Fülszöveg
"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/
"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló erős szegedi paprika." /Gregor József/
"Édesanyám krumplilevesének ugyanolyan élvezettel tudok hozzáfogni, mint amilyen szenvedélyesen szeretem szemezgetni Párizsban a kagylót és az osztrigát." /Törőcsik Mari/
"Szeretem a nem intelligens kosztot. Tökéletesen elvagyok, ha elém tesznek egy kelkáposztafőzeléket fasírttal, egy brassói aprópecsenyét vagy egy sertéspörköltöt nokedlivel. Az egyszerű dolgok tesznek boldoggá, és mindenféle előkelősködéssel bajban vagyok." /Kern András/
"Édesapám híres...
Tovább
Fülszöveg
"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/
"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló erős szegedi paprika." /Gregor József/
"Édesanyám krumplilevesének ugyanolyan élvezettel tudok hozzáfogni, mint amilyen szenvedélyesen szeretem szemezgetni Párizsban a kagylót és az osztrigát." /Törőcsik Mari/
"Szeretem a nem intelligens kosztot. Tökéletesen elvagyok, ha elém tesznek egy kelkáposztafőzeléket fasírttal, egy brassói aprópecsenyét vagy egy sertéspörköltöt nokedlivel. Az egyszerű dolgok tesznek boldoggá, és mindenféle előkelősködéssel bajban vagyok." /Kern András/
"Édesapám híres mesterszakács volt, a Bristol séfje. Szerintem ő főzte meg a férjemet is." /Marton Éva"
"Bármerre is csavargok a városban, ha megérzem a hentesüzletből áradó illatot, elgyengülök." /Garas Dezső/
"Gyerekkoromban hosszú éveken át, minden áldott vasárnap ugyanaz volt a menü: először húsleves, majd a lében főtt zöldség és főtt hús almamártással. Ez az ebéd biztos pont volt az életünkben, amire mindig lehetett száímtani." /Eszenyi Enikő/
"Az élet epikureus javait szeretem. Mindenben. Mert, ugye, mi az, ami gourmand élvezetet jelent az ember életében? Az étel és a szerelem." /Kállai Ferenc/
Vissza