kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 309 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Első rész | |
Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban | 7 |
Kisgépek, felszerelések, szerszámok kezelése és használata a házi cukrászatban | 36 |
Egyes sütemények sütéséhez szükséges hőfokok. Fokozatos sütés. A sütés minőségi bírálata (készültségi foka). Sütési rendszerek | 62 |
Félkészáruk és felhasználásuk a háztartásokban | 65 |
Sütemények hétköznapra, ünnepekre | 69 |
A receptek kiválasztása | 72 |
Sütemények, édességek kezelése, tárolása, felszolgálása | 75 |
Második rész | |
Tésztafajták és a belőlük készíthető sütemények | 79 |
Élesztős tészták | 79 |
Élesztős tészták receptjei | 85 |
Blundel vagy hajtogatott élesztós alaptészta | 102 |
Vegyes élesztős sütemények | 116 |
Omlós tészták és sütemények | 116 |
Vajas tészták | 151 |
Forrázott (égetett) tészták és sütemények | 161 |
Felvert tészták és a belőlük készült sütemények | 169 |
Marcipánfélék | 206 |
Vegyes sütemények | 212 |
Rétestészták készítése | 229 |
A süteménykészítés fontosabb műveleteiről | 232 |
Krémek, töltelékek | 233 |
Sajtos, sós vagy húsos krémek készítése | 240 |
Fagylaltkészítés | 251 |
Fagylaltkészítés gép nélkül | 251 |
Fagyasztás hűtőszekrényben | 253 |
Fagylaltkészítés kézi fagyasztóval | 254 |
Fagylaltok receptjei | 255 |
Fagylalthoz való sütemények | 265 |
Parfé készítés | 269 |
Poharas krémek | 274 |
Gyümölcskocsonyák, saláták | 281 |
Házi hűsítő italok készítése | 285 |
Gyümölcsök házi tartósítása | 289 |
Tudnivalók a gyümölcsök konzerválásáról | 290 |
Gyümölcsízek, dzsemek (jam-ok), lekvárok | 291 |
Szárított gyümölcsök készítése | 292 |
Befőttek | 293 |
Gyümölcsbefőttek cukor nélkül | 296 |
Felhasznált irodalom | 301 |
Tárgymutató | 303 |