1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászati ismeretek gyakorlata

Általános ismeretek/Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: F-211.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Cukrászati ismeretek gyakorlata /Általános ismeretek/3
I. fejezet4
Üzemi ismeretek4
Berendezések4
Munkaasztalok4
Szekrények4
Sütőlemeztartók5
Ládák5
Főzőberendezések5
Sütőberendezések6
Cukrászüzemi gépek6
Gyuró-dagasztógép6
Tésztanyujtó gép6
Hengergép7
Habfuvó gép7
Fondángép7
Egyéb gépek8
Hütőberendezések8
Munka és balesetvédelem9
Munkaeszközök10
Nyujtók10
Tésztanyujtók10
Recés nyujtó10
Beosztó nyujtók11
Kések11
Kenőkés11
Felvágó és szeletelőkések11
Fürészélü kések, hullámos élü kések11
Kaparókések12
Formák12
Sütőformák12
Kiszurók12
Idomcsövek12
Edények13
Üstök13
Nyeles lábasok13
Tálak13
Sziták13
Kanalak13
Sütőlemezek13
Habverők14
Mártóvilla14
Gitterrács14
Ecsetek, kefék14
Mérőeszközök14
II. fejezet15
A cukrásztechnológia alapmüveletei15
A cukrászsütemény-gyártás alapmüveletei15
Előkészitő müveletek15
Anyagok előkészitése15
Cukortartalmu anyagok előkészitése15
Liszt és keményitőtartalmu anyagok előkészitése16
Magvak előkészitése16
Mák16
Dióbél16
Mandulabél17
Mogyoróbél17
Kávé készitmények17
Zsiradékok előkészitése17
Növényi zsirok17
Állati zsiradékok18
Tej és tejtermékek előkészitése18
Tojás előkészitése18
Gyümölcsök előkészitése19
Szilárditóanyagok előkészitése19
Mesterséges szinezékanyagok előkészitése19
Eszközök, berendezések előkészitése19
Munkaasztalok előkészitése19
Sütőlemezek előkészitése19
Tortakarikák, fémkeretek előkészitése20
Nyomózsák előkészitése20
Formák előkészitése20
Gépek előkészitése20
Kemencék előkészitése20
Cukorkészitmények21
III. fejezet - Cukrászipari félkész termékek előállitása
Főtt cukorkészitmények21
Higitó cukoroldat21
Fondán21
Karamell21
Olvasztott cukorkészitmények22
Doboscukor22
Grillázs22
Cukorfesték23
Töltelék készitése23
Gyümölcsöstöltelékek23
Tartósitott gyümölcstöltelékek23
Gyümölcsdzsem23
Gyümölcsiz24
Gyümölcslekvár24
Gesztenyepüré24
Tejszinkrémek24
Cukrozott tejszinhab24
Eper, málna, ribizli, stb. tejszinhabkrém25
Dió-mogyoró-mandula tejszinhabkrém25
Kávé tejszinhab-krém25
Csokoláda tejszinkrém25
Rigójancsikrém26
Csokoládé tejszinkrém26
Csokoládé tejszinkrém kakaóporral26
Oroszkrém27
Tojáskrémek27
Vajkrémek27
Izesitett vajkrémek28
Gyümölcs vajkrém29
Citrom vajkrém29
Málna izü vajkrém30
Dió vajkrém30
Mogyoró vajkrém30
Kávé vajkrém30
Gesztenye vajkrém30
Karamell vajkrém31
Puncs krém31
Csokoládé krém 1.31
Csokoládé krém 2.32
Csokoládé krém 3.32
Tartós töltelékek32
Tejszines alapkrém32
Párizsi krém32
Praliné krém33
Magvakból készült töltelékek33
Forrázott diótöltelék33
Diós habtöltelék33
Tojáshabkrém34
Dió püré-töltelék34
Száraz dió-töltelék34
Resztelt dió-töltelék35
Máktöltelék35
Száraz máktöltelék35
Turótöltelék 1.36
Turótöltelék 2.36
Sós, sajtos töltelékek37
Sajtkrém37
Husos töltelékek37
Sonkatöltelék37
Májkrémtöltelék37
Libamájkrém38
Szardiniakrém38
Bevonóanyagok39
Zselé /Gyümölcs kocsonya/40
Zselé agar-agarból40
IV. fejezet41
Tésztakészités41
Együtemü sütés43
Kétütemü sütés43
Gőzös sütőtérben való sütés43
Gőzmentes sütőtérben való sütés43
Az egyes tésztafajták sütési paraméterei, táblázat44
Élesztős tészták45
Az élesztős tésztákhoz szükséges alapanyagok45
A tésztakészités müveletei46
Briós tészta47
Fonott kalács készitése ábra48
Briós készitése ábra48
Szendvicsbriós48
Molnárka49
Karsbadi túrós49
Francia briós49
Kevert élesztős tészták51
Kevert élesztős tészták ábra51
Kevert élesztős tészta anyaghányad51
Csokoládé kuglóf52
Dán kifli53
Farsangi fánk54
Hajtogatott élesztős tészta készitése54
Hajtogatott élesztős tészta anyaghányad55
Hajtogatott élesztős tészta ábra55
Turós táska57
Diós csiga57
Diós csiga készitése ábra58
Svájci kifli58
Meggyes tiroli rétes59
Omlós élesztős tészták59
Pozsonyi tészta60
Pozsonyi kifli60
Beigli /diós vagy mákos/61
Omlós tészták /linzerek/61
Gyurt omlós tészták62
Sárga linzi tészta62
Linzer karika63
Rákóczi turós lepény63
Almás lepény64
Barna linzi tészta64
Isler64
Bécsi kocka64
Diókrém65
Sós linzi tészta65
Gyurt, omlós, sós tészta anyaghányada66
Kevert omlós tészta fajtái67
Néró tészta68
Pathé teasütemény68
Vaniliás pathé69
Gyümölcskenyér69
Kevert linzi teasütemény70
Macskanyelv70
Narancs galett71
Moszkauer72
Vajas tészta72
Vajas tészta anyaghányada73
Vajas tészta készitése ábra74
Vajas tésztából készithető édes izü termékek75
Burkifli75
Izes táska75
Pálmalevél76
Meggyes pite76
Krémes77
Vajas tésztából készült sós sütemények77
Sajtos roló77
Sonkás kifli78
Forrázott tészta78
Képviselőfánk tészta78
Képviselőfánk79
Sajtos képviselőfánk80
Pogácsák80
Vajas pogácsa80
Sajtos vajas pogácsa81
Tepertős pogácsa81
Leveles vajas pogácsa köménymaggal82
Burgonyás pogácsa82
Felvert tészták82
Piskóta felvert83
Hideg uton készült felvertek85
Csokoládés felvert tészta86
Dió, mogyoró, mandula, grillázs felvert86
Kávés felvert tészta86
Bohém felvert tészta86
Indiáner felvert tészta87
Babapiskóta88
Hideg uton készült nehéz felvert tészták fajtái89
Meleg uton készült könnyü felvert tészták fajtái90
Sand felvert91
Ponponett felvert91
Habtészta91
Meleg uton készült nehéz felvert tészták fajtái92
Sacher felvert92
Krémkenyerek93
Ánizskenyér93
Állományjavitóval készült felvertek93
Tortakarika "Jilk" vagy "Pál" pasztával94
Hengerelt tészták94
Étkezési vagy diszitő marcipánok95
Diómarcipán95
Sütő marcipánok96
Mandulás kifli96
Nugátok96
Uzsonnasütemények csoportositása97
V. fejezet99
Kikészitett sütemények99
Felvágás, töltés, összeillesztés100
Bevonás, áthuzás100
Mártás, burkolás, beszórás100
Szeletelés, diszités100
Kikészitett sütemények felsorolása100
Torták101
Csokoládétorta101
Dobostorta101
Dió torta102
Ananász torta102
Puncstorta103
Szeletek104
Piramis104
Marcipán szelet105
Gyümölcs alagut106
Tekercsek107
Fatörzs rolád107
Citrom rolád107
Piskóta tekercs108
Minyonok108
A kikészitési mód alapján ismert minyonok109
Csokoládés minyon110
Puncs-minyon110
Citromos minyon110
Mogyorós minyon111
Gulyás minyon111
Desszertek112
Mogyoró desszert112
Diófánk desszert113
Sárgabarackos desszert114
Eperdesszert115
Körtedesszert115
Csemegék115
Bambi csemege116
Tátra csucs117
Ludláb torta117
Mokka csemege kocka117
Grillázs bomba118
Marcipán csemege118
Grillázs rud119
Bohém csemege119
Tejszinhabos sütemények120
Indiáner120
Eperfánk121
Rigójancsi121
Gesztenye alagut122
Oroszkrém torta122
Francia krémes123
Ekler fánk123
Habroló124
Ananász tejszines kocka124
Kecskeméti barackpálinkás puding125
Somlói galuska125
Hideg, tejszines epres rétes126
Poharas hideg krémek127
Poharas csokoládé krém127
Poharas eperkrém128
Marcipános sütemények128
Nagyburgonya128
Marcipán gyümölcs129
Marcipán narancs frée129
Dió frée130
Különleges cukrászkészitmények130
A dobostorta eredeti receptje130
Elszászi körtetorta131
Meggyes omlett torta132
Turó-torta almával132
Máktorta meggyel133
Kapros turós lepény134
Kikészitett sütemények táblázat135
Diszités137
Bevonás137
Burkolás, beszórás, formázás137
Felrakás, fecskendezés139
A fecskendező diszités anyagai139
Vajkrémből és tejszinhabból készült diszitések139
A különleges diszités módszerei140
Marcipán diszités140
Karamell diszités140
Karamellcukor készitése141
Öntött karamelldiszek142
Huzott karamelldiszek142
Fuvott karamelldiszek142
Szálasitott karamelldiszek143
Korszerü anyagok a cukrászatban143
Jilk vagy Pál paszta143
Bianka krém144
Alapkrém előállitása144
Beofix krémpor144
Beofix alapkrém144
Flaum por145
Flaum hab145
Branteigmix145
Keku por145
Rheon süteménygyártó gép146
Diabetikus sütemények148
A diabetikus sütemények forgalomba hozatala148
A diabetikus cukrászsütemények jellemzői149
Diabetikus félkész termékek150
Diabetikus mártócsokoládé150
Diabetikus marcipán150
Diabetikus töltelékek150
Diabetikus vajkrémek150
Diabetikus párizsi krém151
Diabetikus pralinékrém151
Forrázott diótöltelék151
Diabetikus tejszinkrémek151
Diabetikus tejszinhab összetétele151
Diabetikus tészták152
Diabetikus pozsonyi tészta152
Diabetikus omlós tészták152
Diabetikus felvert tészták152
Diabetikus piskóta felvert tészta153
Diabetikus indiáner tészta153
Diabetikus csokoládés felvert tészta153
Diabetikus sütemények154
Uzsonnasütemények /Diós vagy mákos beigli/154
Rotshild-piskóta154
Meggyes lepény154
Rákóczi turós lepény155
Torták, szeletek, csemegék155
Rumos-diótorta155
Puncs szelet155
Pralinészelet155
Párizsi henger156
Isler156
Tátra csucs156
Tejszinhabos sütemények156
Teasütemények157
A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása159
Minőségi követelmények160
A minőséget meghatározó tényezők160
A sütemények sulya161
Süteményhibák161
Sütemények tárolása162
Sütemények eltarthatósága162
Feladatlapok164
Tartalom169

Balogh Gábor

Balogh Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balogh Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem