
Csemegebombák87
Csemegehengerek88
Krémesek90
A krémesek általános jellemzése90
A krémes sütemények készítése91
A krémes lap készítése91
A krémes sütemények töltése, felvágása91
A krémes sütemények csoportosítása és fajtái92
Tejszínhabos sütemények95
A tejszínhabos sütemények általános jellemzése95
A tejszínhabos sütemények csoportosítása és fajtái96
Felvert tésztából készült tejszínhabos sütemények96
Tejszínes fánkok96
Tejszínes szeletek98
Tejszínes tekercsek101
Tejszínes torták101
Forrázott tésztából készült tejszínhabos sütemények104
Vajas tésztából készült tejszínhabos sütemények105
Hengerelet tésztából készült tejszínes sütemények106
Marcipános sütemények107
A marcipános sütemények általános jellemzése107
A marcipános sütemények csoportosítása és készítése108
A tészta előállítása és töltése108
A marcipános sütemények burkolása,díszítése108
A marcipános sütemények fajtái109
Marcipán gyümölcsök109
Marcipán zöldségfélék110
Marcipán figurák111
Diabetikus sütemények112
A diabetikus sütemények jelentősége112
A diabetikus sütemények forgalomba hozatala114
Mi jellemzi a diabetikus cukrászsüteményeket?116
Diabetikus félkész termékek116
Glukonon116
Diabetikus mártócsokoládé117
Diabetikus marcipán118
Diabetikus töltelékek118
Diabetikus gyümölcsíz118
Diabetikus vajkrémek118
Diabetikus párizsi krém119
Diabetikus pralinékrém119
Forrázott diótöltelék119
Diabetikus tojáshabkrém119
Diabetikus tejszínkrémek120
Diabetikus tészták120
Diabetikus pozsonyi tészta120
Diabetikus omlós tészták121
Diabetikus felvert tészták121
Diabetikus sütemények123
Uzsonnasütemények123
Torták, szeletek, csemegék124
Tejszínhabos sütemények126
Teasütemények127
Egyéb diabetikus készítmények129
A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása130
A rigójancsi szénhidráttartalmának meghatározása130
Speciális cukrászsütemények132
Külföldi eredetű sütemények133
Speciális gyümölcsös sütemények135
Üzleti specialitások138
Módosult sütemények139
Egyéb különleges sütemények139
A kikészített sütemények összefoglalása141
TEASÜTEMÉNYEK145
A teasütemények általános jellemzése145
A teasütemények csoportosítása146
Édes teasütemények148
Omlós tésztából készült édes teasütemények fajtái149
Gyúrt omlós tésztából készült édes teasütemények149
Kevert omlós étsztából készült édes teasütemények156
Néró teasütemények156
Pathé teasütemények163
Kevert linzi lapból készített édes teasütemények165
Formában sütött omlós teasütemények166
Felvert tésztából készült édes teasütemények fajtái169
Tojásfehérjéből készült teasütemények előállítása170
Egész tojásból készült teasütemények előállítása175
Hengerelt tésztából készült édes teasütemények179
Étkezési marcipánból készült teasütemények előállítása179
Sütőmarcipánból készült teasütemények előállítása180
Makron tésztából készült teasütemények előállítása183
Francia makron tésztából készült teasütemények előállítása187
Egyéb édes teasütemények190
Az édes teasütemények összefoglalása192
Sós teasütemények194
Gyúrt omlós tésztából készült sós teasütemények fajtái195
Nehéz töltetlen sós teasütemények készítése195
Sós tésztából készült teasütemények195
Sajtos tésztából készült teasütemények198
Borsos tésztából készült teasütemények199
Nehéz töltött sós teasütemények készítése200
Vajas tésztából készült sós teasütemények fajtái203
Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése203
Könnyű töltött sós teasütemények készítése205
Régi, elfelejtett édes és sós teasütemények208
Omlós tésztából készült teasütemények208
Felvert tésztából készült teasütemények211
Hengerelt tésztából készült teasütemények214
Benyé teasütemények215
Sós teasütemények218
Forrázott tésztából készült sós teasütemények219
Teasütemények összefoglalása222
CUKRÁSZATI SZAKRAJZ223
A rajzhoz szükséges eszközök223
Betűtípusok226
A blokkbetűk226
Dőlt betűk229
Kis blokkbetűk231
A zsinórírás betűi231
Betűtípus-változatok234
Szövegelhelyezés234
Szövegírás ferde elhelyezése237
Köríves felirat készítése237
Szövegelhelyezések kör alakban239
Vonalvezetési gyakorlatok242
Egyenes irányú vonalvezetés242
Vonalvezetés kör alakban246
Szív- és tulipánelemes vonalvezetés kör alakban249
Huszárzsinóros vonalvezetési gyakorlat249
Térkitöltés vonalvezetéssel251
Szegélydíszítés vonalvezetéssel253
Stilizált virágrajzok253
Virágrajzok gyakorlása255
Stilizált virágrajzok különböző módon257
Tortadíszítés gyümölccsel260
Puncstorta díszítésének rajza260
Gesztenyetorta díszítése261
Tortadíszítés szőlővel263
Alkalmitorta-díszítések264
Gyermekeknek készített torták díszítése264
Karácsonyi tortadíszítés268
Újévi tortarajzok270
Húsvéti díszítések271
Farsangi tortadíszítések rajzai273
Tortadíszítés ballagás alkalmából274
Tortadíszítések családi események, évfordulók alkalmából275
Rajzok születésnapi tortára275
Névnapi tortarajzok278
Anyák napjára280
Esküvői tortadíszítés283
Modern vonalú tortadíszítés284
Tortadíszítés Télapó ünnepre287
Tortadíszítés névadó ünnepségre288
Kirakati tortadíszek tervezése290
Kirakati díszek nemzeti ünnepekre, mozgalmi évfordulókra291
Tortatervek gyermeknapra293
Egyéb alkalmi tortadíszítések295
Vadásztorta rajza296
A cukrászati szakrajz összefoglalása298
FELHASZNÁLT IRODALOM299
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem