1.059.247

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálási ismeretek II.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 278 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-16-1942-7
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21 429.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az italok felszolgálása3
Az italfelszolgálás alapelvei3
Az italok csoportosítása, az itallap4
Az italajánlás szempontjai8
Az italrendelés felvétele9
Az italok megválasztása9
Az italok felszolgálása11
Az étvágygerjesztő italok felszolgálása12
A sörök felszolgálása12
A borok felszolgálása18
A pezsgő és a habzóbor felszolgálása22
Az égetett szeszes italok felszolgálása24
Az üdítő italok felszolgálása26
A feketekávé felszolgálása28
A tea felszolgálása30
A kakaó felszolgálása30
A tejes és tejitalok felszolgálása30
Ellenőrző kérdések33
A reggeli és az uzsonna felszolgálása34
Reggelifogyasztási szokások34
A reggeli fajtái, terítése, felszolgálása35
Ellenőrző kérdések47
Ételkészítés és ételfelszolgálás48
Ételkészítési alapfogalmak49
A termelési folyamat felosztása49
Befejező műveletek60
Ellenőrző kérdések64
Az ételek összetétele, tálalása és felszolgálása65
A levesek felszolgálása75
Ellenőrző kérdések79
Főzelékek és köretek79
Főzelékek és köretek felszolgálása92
Ellenőrző kérdések93
Saláták94
A saláták felszolgálása100
Ellenőrző kérdések101
Mártások102
Hideg mártások103
A meleg mártások csoportjai és alapmártásai104
Mártások felszolgálása106
Ellenőrző kérdések107
Hideg előételek107
A hideg előételek felszolgálása116
Ellenőrző kérdések124
Meleg előételek124
A meleg előételek tálalása és felszolgálása133
Ellenőrző kérdések138
Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek138
Halak és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek tálalása és felszolgálása144
Ellenőrző kérdések151
Húsételek151
A húsételek tálalása és felszolgálása178
Ellenőrző kérdések191
Az étkezés befejező fogásai191
A konyhai meleg tészták és cukrászsütemények191
Meleg tészták és cukrászsütemények tálalása és felszolgálása199
Édességek elkészítése az asztalnál201
Gyümölcsök, befőttek202
A gyümölcsök, befőttek tálalása és felszolgálása202
Sajtok204
Sajtok szeletelése az asztalnál204
Ellenőrző kérdések205
Étlap-, étrend- és árlapismeret206
Alapfogalmak206
Az étlap története207
Az étlap szerkesztése207
Étlapírás213
Az étlap fajtái214
A menű és étrend összeállítása214
Az étrendhez illő italsor összeállítása216
Ellenőrző kérdések217
Társas étkezések, rendezvények és üzleten kívüli értékesítés218
A rendezvények fajtái218
A rendelés felvétele219
A rendezvények általános előkészítése221
A vendég fogadása249
A díszétkezés lebonyolítása250
A fogadások előkészítése és lebonyolítása253
Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása263
Házon kívüli rendezvények előkészítése és lebonyolítása265
Ellenőrző kérdések270
Felhasznált irodalom273
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem