kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 306 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-329-2 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: 21415. |
Bevezetés | 3 |
KIKÉSZÍTETT SÜTEMÉNYEK | 7 |
A kikészített sütemények általános jellemzése | 7 |
A kikészített sütemények csoportosítása | 8 |
Torták | 9 |
A torták általános jellemzése | 9 |
A torták készítése | 11 |
A tészta előkészítése | 11 |
A torta töltése | 11 |
A torta díszítése | 12 |
A torta dermesztése, szeletelése | 13 |
A torták csoportosítása és fajtái | 15 |
Felvert tésztából készíthető torták | 16 |
Omlós tésztából készíthető torták | 26 |
Hengerelt tésztából készíthető torták | 27 |
Szeletek | 29 |
A szeletek általános jellemzése | 29 |
A szeletek készítése | 29 |
A tészta előkészítése | 30 |
A szeletek töltése | 30 |
A szeletek díszítése | 30 |
A szeletek dermesztése, felvágása | 31 |
A szeletek csoportosítása és fajtái | 32 |
Felvert tésztából készíthető szeletek | 32 |
Omlós tésztából készíthető szeletek | 38 |
Tekercsek | 41 |
A tekercsek általános jellemzsée | 41 |
A tekercsek készítése | 41 |
A tészta előkészítése | 42 |
A tekercs betöltése, dermesztése | 42 |
A tekercs díszítése, szeletelése | 43 |
A tekercsek fajtái | 44 |
Minyonok | 47 |
A minyonok általános jellemzése | 47 |
A minyonok készítése | 48 |
A tészta előkészítése | 48 |
A minyonok betöltése, dermesztése | 49 |
A minyonok felvágása, kiszúrása | 49 |
A minyonok bevonása, díszítése | 50 |
A minyonok bevonása, díszítése | 52 |
Felvert tésztából készült minyonok | 53 |
Vágással készült minyonok | 53 |
Kiszúrással készült minyonok | 54 |
Tésztahüvelyből készült minyonok | 55 |
Omlós tésztából készült minyonok | 60 |
Minyon jellegű sütemények | 61 |
Gesztenyepüréből készült minyon jellegű sütemények | 62 |
Desszertek | 64 |
A desszertek általános jellemzése | 64 |
A desszertek készítése | 65 |
A tészta előkészítése | 65 |
A desszertek betöltése, dermesztése | 66 |
A desszertek kialakítása | 66 |
A desszertek bevonása, díszítése | 66 |
A desszertek csoportosítása és fajtái | 67 |
Felvert tésztából készült desszertek | 68 |
Desszert fánkok | 70 |
Omlós tésztából készült desszertek | 73 |
Csemegék | 77 |
A csemegék általános jellemzése | 77 |
A csemegék készítése | 79 |
A tészta előkészítése | 79 |
A csemegék töltése, dermesztése | 79 |
A csemegék bevonása, díszítése, csomagolása | 80 |
A csemegék csoportosítása és fajtái | 81 |
Torta alakú csemegék | 81 |
Vágással kialakított csemegék | 83 |
Kiszúrással készült csemegék | 85 |
Csemegecsúcsok | 85 |
Csemegebombák | 87 |
Csemegehengerek | 88 |
Krémesek | 90 |
A krémesek általános jellemzése | 90 |
A krémes sütemények készítése | 91 |
A krémes lap készítése | 91 |
A krémes sütemények töltése, felvágása | 91 |
A krémes sütemények csoportosítása és fajtái | 92 |
Tejszínhabos sütemények | 95 |
A tejszínhabos sütemények általános jellemzése | 95 |
A tejszínhabos sütemények csoportosítása és fajtái | 96 |
Felvert tésztából készült tejszínhabos sütemények | 96 |
Tejszínes fánkok | 96 |
Tejszínes szeletek | 98 |
Tejszínes tekercsek | 101 |
Tejszínes torták | 101 |
Forrázott tésztából készült tejszínhabos sütemények | 104 |
Vajas tésztából készült tejszínhabos sütemények | 105 |
Hengerelet tésztából készült tejszínes sütemények | 106 |
Marcipános sütemények | 107 |
A marcipános sütemények általános jellemzése | 107 |
A marcipános sütemények csoportosítása és készítése | 108 |
A tészta előállítása és töltése | 108 |
A marcipános sütemények burkolása,díszítése | 108 |
A marcipános sütemények fajtái | 109 |
Marcipán gyümölcsök | 109 |
Marcipán zöldségfélék | 110 |
Marcipán figurák | 111 |
Diabetikus sütemények | 112 |
A diabetikus sütemények jelentősége | 112 |
A diabetikus sütemények forgalomba hozatala | 114 |
Mi jellemzi a diabetikus cukrászsüteményeket? | 116 |
Diabetikus félkész termékek | 116 |
Glukonon | 116 |
Diabetikus mártócsokoládé | 117 |
Diabetikus marcipán | 118 |
Diabetikus töltelékek | 118 |
Diabetikus gyümölcsíz | 118 |
Diabetikus vajkrémek | 118 |
Diabetikus párizsi krém | 119 |
Diabetikus pralinékrém | 119 |
Forrázott diótöltelék | 119 |
Diabetikus tojáshabkrém | 119 |
Diabetikus tejszínkrémek | 120 |
Diabetikus tészták | 120 |
Diabetikus pozsonyi tészta | 120 |
Diabetikus omlós tészták | 121 |
Diabetikus felvert tészták | 121 |
Diabetikus sütemények | 123 |
Uzsonnasütemények | 123 |
Torták, szeletek, csemegék | 124 |
Tejszínhabos sütemények | 126 |
Teasütemények | 127 |
Egyéb diabetikus készítmények | 129 |
A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása | 130 |
A rigójancsi szénhidráttartalmának meghatározása | 130 |
Speciális cukrászsütemények | 132 |
Külföldi eredetű sütemények | 133 |
Speciális gyümölcsös sütemények | 135 |
Üzleti specialitások | 138 |
Módosult sütemények | 139 |
Egyéb különleges sütemények | 139 |
A kikészített sütemények összefoglalása | 141 |
TEASÜTEMÉNYEK | 145 |
A teasütemények általános jellemzése | 145 |
A teasütemények csoportosítása | 146 |
Édes teasütemények | 148 |
Omlós tésztából készült édes teasütemények fajtái | 149 |
Gyúrt omlós tésztából készült édes teasütemények | 149 |
Kevert omlós étsztából készült édes teasütemények | 156 |
Néró teasütemények | 156 |
Pathé teasütemények | 163 |
Kevert linzi lapból készített édes teasütemények | 165 |
Formában sütött omlós teasütemények | 166 |
Felvert tésztából készült édes teasütemények fajtái | 169 |
Tojásfehérjéből készült teasütemények előállítása | 170 |
Egész tojásból készült teasütemények előállítása | 175 |
Hengerelt tésztából készült édes teasütemények | 179 |
Étkezési marcipánból készült teasütemények előállítása | 179 |
Sütőmarcipánból készült teasütemények előállítása | 180 |
Makron tésztából készült teasütemények előállítása | 183 |
Francia makron tésztából készült teasütemények előállítása | 187 |
Egyéb édes teasütemények | 190 |
Az édes teasütemények összefoglalása | 192 |
Sós teasütemények | 194 |
Gyúrt omlós tésztából készült sós teasütemények fajtái | 195 |
Nehéz töltetlen sós teasütemények készítése | 195 |
Sós tésztából készült teasütemények | 195 |
Sajtos tésztából készült teasütemények | 198 |
Borsos tésztából készült teasütemények | 199 |
Nehéz töltött sós teasütemények készítése | 200 |
Vajas tésztából készült sós teasütemények fajtái | 203 |
Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése | 203 |
Könnyű töltött sós teasütemények készítése | 205 |
Régi, elfelejtett édes és sós teasütemények | 208 |
Omlós tésztából készült teasütemények | 208 |
Felvert tésztából készült teasütemények | 211 |
Hengerelt tésztából készült teasütemények | 214 |
Benyé teasütemények | 215 |
Sós teasütemények | 218 |
Forrázott tésztából készült sós teasütemények | 219 |
Teasütemények összefoglalása | 222 |
CUKRÁSZATI SZAKRAJZ | 223 |
A rajzhoz szükséges eszközök | 223 |
Betűtípusok | 226 |
A blokkbetűk | 226 |
Dőlt betűk | 229 |
Kis blokkbetűk | 231 |
A zsinórírás betűi | 231 |
Betűtípus-változatok | 234 |
Szövegelhelyezés | 234 |
Szövegírás ferde elhelyezése | 237 |
Köríves felirat készítése | 237 |
Szövegelhelyezések kör alakban | 239 |
Vonalvezetési gyakorlatok | 242 |
Egyenes irányú vonalvezetés | 242 |
Vonalvezetés kör alakban | 246 |
Szív- és tulipánelemes vonalvezetés kör alakban | 249 |
Huszárzsinóros vonalvezetési gyakorlat | 249 |
Térkitöltés vonalvezetéssel | 251 |
Szegélydíszítés vonalvezetéssel | 253 |
Stilizált virágrajzok | 253 |
Virágrajzok gyakorlása | 255 |
Stilizált virágrajzok különböző módon | 257 |
Tortadíszítés gyümölccsel | 260 |
Puncstorta díszítésének rajza | 260 |
Gesztenyetorta díszítése | 261 |
Tortadíszítés szőlővel | 263 |
Alkalmitorta-díszítések | 264 |
Gyermekeknek készített torták díszítése | 264 |
Karácsonyi tortadíszítés | 268 |
Újévi tortarajzok | 270 |
Húsvéti díszítések | 271 |
Farsangi tortadíszítések rajzai | 273 |
Tortadíszítés ballagás alkalmából | 274 |
Tortadíszítések családi események, évfordulók alkalmából | 275 |
Rajzok születésnapi tortára | 275 |
Névnapi tortarajzok | 278 |
Anyák napjára | 280 |
Esküvői tortadíszítés | 283 |
Modern vonalú tortadíszítés | 284 |
Tortadíszítés Télapó ünnepre | 287 |
Tortadíszítés névadó ünnepségre | 288 |
Kirakati tortadíszek tervezése | 290 |
Kirakati díszek nemzeti ünnepekre, mozgalmi évfordulókra | 291 |
Tortatervek gyermeknapra | 293 |
Egyéb alkalmi tortadíszítések | 295 |
Vadásztorta rajza | 296 |
A cukrászati szakrajz összefoglalása | 298 |
FELHASZNÁLT IRODALOM | 299 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.