kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Presztízs Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 154 oldal |
Sorozatcím: | Élvezetek gyöngyszemei |
Kötetszám: | 7 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-7968-11-3 |
Cukrászati ábécé | 7 |
Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban | 7 |
Élesztős tészták | 31 |
Tudnivalók az élesztős tészták készítéséhez | 31 |
Tudnivalók a Blundel vagy hajtogatott élesztős alaptészta készítéséről | 32 |
Hajtogatott élesztős tészta | 35 |
Hajtogatott tepertős pogácsa | 35 |
Diós csiga | 36 |
Túrós táska | 36 |
Tiroli rétes, mákos | 37 |
Tiroli rétes, almás | 38 |
Burgonyás pogácsa | 38 |
Tiroli rétes, diós | 39 |
Fahéjas csiga | 39 |
Svájci kifli | 40 |
Tiroli rétes, túrós | 40 |
Omlós élesztős tészták | 41 |
Tudnivalók az omlós élesztős tészták készítéséhez | 41 |
Pozsonyi tészta | 42 |
Mákos vagy diós pozsonyi kifli | 43 |
Tepertős pogácsa | 43 |
Diós és mákos beigli | 44 |
Kevert omlós tészták | 45 |
Tudnivalók a kevert omlós tészták készítéséhez | 45 |
Néró-sütemény I. | 46 |
Gyümölcskenyér I. | 46 |
Püspökkenyér | 47 |
Köménymagos pogácsa II. | 47 |
Mogyorós plezírsütemény | 48 |
Gesztenyés kiflicskék | 48 |
Gesztenyés teasütemény | 49 |
Narancs galett | 49 |
Csokoládés Pathé-sütemény | 50 |
Tearudacskák II. | 50 |
Diókenyér | 51 |
Narancskenyér | 51 |
Pathé-sütemény | 52 |
Skót-csemege | 52 |
Csokoládés lepény | 53 |
Mazsolás lepényke | 53 |
Narancsrudacskák | 54 |
Citromcsókocskák | 54 |
Hamis mézes | 55 |
Kossuth-sütemény | 56 |
Olcsó teasütemény | 56 |
Meleg torta | 56 |
Olcsó, jóízű torta | 57 |
Túrós torta | 57 |
Szikics torta I. | 58 |
Néró-sütemény II. | 58 |
Szikics torta II. | 59 |
Hamis Sacher-torta | 59 |
Hideg torta | 60 |
Ánizskenyér | 60 |
Forrázott tészták | 61 |
Tudnivalók a forrázott (égetett) tészták és sütemények készítéséről | 61 |
Moszkauer II. | 62 |
Tolófánk | 62 |
Képviselőfánk II. | 63 |
Képviselőfánk I. | 64 |
Képviselőfánk vaníliás tejszínkrémmel III. | 65 |
Moszkauer I. | 65 |
Eckler | 66 |
Kakaós fánk | 67 |
Gombakrémfánk | 68 |
Marcipán | 69 |
Tudnivalók a marcipánfélék készítéséről | 69 |
Cukormázak készítése (a bevonáshoz) | 71 |
Kávémáz | 71 |
Citrom- vagy narancsöntet | 71 |
Csokoládébevonat | 71 |
Marcipánfré | 72 |
Mandulás csók | 72 |
Mandulás kifli | 73 |
Mandulás koszorú | 73 |
Csokoládés csók | 74 |
Kókuszcsók | 74 |
Mandula piskóta | 74 |
Vegyes sütemények | 75 |
Dugonics-szelet | 75 |
Narancsízű marcipán (sárgarépával) | 75 |
Uzsonna sütemény | 75 |
Káposztás rúd | 77 |
Gabi-csemege | 78 |
Habkoszorú | 76 |
Piskóta kuglóf | 79 |
Sörpogácsa | 80 |
Omlós kókuszos szelet | 80 |
Fűszeres torta | 81 |
Lángoló gesztenye | 81 |
Főtt piskótatészta | 82 |
Fügekenyér | 82 |
Francia mandula | 83 |
Kávés csók | 83 |
Almás piskóta | 84 |
Sós mandula | 84 |
Kukoricamálé | 85 |
Ördögpirulák | 85 |
Kukoricalisztes szeletek | 86 |
Mézescsók | 86 |
Finom málé | 87 |
Fügés csemege | 87 |
Csokoládés datolya | 88 |
Kakaós mandula | 88 |
Diákfalatok | 88 |
Vaníliás habcsók | 89 |
Datolyás ostyaszelet | 89 |
Hamis mézes | 90 |
Töltött golyócskák | 90 |
Házi köménymagos rudacskák | 91 |
