kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 836 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, illusztrációkkal. Kihajtható melléklettel. |
Előszó | 3 |
Malomipar | |
A malomipar fejlődése | 5 |
A gabona tárolása | 5 |
A gabona malomipari feldolgozása | 7 |
A gabona tisztítása és előkészítése őrlésre | 10 |
Az őrlő hengerek munkája | 28 |
A hengerszék szerkezete | 39 |
Őrlőkövek | 44 |
Közép- és féltermékek osztályozása | 47 |
Dara- és dercetisztítás | 58 |
Őrlési eljárások | 59 |
Sütőipar | |
A sütőipar történeti fejlődése | 75 |
A liszt sütőipari értéke | 76 |
A kenyérkészítés közben lejátszódó folyamatok | 79 |
A kenyérkészítés fő műveletei | 81 |
Levegő-kondícionálás a sütőüzemben | 99 |
Különleges és gyógykenyerek | 100 |
Kenyérbetegségek | 101 |
Kenyérhibák | 103 |
Sütemények hibái | 104 |
A sütőüzem termelőképessége | 104 |
Tésztaipar | |
A nyersanyagok előkészítése | 110 |
A tészta keverése | 111 |
A tészta tömörítése | 112 |
A tészta alakítása | 113 |
A tészta szárítása | 116 |
Keményítőgyártás | |
Burgonyakeményítő-gyártás | 128 |
Tengerikeményítő-gyártás | 143 |
Búzakeményítő-gyártás | 147 |
Rizskeményítő-gyártás | 151 |
Dextrin | 153 |
Keményítőcukor-szörp, keményítőcukor és dextróz | 155 |
Cukoripar | |
Előkészítő műveletek | 162 |
Lényerés (diffúzió) | 169 |
Létisztítás | 179 |
Bepárlás | 195 |
Homokcukorgyártás | 199 |
Finomítás | 204 |
Melléktermékek feldolgozása | 207 |
Vízgazdálkodás | 209 |
A cukoripar fejlődésének újabb lehetőségei | 210 |
Cukorgyártás egyéb nyersanyagokból | 216 |
Édesipari technológia | |
Cukorkagyártás | 220 |
Kakaó- és csokoládégyártás | 230 |
Édesipari lisztes áruk gyártása | 240 |
Fagylaltgyártás | 250 |
Malátagyártás | |
Az árpa átvétele és kezelése | 253 |
Malátázás | 559 |
Kávészeripar | |
Engedélyezett nyersanyagok | 279 |
Engedélyezett járulékos anyagok | 280 |
Cikória kávépótló | 280 |
Malátakávé gyártása | 285 |
Keverék kávépótló gyártása | 288 |
Cukrozott keverék kávépótló | 289 |
Szeszgyártás | |
Malátakészítés | 295 |
Keményítő-tartalmú nyersanyagok gőzölése | 296 |
Keményítő-tartalmú nyersanyagok cefrézése | 298 |
Az ojtóélesztő készítése | 300 |
Ipari erjesztési folyamatok | 301 |
Burgonyaszesz-gyártás | 304 |
Tengeriszesz-gyártás | 305 |
Cukorrépaszesz-gyártás | 306 |
Melaszszesz-gyártás | 308 |
Finomító készülékek | 323 |
A szesz víztelenítése | 329 |
Szulfitlúg szeszipari feldolgozása | 331 |
Cellulóztartalmú anyagok szeszipari feldolgozása | 333 |
Glicerines erjesztés | 335 |
Butanolos-acetonos erjesztés | 337 |
Élesztőgyártás | |
Bécsi vagy lemerős élesztőgyártás | 339 |
Szellőztetés élesztőgyári eljárás | 340 |
Az élesztőgyártás készülékei | 341 |
Az élesztőkultúra laboratóriumi tenyésztése | 345 |
Élesztő-színtenyésztő üzem (I. generáció) | 345 |
Előerjesztés (II. generáció) | 346 |
III-as anyaélesztő készítése (III. generáció) | 346 |
IV-es anyaélesztő készítése (IV. generáció) | 347 |
Kiszállításra kész élesztő készítése (V. generáció) | 348 |
Pálinka- és likőrgyártás | |
A pálinkafőző ipar | 355 |
A likőripar | 364 |
Sörgyártás | |
Sörlényerés | 375 |
A sörlé erjesztése | 386 |
A sör utóérése | 390 |
A sör kiadása | 392 |
Sörapadás | 399 |
Sörgyári hőgazdálkodás | 399 |
Különleges sörgyártási eljárások | 401 |
Borászat és melléktermékek | |
A borászat történeti fejlődése | 402 |
A must technológiája | 403 |
