1.062.052

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csirke

Több mint 100 fontos recept

Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím: Szakácskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-973-152-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A világ legtöbb kultúrájában a csirke vált az egyik legszélesebb körben fogyasztott és legnépszerűbb húsfélévé. Ez több okra vezethető vissza, nem utolsósorban arra a tényre, hogy a csirke elég... Tovább

Előszó

A világ legtöbb kultúrájában a csirke vált az egyik legszélesebb körben fogyasztott és legnépszerűbb húsfélévé. Ez több okra vezethető vissza, nem utolsósorban arra a tényre, hogy a csirke elég gyorsan és könnyen felnevelhető, tartásához nincs szükség hatalmas, dús füvű területekre. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szabadban, gabonán tartott csirke valamivel többe kerülhet, azonban lényegesen ízletesebb az üzemekben nevelteknél.
Tápértékét tekintve a csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin- és ásványianyag-, valamint vas- és cinkforrás. Természetes adottsága az alacsony zsírtartalom és a szénhidrátmentesség, amely áldás a súlyukra vagy a koleszterinszintjükre ügyelőknek. Nagyon könnyen és gyorsan megfő, megsül, így nem lehet többé kifogás, hogy túl kevés az idő egy egészséges, kiegyensúlyozott fogás elkészítésére.
Gasztronómiai szempontból rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy akár a hét minden napján csirkét szolgáljunk fel. A csirke nagyon egyszerűen elkészíthető: sütve, főzve, parázson, grillezve, wokban vagy tepsiben, és tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, friss salátával vagy párolt zöldségekkel. Aki a rizst kedveli, belefoghat egy harmonikus olasz rizottó vagy egy sáfrányos spanyol paella elkészítésébe, a tésztaimádók pedig olyan mesés mártásokat találhatnak a könyvben. Akinek a mexikói konyha a gyengéje, választhat a fajita-, a taco- és a tostadareceptekből, de találhatunk kínai, thai és indiai fogásokat is.
Néhány recept a diétára utaltak különleges igényeit szolgálja. Az alacsony zsír- vagy szénhidráttartalmú, illetve a gluténmentes étrendet követők ötleteket találhatnak a fejezetek bevezetőiben. Bármi miatt választotta is a csirkét: Jó étvágyat! Vissza

Fülszöveg

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin- és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, és akár a hét minden napján felszolgálhatjuk, mégsem fogyunk ki a változatos ötletekből. Ebben a könyvben a világ legjobb csirkereceptjeit kapja kézhez az olvasó.

- 112 nélkülözhetetlen csirkeétel receptje
- rövid bevezető hasznos ötletekkel az egyes fejezetek előtt
- könnyen áttekinthető lista a hozzávalókról, és az elkészítés módja lépésről lépésre
- minden recept mellett inspiráló fotóillusztrációk

Tartalom

Bevezető4
Levesek, előételek és saláták6
Könnyű ebédek és vacsorák52
Kiadós fogások102
Tészták156
Rizs206
Receptmutató240
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csirke Csirke
Állapot:
980 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba