kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott papírkötés |
Oldalszám: | 303 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21904. |
Üzemi ismeret (elmélet) | 3 |
A cukrászüzem helyiségei, berendezése, felszerelése | 3 |
Cukrászipari gépek | 6 |
Munkavédelmi, tűzrendészeti, higiéniai előírások | 10 |
Alapműveletek (elmélet) | 17 |
A tésztakészítés | 17 |
A sütés | 19 |
Töltelékek, bevonóanyagok | 20 |
A kikészítés műveletei | 21 |
Ismerkedés a cukrászüzemmel | 23 |
Belépés az üzembe | 23 |
A cukrászüzem helyiségei | 24 |
Munkaeszközök, gépek | 24 |
Fondánkészítés | 26 |
Elméleti bevezető | 26 |
Cukoroldat töménységének meghatározása kézipróbával | 28 |
Cukoroldat töménységének meghatározása cukorhőmérővel | 30 |
Fondánkészítés kézi táblázással | 31 |
Fondánkészítés gépi táblázással | 33 |
Csokoládé bevonóanyagok | 34 |
Elméleti bevezető | 34 |
Mártógyurma hőkezelése edényben | 36 |
Mártógyurma hőkezelése táblázással | 38 |
Pormassza előkészítése mártáshoz | 39 |
Csokoládé bevonóanyag felhasználása mártáshoz | 40 |
Csokoládé bevonóanyag felhasználása áthúzáshoz | 42 |
Vajkrém készítése | 44 |
Elméleti bevezető | 44 |
Alapvajkrém készítése cukorszörppel | 44 |
Alapvajkrém készítése porcukorral | 46 |
Alapvajkrém készítése fondánnal | 46 |
Tojáshabbal lazított alapvajkrém készítése | 47 |
Vajkrém készítése egész tojással | 48 |
Csokoládékrém készítése | 49 |
Karamellkrém készítése | 50 |
Tejszínkrémek, tojáskrémek | 51 |
Elméleti bevezető | 51 |
Kávétejszínkrém készítése | 51 |
Csokoládé-tejszínkrém (Rigójancsi krém) készítése | 53 |
Tojáshab készítése | 54 |
Tojáshab nélküli sárgakrém készítése | 56 |
Tojáshabos sárgakrém készítése | 57 |
Oroszkrém készítés | 58 |
Élesztős tészták | 60 |
Elméleti bevezető | 60 |
Gyúrt élesztős tészták | 61 |
Briós készítés | 62 |
Fonott kalács készítése | 66 |
Kevert élesztős tészták | 70 |
Kuglóf készítése | 70 |
Fánk készítés | 73 |
Hajtogatott élesztős tészták | 75 |
Omlós élesztős tészták | 82 |
Omlós élesztős tészta készítése | 83 |
Pozsonyi kifli készítése | 84 |
Pozsonyi beigli készítése | 87 |
Gyúrt omlós tészták | 89 |
Elméleti bevezető | 89 |
Fehér linzi tészta készítése | 91 |
Linzerkoszorú készítése | 92 |
Almás lepény készítése | 93 |
Bécsi kocka készítése | 94 |
A vajas tészta | 96 |
Elméleti bevezető | 96 |
Vajas tészta készítése | 97 |
Krémlap készítése | 98 |
Búrkifli készítése | 99 |
Felvert tészták | 101 |
Elméleti bevezető | 101 |
Doboslap készítése | 104 |
Indiáner tészta készítése | 107 |
Sand felvert készítése | 110 |
Pomponette tészta készítése | 111 |
Hengerelt tészták | 113 |
Elméleti bevezető | 113 |
Mandula-marcipán készítése | 117 |
Makron tészta készítése | 119 |
Mandulás csók készítése | 120 |
Sütési munkák | 123 |
Elméleti bevezető | 123 |
A sütőlemezek kezelésének gyakorlása | 129 |
Tésztasütés | 130 |
Töltési munkák | 132 |
Elméleti bevezető | 132 |
Tortatöltés | 133 |
Mignon töltés | 134 |
Mignon készítése | 137 |
Elméleti bevezető | 137 |
Vágással készült mignonok előállítása | 139 |
Kiszúrással formázott mignonok készítése | 145 |
Tésztahüvelyből készített mignonok előállítása | 149 |
Kúpmignonok készítése | 151 |
Mignon-jellegű sütemények készítése | 154 |
Tortakészítés | 157 |
Elméleti bevezető | 157 |
Krémtorta készítése | 161 |
Dobostorta, Stefánia torta készítése | 163 |
Puncstorta készítése | 167 |
Legyezőtorta készítése | 168 |
Roládok, szeletek | 171 |
Elméleti bevezető | 171 |
Piskótatekercs készítése | 172 |
Fatörzs készítése | 173 |
Omlós tésztából készült szeletek előállítása | 175 |
Felvert tésztából készült szeletek előálítása | 177 |
Tejszínes készítmények | 180 |
Elméleti bevezető | 180 |
Tejszínes eper szelet készítése | 182 |
Indiáner készítése | 184 |
Rigójancsi készítése | 185 |
Oroszkrém torta készítése | 186 |
Csemegék | 189 |
Elméleti bevezető | 189 |
Párizsi krém készítése | 190 |
Torta alakú csemegék készítése | 192 |
Kocka alakú csemegék készítése | 194 |
Csemege bombák készítése | 196 |
Marcipános sütemények | 199 |
Elméleti bevezető | 199 |
Marcipán gyümölcs készítése | 200 |
Marcipán figurák készítése | 203 |
Édes teasütemények készítése | 205 |
Elméleti bevezető | 205 |
Gyúrt omlós tésztából készült teasütemények előállítása | 208 |
Néró tésztából készült teasütemények előállítása | 211 |
Rigolettó tésztából készült teasütemények előállítása | 215 |
Égetett tésztából készült teasütemények előállítása | 218 |
Felvert tésztából készült teasütemények előállítása | 219 |
Sós teasütemények készítése | 222 |
Elméleti bevezető | 222 |
Nehéz töltetlen sós sütemények készítése | 224 |
Sajtos és sonkás töltelék készítése | 227 |
Nehéz töltött sós teasütemények készítése | 229 |
Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése | 232 |
Könnyű töltött sós teasütemények készítése | 234 |
Egyszerű díszítések | 239 |
Elméleti bevezető | 239 |
Zselédísz készítése | 253 |
Marcipán dísz készítése | 255 |
Szabadon választott díszítés | 257 |
A fagylaltgyártás | 261 |
A fagylaltgyártásról általában | 262 |
Keverék készítés | 270 |
A fagylaltgyártás további lépései | 277 |
A fagylalt fagyasztása | 281 |
A fagylaltgyártás befejező műveletei | 290 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.