kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 152 oldal |
Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Továbbképző Intézetének kiadványa |
Kötetszám: | 191 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: J6-793 25 ábrával, 77 táblázattal illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
A cukorrépa rövid története | 3 |
A cukorrépa gazdasági jelentősége és elterjedése | 4 |
A cukorrépa botanikaiés biológiai vonatkozásai | 5 |
Rendszertani helye, származása, sejttani viszonyai | 5 |
A cukorrépa vegetatív szerveinek növénytani leírása | 6 |
A cukorrépa generatív szervei | 12 |
A cukorrépa fejlődése | 15 |
Nemesítés | 23 |
A nemesítés céljai | 23 |
A nemesítés módszerei | 26 |
Cukorrépafajták | 27 |
Vetőmagtermesztés | 29 |
Dugványból történő magtermesztés | 29 |
Dugványozás nélküli (direkt) magtermesztés | 32 |
A cukorrépa termesztése | 34 |
A környezeti tényezők szerepe | 34 |
Talajművelés, vetés, növényápolás | 35 |
Betegségek és kártevők | 36 |
Betakarítás | 49 |
A cukorrépa átvétele és tárolása | 54 |
A cukorrépa átvétele | 54 |
A cukorrépa tárolása | 58 |
A cukorrépa fiziko-mechanikai tulajdonságai | 63 |
Szilárdsági tulajdonságok | 63 |
Elasztikus és plasztikus tulajdonságok | 68 |
A répaszövet permeabilitása | 77 |
A répahalmok mechanikai tulajdonságai | 79 |
A répagyökér makroösszetevői és függésük a termesztési, szedési és tárolási módtól | 81 |
Rost- és létartalom | 81 |
A répalé szárazanyag- és víztartalma | 85 |
A répalé és répa hőfizikai állandói és függésük a szárazanyag-tartalomtól | 86 |
A cukorrépát alkotó egyes vegyületek és vegyületcsoportok | 90 |
A cukorrépa cukortartalma | 90 |
A répa oligoszharidjai | 106 |
Monoszaharidok | 107 |
A répa hamu- és elektrolittartalma | 115 |
Nitrogéntartalmú vegyületek | 123 |
Makromolekulájú és kolloiddiszperz anyagok | 132 |
A cukorrépa technológiai értéke | 136 |
Az egyes gyártási szakaszok mérvadó tulajdonságai | 136 |
A cukorrépa értékének mérvadó tulajdonságai és hatásuk a répa műszaki-gazdasági értékére | 143 |
Felhasznált irodalom | 149 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.