A bor technológiája | 408 |
A szőlőgazdaság és borgazdaság melléktermékei | 419 |
Ecetgyártás | |
Az ecet fogalma és jelentősége | 426 |
Erjedéses ecetgyártás | 426 |
Egyéb ecetgyártási eljárások | 439 |
Az ecet felhasználása | 439 |
Tejipar | |
Néhány általános szempont | 441 |
A tej gyűjtése és szállítása a feldolgozó üzemig | 442 |
A nagyvárosi tejellátás | 447 |
Vajgyártás | 464 |
A vajzsír készítése | 479 |
Sajtgyártás | 480 |
Túrókészítés | 489 |
Ömlesztett sajt készítése | 490 |
Tejkonzervek készítése | 493 |
Tejalkatrészek gyáripari előállítása | 498 |
Hűtőipari technológia | |
Történeti ismertetés | 503 |
Általános rész | 505 |
Alkalmazott rész | 523 |
Különféle áruk hűtőtechnológiai feldolgozásának és tárolásának feltételei | 537 |
Húsipar | |
A nagy vágóhídi állatok ipari feldolgozása | 541 |
A baromfi ipari feldolgozása | 582 |
Hal- és vadfélék ipari feldolgozása | 587 |
Húsipari rendészet | 588 |
Növényi és állati zsiradékok ipara | |
Növényi zsiradékok | 591 |
Előkészítő műveletek | 591 |
Olajnyerés sajtoló eljárással | 600 |
Olajnyerés oldószeres kivonó eljárással (extrakció) | 606 |
Olajnyerési (Szkipin-, Iljin-féle) eljárások vízzel való kiszorítás útján | 615 |
Zsiradékok finomítása | 616 |
Melléktermékek feldolgozása | 622 |
Zsiradékok tárolása, szállítása | 624 |
Állati zsírok (I. melegvérű állatok) | 624 |
Állati zsírok (II. tengeri állatok) | 633 |
Olajkeményítés (hidrogénezés) | |
Katalizátor előállítása és regenerálása | 640 |
A hidrogénezés levezetése és hidrogénező berendezések | 642 |
Margarin és mesterséges ételzsírok gyártása | |
A margaringyártás | 645 |
Mesterséges ételzsírok | 652 |
Tartósítóipar | |
A tartósítás alapelvei és használt módszerei | 654 |
Vízelvonással történő tartósítás | 658 |
Sózással történő tartósítás | 663 |
Savanyítással történő tartósítás | 665 |
Kémiai szerekkel történő tartósítás | 669 |
Tartósított gyümölcslevek előállítása | 672 |
Folyékony gyümölcsök előállítása | 675 |
Oligodinamikus tartósítás | 678 |
Sugárzásos tartósítások | 678 |
Sűrített gyümölcslevek | 678 |
Gyümölcsszörpök | 680 |
A sterilizálás alapelvei | 680 |
Hőkezeléssel tartósított készítmények | 685 |
Dobozolt, tartósított főzelékek | 693 |
Befőttek előállítása | 698 |
Gyümölcsízek | 700 |
Darabos gyümölcsíz (dzsem) előállítása | 700 |
Cukrozott gyümölcs (szugát) előállítása | 703 |
Konzervdobozok gyártása | 706 |
Dobozolt áruk hibái | 713 |
A konzervek helyes raktározása | 713 |
Helyes gyártásmenet és gépesítés | 715 |
Tartósítóipari üzemek helyes telepítése és tervezése | 717 |
A tea és a kávé technológiája | |
A tea technológiája | 721 |
A kávé technológiája | 730 |
A zamatosító anyagok technológiája | |
Fűszerek | 739 |
Illóolajok | 744 |
Mesterséges zamatosító anyagok | 749 |
Függelék | |
Zsírbontás, sztearin- és gliceringyártás | |
A gyártás technológiája | 753 |
Szappangyártás | |
A szappanfőzés elméleti alapjai | 764 |
Nyersanyagok | 769 |
A szappankészítés technológiája | 770 |
Dohányipar | |
A dohányipar fejlődése | 781 |
Az érett (zöld) dohánylevél kialakítása élvezeti dohánnyá | 782 |
A kialakított dohány feldolgozása élvezeti cikké (Dohánygyártás) | 795 |
A dohány és a dohánygyártmányok nikotintartalmának csökkentése | 799 |
A nikotin jelentősége a növényvédelemben | 803 |
Tárgymutató | 809 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.