Fahéjas csokoládés piskóta | 91 |
Habok - krémek | 93 |
Tudnivalók a habok készítéséről | 93 |
Csokoládés tejszínkrém | 95 |
Kávékrém | 95 |
Puncskrém (tejszínhabból) | 95 |
Diós tejszínkrém | 96 |
Mogyorós tejszínkrém | 96 |
Eperkrém | 96 |
Gesztenyés tejszínkrém | 96 |
Konyakos tejszínkrém | 96 |
Vajkrémek | 97 |
Tudnivalók a vajkrémek készítéséről? | 97 |
Mogyorókrém | 98 |
Diókrém | 98 |
Mandulás krém | 98 |
Kávékrém | 98 |
Gesztenyekrém | 98 |
Puncskrém | 98 |
Csokoládés vajkrém | 99 |
Konyakos vajkrém | 99 |
Csokoládékrém | 99 |
Csokoládékrém (hidegen) | 99 |
Különleges krémek | 101 |
Praliné krém | 101 |
Párizsi krém I. | 101 |
Párizsi krém II. | 102 |
Párizsi krém III. | 102 |
Gyümölcstöltelékek | 103 |
Baracklekvár töltelék | 103 |
Epertöltelék | 103 |
Málnatöltelék | 103 |
Almatöltelék | 103 |
Fagylaltok | 105 |
Tudnivalók a fagylaltok készítéséről? | 105 |
Vaníliafagylalt I. | 105 |
Vaníliafagylalt II. | 109 |
Speciális vaníliafagylalt III. | 110 |
Karamellfagylalt | 110 |
Házi kávéfagylalt | 111 |
Fehér kávéfagylalt | 111 |
Ribizkefagylalt I. | 111 |
Mogyorófagylalt | 112 |
Diófagylalt | 112 |
Olcsóbb ribiszkefagylalt II. | 112 |
Rizsfagylalt | 113 |
Eperfagylalt | 113 |
Tutti-frutti fagylalt | 113 |
Csokoládéfagylalt | 114 |
Ananászfagylalt | 114 |
Citromfagylalt I. | 114 |
Citromfagylalt II. | 114 |
Birsfagylalt | 115 |
Meggyfagylalt | 115 |
Dinnyefagylalt | 115 |
Fahéjas fagylalt | 115 |
Csipkefagylalt | 116 |
Barackfagylalt | 116 |
Őszibarackfagylalt | 116 |
Gesztenyefagylalt | 116 |
Teafagylalt | 117 |
Fagylalthoz sütemények | 119 |
Tudnivalók a fagylalthoz való süteményekről | 119 |
Diós szeletkék | 120 |
Macskanyelv | 120 |
0Fagylalthoz piskóta | 120 |
Habrudacskák | 121 |
Rotschild-piskóta | 121 |
Fagylalthoz piskótaszelet | 122 |
Citromos sütemény | 122 |
Olcsó fagylaltsütemény | 122 |
Svéd teasütemény | 123 |
Piskótarudacskák | 123 |
Parfék | 125 |
Tudnivalók a parfék készítéséről? | 125 |
Mogyoró parfé | 127 |
Mandula parfé | 127 |
Kávé parfé | 127 |
Csokoládé parfé | 128 |
Vanília parfé | 128 |
Ananász parfé | 128 |
Gyümölcs parfé | 129 |
Karamell parfé | 129 |
Tutti-frutti parfé | 129 |
Hűsítők | 131 |
Tudnivalók a hűsítő italok készítéséről | 131 |
Eperbólé | 132 |
Grape fruit szörp | 132 |
Ribiszkelé | 132 |
Hideg kakaó feketekávéval | 133 |
Tojásos puncs | 133 |
Nyári feketekávé | 134 |
Mazagran | 134 |
Egyszerű puncs | 134 |
Feketekávé fagylalttal | 134 |
Tea tejszínnel | 135 |
Limonádé | 135 |
Befőzés | 137 |
Tudnivalók a gyümölcsök házi tartósításáról | 137 |
Gyümölcsök, dzsemek, lekvárok | 138 |
Szárított gyümölcsök készítése | 139 |
Befőttek | 140 |
Szilvalekvár | 141 |
Vegyes lekvár | 141 |
Eperdzsem | 142 |
Hígított eperdzsem | 142 |
Egyéb dzsemek | 142 |
Baracklekvár | 143 |
Ribiszkelekvár | 143 |
Meggy-cseresznye lekvár | 143 |
Őszibarack befőtt | 144 |
Birsalma sajt | 144 |
Rumos szilva | 144 |
Ecetes szilva | 145 |
Alkoholos cseresznye | 145 |
Almakompót | 145 |
Gyümölcsbefőttek cukor nélkül | 146 |
Kajszibarack befőtt | 146 |
Dinnyebefőtt | 147 |
Asztalt szilva kompót | 148 |
Vegyes kompót | 148 |
Narancssaláta | 148 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.