kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Officina Nova Könyv- és Lapkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | 101 hasznos ötlet |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-548-719-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Alapvető eljárások | |
Zöldségek kiválasztása és vásárlása | 1 |
Zöldségek tárolása | 2 |
Zöldségek tisztítása | 3 |
Kockára vágás | 4 |
Csíkokra vágás | 5 |
Zöldségek felaprítása | 6 |
Megóvás az elszíneződéstől | 7 |
Halványulás - felfrissítés | 8 |
Zöldségpürék | 9 |
Paprika- és kukoricafelfújt | 10 |
Erőleves készítése | 11 |
Levesek | 12 |
Zöldséges curry | 13 |
Thai módon pirított zöldségek | 14 |
Keverve pirítás | 15 |
Mélysütés | 16 |
Zöldséges tempura | 17 |
Párolt fűszeres vöröskáposzta | 18 |
Leveles zöldségek | |
Leveles fajták | 19 |
Brokkoli előkészítése | 20 |
Brokkolis-gombás lepény | 21 |
Karfiol előkészítése | 22 |
Ízes zöldségek | 23 |
Kelbimbó előkészítése | 24 |
Gesztenye előkészítése | 25 |
Hogyan készítsük elő a káposztát? | 26 |
Gesztenyével töltött káposzta | 27 |
Mangold előkészítése | 28 |
Mangoldos palacsinta | 29 |
Paraj főzése | 30 |
Parajpogácsák | 31 |
Parajtekercs | 32 |
Gőzölés a vitaminok megőrzésére | 33 |
Gyümölcstermésű zöldségek | |
Gyümölcstermésű fajták | 34 |
Paradicsom hámozása és magtalanítása | 35 |
Paradicsommártás | 36 |
Paprika előkészítése | 37 |
Paprika grillezése | 38 |
Zöldségek töltése | 39 |
Töltött paprika | 40 |
Fűszeres töltött paprika | 41 |
Padlizsánpüré | 42 |
Töltött bébipadlizsán | 43 |
Hüvelyesek, magok | |
Hüvelyesek és magos fajok | 44 |
Bab kimagozása | 45 |
Háromzöldség-tál | 46 |
Kukorica leszemezése | 47 |
Kukoricakenyér | 48 |
Gombó felhasználása | 49 |
Tavaszi metélt | 50 |
Zöldborsóleves | 51 |
Gyökérzöldségek | |
Gyökérfajták | 69 |
Gyökerek fényezése | 70 |
Répalepény kardamomival | 71 |
Cékla főzése és hámozása | 72 |
Borscs | 73 |
Cékla-zeller saláta | 74 |
Zellerpüré | 75 |
Pirított gyökérzöldségek | 76 |
Gumósok | |
Gumósfajták | 77 |
Articsókaleves | 78 |
Tökgyalu használata | 79 |
Mélysütött burgonya hatféleképpen | 80 |
A tökéletes burgonyapüré | 81 |
Fűszeres burgonya | 82 |
Paraj-burgonya gnocchi | 83 |
Csőben sült zöldségek | 84 |
Tepsis burgonya | 85 |
Hajtások, szárak | |
Hajtások | 86 |
Spárga előkészítése | 87 |
Spárga rétestésztában | 88 |
Spárgás tekercs | 89 |
Sült édeskömény vagy cikória | 90 |
Articsóka előkészítése | 91 |
Articsóka római módra | 92 |
Töltött articsóka | 93 |
Gombák | |
Termesztett fajták | 94 |
Erdei fajták | 95 |
Szarvasgombák | 96 |
Gombák előkészítése | 97 |
Gomba görög módra | 98 |
Töltött shiitake | 99 |
Vegyes erdei gombák | 100 |
Sült kukoricalepény erdei gombával | 101 |
Tárgymutató | 70 |
Köszönetnyilvánítás | 72 |