A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütemények, tészták könyve II.

222 vajas-, kelt-, égetett-, omlóstészta-, fánk- és pogácsarecept

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Vianco Stúdió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 16 cm
ISBN: 963-02-7052-8
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bevezető
A kenyér fogalma a agyar nyelvben szimbolikus jelentőségű. Egyaránt jelenti a gabonalisztből készített napi táplálékunkat, és átvitt értelemben alapvető testi szükségleteinket is. A... Tovább

Előszó

Bevezető
A kenyér fogalma a agyar nyelvben szimbolikus jelentőségű. Egyaránt jelenti a gabonalisztből készített napi táplálékunkat, és átvitt értelemben alapvető testi szükségleteinket is. A magyar ember a kenyér szeretetét, tiszteletét máig is megőrizte. Régen minden család saját kemencéjében sütötte a kenyerét, a sütéshez használt kovász anyáról leányra szállt. Később az otthon dagasztott kenyeret már pékségbe vitték süttetni. Sokáig tartott a vetélkedés a pékmestereke és a háziasszonyok között, melyikük tud ízletesebb, ropogósabb házi kenyeret sütni. A modern, hajszoltabb élet a pékmesterek győzelmét hozta meg. A kis pékségeknek megvolt a maguk vevőköre, a frissen sült kenyér illata messziről vonzotta az embereket. Kenyéren kívül a pékek különféle tésztákból pogácsát, kalácsot, kuglófot és sokféle ízletes péksüteményt is készítettek. Az ügyes pékmesterek sok mindent ellestek a cukrászmesterektől is. A kovásszal, kelesztéssel fellazított kenyértészta példájára egyre többféle tésztát készítettek élesztővel elkeverve, dagasztva, vagy a vajastésztákat hajtogatva. Megjelentek a polcokon a diós, kakaós csigák, a szerelmeslevelek, különféle bukták, táskák és lepények, egyes üzletekben a fánkok is.
A történelem vihara elsodorta a kis pékségeket, uniformizálódtak a sütemények, kenyerek, a munkaigényesebb készítmények eltűntek az üzletek pultjairól. Szerencsénkre mára lassan véget ér ez az igénytelen korszak. Újra kezdik készíteni a jó, változatos kenyereket, péksüteményeket. A háztartásokból sem tűntek el egészen a régi, híres sütemények, csak készítőik száma fogyatkozott meg. Vissza

Tartalom

Bevezető5
Vajastészták9
Alaptészták12
Házi vajastészta készítése12
Mirelit leveles tészta felhasználása13
Vajas pástétom készítése14
Édes vajastészták15
Sós vajastészták25
Vajas élesztős tészták35
Hájas tészta41
Kelt tészták43
Alaptészta15
Kelt tészta készítése15
Édes kelt tészták16
Sós kelt tészták60
Lángosok64
Pizzák69
Kenyerek80
Égetett tészták - fánkok85
Alaptészta87
Égetett tészta készítése87
Édes égetett tészták88
Sós égetett tészták93
Édes fánokok96
Sós fánkok103
Omlós tészták107
Alaptészták109
Sárga linzi tészta109
Barna linzi tészta110
Sós linzi tészta110
Mirelit linzertészta felhasználása111
Édes omlós tészták112
Kelt édes omlós tészták124
Sós omlós tészták131
Lepények138
Sütemények - pogácsák149
Sütemények151
Mézes tészták159
Pogácsák164
Mártások és öntetek173
Édes mártások és öntetek175
Sós mártások és öntetek177
Felhasznált irodalom181
Receptek betűrendes mutatója183
Mártások és öntetek mutatója187
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sütemények, tészták könyve II. Sütemények, tészták könyve II. Sütemények, tészták könyve II. Sütemények, tészták könyve II. Sütemények, tészták könyve II.

A felső lapélek foltosak.

Állapot:
2.440 Ft
1.700,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
30% garantált kedvezmény!