kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Presztízs Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 154 oldal |
Sorozatcím: | Élvezetek gyöngyszemei |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-7968-10-5 |
Cukrászati ábécé | 7 |
Sütemények hétköznapra, ünnepekre | 7 |
A receptek kiválasztása | 10 |
Egyes sütemények sütéséhez szükséges hőfoko Fokozatos sütés. A sütés minőségi bírálata. Sütési rendszerek, | 11 |
Félkészáruk és felhasználásuk a háztartásokban | 14 |
Sütemények, édességek kezelése, tárolása, felszolgálása | 17 |
Kisgépek, felszerelések, szerszámok kezelése és használata a házi cukrászatban | 20 |
Élesztős tészták | 33 |
Tejeskalács I. | 36 |
Tejeskalács II. | 37 |
Olcsó foszlós kalács | 37 |
Ünnepi kalács | 38 |
Briós I. | 38 |
Francia briós I. | 39 |
Francia briós II. | 39 |
Kakaós kuglóf | 40 |
Egyszerű kuglóf | 40 |
Meggyes kuglóf | 41 |
Kétszersült | 41 |
Felvert kuglóf-különlegesség | 42 |
Bécsi kuglóf | 42 |
Tartós kuglóf | 42 |
Fánk-tészta | 43 |
Angol kétszersült | 44 |
Brüsszeli kétszersült | 44 |
Francia kuglóf | 45 |
Túróslepény | 46 |
Gyermek kétszersült | 46 |
Mákos kifli élesztős tésztából | 47 |
Egyszerű kávésütemény | 47 |
Diós kifli élesztős tésztából | 48 |
Élesztős perec | 48 |
Mákos kalács élesztős tésztából | 49 |
Citromos kenyér | 49 |
Diós beigli élesztős tésztából | 50 |
Ánizsos kétszersült különlegesség | 50 |
Uzsonna tészta | 51 |
Tejeskenyér burgonyával | 51 |
Omlós tészták | 53 |
Linzer koszorú | 53 |
Linzi szeletkék | 56 |
Sajtos lapocskák | 56 |
Linzer-perec | 57 |
Angol linzer | 57 |
Linzer teasütemény | 57 |
Köménymagos pogácsa I. | 58 |
Sajtos pogácsa | 58 |
Sajtos rudacskák | 59 |
Különböző formájú vágott sós teasütemények | 59 |
Habos teasütemény | 60 |
Angol omlós ostya | 60 |
Teapogácsa | 61 |
Szalonnás pogácsa | 61 |
Zsúrpogácsa I. | 61 |
Francia sütemény | 62 |
Citromos koszorú | 62 |
Kókuszrudacskák | 63 |
Paulette | 63 |
Tearudacska I. | 64 |
Sós teasütemény II. | 64 |
Zsúrpogácsa II. | 65 |
Almás sütemény | 65 |
Orleansi-szelet | 66 |
Omlós mandulás kifli | 66 |
Vaníliamáz (glazúr) összetétele és készítése | 66 |
Finom omlós tészta | 67 |
Sós rudacskák | 67 |
Finom sós teasütemény I. | 68 |
Berlini sütemény | 68 |
Bécsi kocka | 69 |
Vaníliás kifli | 69 |
Olasz almás lepény | 70 |
Mandulás kenyér | 71 |
Vegyes gyümölcslepény | 71 |
Szilvás lepény | 72 |
Borkorcsolya | 72 |
Vegyes élesztők tészták | 73 |
Töltött lángos | 73 |
Karisbadi túrós torta | 74 |
Női szeszély | 75 |
Gyümölcsös kalács | 76 |
Vajas tészták | 77 |
Krémes | 80 |
Édes pogácsa | 81 |
Francia krémes | 82 |
Albán krémes | 83 |
Alma, köntösben | 83 |
Leveles hájaspogácsa | 84 |
Pálmalevél | 84 |
Búrkifli | 85 |
Burgonyapogácsa | 86 |
Szerelmes levél | 86 |
Vajas sós pogácsa | 87 |
Felvert tészták | 89 |
Indiáner | 91 |
Fru-fru | 91 |
Babapiskóta | 92 |
Ízes házi torta | 92 |
Puncstorta, krémmel I. | 93 |
Piskótatorta I. | 94 |
Sacher-torta III. | 94 |
Csokoládétorta I. | 95 |
Sacher-torta II. | 96 |
Egyszerű torta | 96 |
Habos csokoládétorta II. | 97 |
Kávétorta | 98 |
Mogyorótorta I. | 99 |
Grillázstorta | 99 |
Nyári torta | 100 |
Piskótatorta II. | 100 |
Mandulatorta I. | 101 |
Mogyorótorta II. | 101 |
Gerbeaud-torta | 102 |
Hóvégi torta | 102 |
Puncstorta II. | 103 |
Hamis Sacher-torta IV. | 104 |
Mandulatorta II. | 104 |
Szőlőtorta | 105 |
Máktorta | 105 |
Bécsi gesztenyetorta | 106 |
Gyümölcsízes torta | 106 |
Kókusztorta | 107 |
Olasz torta | 107 |
Narancstorta II. | 108 |
Püspökkenyér | 108 |
Kubai torta | 109 |
Mézestorta | 110 |
Nyári gyümölcstorta | 110 |
Klári torta | 111 |
Burgonyatorta | 111 |
Diótorta I. | 112 |
Gyümölcskenyér II. | 112 |
Diótorta II. | 113 |
Olasz kétszersült Hagn-módra | 113 |
Fejszínhabos epertorta | 114 |
Narancstorta I. | 115 |
Diós piskóta | 115 |
Margaréta | 116 |
Narancsszelet | 116 |
Csokoládés rolád | 117 |
Diós piskótatészta | 117 |
Barackízes rolád | 118 |
Mogyorótekercs (rolád) | 118 |
Csokoládétekercs diótöltelékkel | 119 |
Eperhabszelet | 120 |
Babtorta | 120 |
Csokoládétekercs tejszínhabbal | 121 |
Rétestészták | 122 |
Almás rétes | 123 |
Túrós rétes | 123 |
Bevonóanyagok | 125 |
Kávéöntet | 126 |
Csokoládé máz | 126 |
Csokoládé máz (hideg) | 126 |
Citrom máz | 127 |
Citrom öntet | 127 |
Narancs öntet | 127 |
Egyszerű cukormáz | 128 |
Málna máz | 128 |
Vanília máz | 128 |
Színes mázak | 128 |
Krémek | 133 |
Boszorkánykrém | 134 |
Karamellkrém | 134 |
Sárgabarack bormártással | 134 |
Gyümölcsrizs magyarosan | 135 |
Gesztenyekrém | 135 |
Teakrém | 136 |
Gyümölcsrizs | 136 |
Puncs sodó | 137 |
Őszibarack bormártással | 137 |
Poharas vaníliakrém (főtt krém) | 137 |
Almakrém | 138 |
Vegyes poharaskrém | 138 |
Csokoládékrém (hideg krém) | 138 |
Eper tejszínhabbal | 139 |
Vegyes csokoládékrém | 139 |
Diókrém (hideg krém) | 139 |
Sajtos, sós, húsos krémek | 140 |
Sajtkrém (hideg) | 140 |
Sajtkrém (melegen) | 140 |
Sonkakrém | 140 |
Szalámi krém | 140 |
Májkrém | 141 |
Hasé töltelék | 141 |
Gyümölcskocsonyák | 143 |
Alma kocsonyában | 144 |
Eperzselé | 144 |
Almakocsonya I. | 145 |
Almakocsonya II. | 145 |
Rizskocsonya | 146 |
Málnakocsonya | 146 |
Citromkocsonya | 147 |
Vegyes gyümölcskocsonya | 147 |