1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csokoládé

Ízek és desszertek - A csokoládékóstolás kézikönyve és 40 csokoládés recept

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 35 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-997-320-6
Megjegyzés: Színes fotókkal. Eredeti védődobozban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Lehet még könyvet írni a csokoládéról, amellyel kapcsolatban már annyi oldalt leírtak, annyi tanácsot adtak, annyi jó és kevésbé jó receptet ajánlottak az olvasónak? Összefogott e mű összeállítására a kiadó, a szerző, a grafikus és egyáltalán, valamennyi a témában járatos személy, s föltette magának az előbbi kérdést. Elég hamar rátaláltak arra az alkalmasnak tetsző szemszögre, amelyből eddig csak igen kevéssé világította meg a témát a gasztronómiai irodalom. A mű egésze tehát a felfedezés, a kóstolás gondolatára koncentrál. Hogyan kóstoljuk a csokoládét? Milyen szempontok alapján? Mivel? Hogyan és mikor? Megannyi kérdés, amelyre könyvünk ötleteivel, javaslataival megpróbál válaszokat adni, hogy minél jobban megértsük, s végső soron még jobban szeressük ezt a csodálatos készítményt, a csokoládét, a maga komplexitásában (összetettségében). Azoknak a különböző formáknak {tábla, por, kenhető krém...) az ismertetése után, amelyekben a csokoládé megjelenhet, igen fontosnak Látszott, hogy... Tovább

Fülszöveg

Lehet még könyvet írni a csokoládéról, amellyel kapcsolatban már annyi oldalt leírtak, annyi tanácsot adtak, annyi jó és kevésbé jó receptet ajánlottak az olvasónak? Összefogott e mű összeállítására a kiadó, a szerző, a grafikus és egyáltalán, valamennyi a témában járatos személy, s föltette magának az előbbi kérdést. Elég hamar rátaláltak arra az alkalmasnak tetsző szemszögre, amelyből eddig csak igen kevéssé világította meg a témát a gasztronómiai irodalom. A mű egésze tehát a felfedezés, a kóstolás gondolatára koncentrál. Hogyan kóstoljuk a csokoládét? Milyen szempontok alapján? Mivel? Hogyan és mikor? Megannyi kérdés, amelyre könyvünk ötleteivel, javaslataival megpróbál válaszokat adni, hogy minél jobban megértsük, s végső soron még jobban szeressük ezt a csodálatos készítményt, a csokoládét, a maga komplexitásában (összetettségében). Azoknak a különböző formáknak {tábla, por, kenhető krém...) az ismertetése után, amelyekben a csokoládé megjelenhet, igen fontosnak Látszott, hogy az olvasó kezébe adjuk a csokoládé sikeres kóstolásához illő „kulcsokat". Hogyan tegyük próbára öt érzékünk mindegyikét, hogy a csokoládé által felkínált ízek mindjárt a leghatékonyabban érzékelhessük? Majd következik mindazoknak a klasszikus (csokoládé és szivar, csokoládé és kávé...) vagy éppen szokatlan (csokoládé és virágok, csokoládé és fűszerek...) harmóniák felidézésének pillanata, amelyek oly emlékezetessé teszik a csokoládé ízlelését. Ezek után 40 fontos receptet, a csokoládés cukrászat úgymond alapreceptjeit ismertetjük, amelyek alapján minden változat, a képzelet minden terméke, a legképtelenebb ötletek is megvalósíthatók. Végül, egy csokoládéról szóló könyv nem lehet teljes azon gyakorlati tanácsok nélkül, amelyek a vásárlásához, a tartósításához vagy az elkészítéséhez kapcsolódnak, mindazon trükkök és praktikák felfedése nélkül, amelyek felhasználásának természetes módjával, idegen vagy francia hagyományok alkalmazása révén az év minden és bármely szakaszában fogyasztását előtérbe helyezik. A csokoládé egyetemes (univerzális) készítmény. Az a törekvésünk, hogy a legkevésbé ismert tulajdonságait tárjuk fel, s ezáltal teljes, úgyszólván kimeríthetetlen gazdagságát megjelenítsük. Ez a gazdagon illusztrált, tömören fogalmazó, eltökélten gyakorlatias és könnyen érthető munka a csokoládé szerelmeseinek minden igényét kielégíti, az avatottakét és az egyszerű kedvelőkét egyaránt. Jó kóstolást! Vissza

Tartalom

Fejezetek 5
Bevezetés 7
1. Fejezet
A CSOKOLÁDÉK és A KÓSTOLÁS
A táblás csokoládé formái 11
A csokoládé formái - Egyéb termékek 12
A kóstolás tudománya 14
5 érzékünk és a kóstolás 17
A csokoládé kóstolásához
szükséges eszközök 18
A táblás csokoládék kóstolásához 20
A csokoládéitalok helyes kóstolása 23
A csokoládé alapú készítmények
kóstolásának tudománya 24
Kóstolási kislexikon 26
Szakmai kislexikon 28
2. Fejezet
A TÖKÉLETES HARMÓNIÁK
A csokoládé és a borok 33
A csokoládé és a tömény szeszes italok 34
A csokoládé és a kávék 37
A csokoládé és a virágok 38
A csokoládé és a teák 41
A csokoládé és a szivarok 42
A csokoládé és a fűszerek 45
A csokoládé és a száraz gyümölcsök 46
A csokoládé és a zöldségfélék 49
3. Fejezet
A JÓL BEVÁLT RECEPTEK
Alkalmas konyhai eszközök a csokoládés receptekhez 53
A csokoládémáz 54
A ganache-ok {csokoládékrém) 57
Az étcsokoládéhab 59
A csokoládés cukrászkrém 61
A csokoládés vajkrém 62
Díszítések csokoládéból 64
A csokoládés fudge 67
A csokoládés mendiant 68
A csokoládés, cukrozott orangette 70
Az étcsokoládés sodó armagnackal 72
A csokoládés rocher 74
A kenhető csokoládékrém 76
A csokoládés gofri 78
A csokoládés tekercs 80
a csokoládés Fekete-erdő 82
A csokoládés charlotte 85
A csokoládés genovai tészta 86
A csokoládés sütemény 88
Az étcsokoládés fondán 90
Csokoládéval erezett sütemény 93
A bécsi csokoládé 95
Kakaós egyensúlytészta 97
Csokoládés vajastészta félig sózott vajjal 99
Csokoládés tallér 100
A csokoládés brownie 102
A csokoládés cookie 105
A csokoládés dax-i sütemény 107
A csokoládés madeleine 108
A csokoládés fánk 111
A csokoládés profiterole 112
A csokoládés fondü 114
A csokoládés szuflé (melegen) 116
A csokoládés szuflé (jegesen) 118
A csokoládés öntetek 120
A fehér csokoládés hab 122
A csokoládéfagylalt 125
A csokoládés trüffel 127
Csokoládés pite 130
Hideg csokoládéital 132
Csokoládé és hagyományok a
nagyvilágban 134
Az igazi „csokoládés" ünnepek; jelképek 136
4. Fejezet
A CSOKOLÁDÉVAL
KAPCSOLATOS„APRÓ
ÖTLETEK"
Hogy meglepetés nélkül vásárolhassunk 147
Ötletek, trükkök a csokoládé felhasználásához 148
A csokoládé tárolása 151
Különféle kakaófák - grand cru-k 152
A csokoládé gyártása 154
Receptek 156

Stéphan Lagorce

Stéphan Lagorce műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stéphan Lagorce könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem