1.067.339

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukorbetegek új diétáskönyve

Amit egy inzulin nélkül kezelt cukorbetegnek a diabéteszről és kezelési módjairól tudni kell

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 233 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-242-504-9
Megjegyzés: 4. kiadás. Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó9
Mi a cukorbetegség?11
A cukorbetegség tünetei11
Mi a vércukor?13
Mi emeli a vércukrot?13
Mi szabályozza a vércukor szintjét? Mi az inzulin?14
Kissé részletesebben a kétfajta cukorbetegségről15
Hogyan alakul ki a II. típusú cukorbetegség?16
Megelőzhető-e a II. típusú cukorbetegség?17
Mi a vizeletcukor?21
Milyen a II. típusú cukorbetegség természetes lefolyása?24
A vércukorcsökkentő tabletták25
Van-e más lehetőség is a vércukor csökkentésére?28
Mit értünk jó anyagcsere-állapoton?30
Mikor kell bevezetni az inzulinkezelést?31
Milyen egyéb kezelési lehetőségekkel rendelkezünk?33
A leggyakoribb társbetegség, a hipertónia kezelése34
Vizeletcukor-önellenőrzés35
Mikor célszerű ellenőrizni a vizeletcukrot?37
Mit jelent az aceton a vizeletben és mikor kell vizsgálni?38
A vércukor-önellenőrzés39
Túl alacsony vércukorszint, hipoglikémia40
A cukorbetegség szövődményei41
Ha a cukorbeteg "megbetegszik"49
A terhesség alatt kifejlődő cukorbetegség51
Cukorbetegség és testedzés51
Gépkocsivezetés, utazás, pályaválasztás és egyéb kérdések53
A cukorbetegek jogai55
Érdekképviseletek56
A diétáról59
Miért szükséges diétázni a cukorbetegnek?60
A diéta főbb szempontjai61
Amit a tápanyagokról tudni kell69
A "diétás" élelmiszerek helye és szerepe a cukorbetegek étrendjében78
Diéta és élvezeti szerek83
Diéta otthon, a családban, a munkahelyen és vendéglátóhelyen84
A korszerű konyhatechnika eszközei és módszerei86
Az élelmiszerek tartósítása91
Mintaétrendek97
Útmutató a mintaétrendek használatához97
Egyéb szempontok a mintaétrendek használatához99
Mértékegység-táblázat102
Mintaétrendek103
Receptgyűjtemény117
Levesek, levesbetétek117
Mártások127
Kisétkeztetések130
Húsok, húspótlók137
Főzelékek146
Saláták152
Köretek158
Egytálételek174
Tészták, sütemények190
Függelék209
Felnőttek testmagasság szerinti kívánatos testtömege209
Energiaigény különböző fizikai aktivitás esetén a testmagasság függvényében210
Legfontosabb élelmiszereink szénhidrát és energiatartalma211
Ételmutató223
Tárgymutató229
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem