kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott papírkötés |
Oldalszám: | 381 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 3 |
Bevezető | 5 |
A cukrászipar fogalomkörének meghatározása | 7 |
Gépismeret | 15 |
Előkészítő műveletek | 47 |
Nyers- és járulékos anyagok előkészítése | 47 |
Lisztek, keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése | 51 |
Magvak előkészítése | 56 |
Zsiradékok előkészítése | 59 |
Tej és tejtermékek előkészítése | 62 |
Tojás és tojáspor előkészítése | 67 |
Gyümölcsök előkészítése | 70 |
Szesz és szeszesitalok előkészítése | 72 |
Fűszerek, zamatosító anyagok előkészítése | 72 |
Savanyítók, invertálók, konzerválóanyagok előkészítése | 73 |
Szilárdító anyagok előkészítése | 74 |
Mesterséges édesítőszerek előkészítése | 74 |
Színezékanyagok előkészítése | 74 |
Tésztakészítés, sütés, kikészítés | 77 |
Tésztakészítés | 77 |
Élesztős tészta készítése | 78 |
Omlós tészták készítése | 80 |
Hajtogatott vajas tészták készítése | 82 |
Hengerelt tészták készítése | 84 |
Felvert tészták készítése | 85 |
Sütés | 86 |
Kikészítés | 88 |
Félkésztermékek és tésztareceptek | 91 |
Cukorból készített félkésztermékek | 91 |
Krémek, töltelékek | 102 |
Tészták | 121 |
Omlós tészták | 126 |
Felvert tészták | 137 |
Cukrászati késztermékek | 161 |
Hengerelt késztészták | 162 |
Gyúrt, dagasztott, kevert élesztős tészták | 164 |
Omlós tésztából készült sütemények | 172 |
Vajas (hajtogatott) tésztából készített és kikészített sütemények | 185 |
Égetett tésztából készült sütemények | 193 |
Egyéb tésztából készült sütemények | 193 |
Felvertekből készült kész, kikészített sütemények | 194 |
Édesipari diabétikus készítmények | 252 |
Teasütemények | 255 |
Édes teasütemények | 255 |
Sós teasütemények | 288 |
Fagylaltok, parfék, hidegkrémek | 301 |
A fagylaltgyártás műveletei | 301 |
Parfék | 318 |
Poharas hidegkrémek | 320 |
Díszítés | 331 |
Díszmunkák | 336 |
Gyümölcstartósítás | 339 |
Cukrászsütemények minőségi követelményei | 359 |
A sütemények forgalombahozatala | 369 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.