kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | JATE Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. |
Bevezetés | 1 |
Mennyiségi analízis műveletei, eljárásai | 2 |
Az analitikai minták tömegének mérése | 2 |
A térfogatmérés. A térfogatmérőeszközök használata és hitelesítése | 3 |
A térfogatos analízis: a titrimetria | 7 |
A jegyzőkönyv vezetése | 11 |
Gravimetria | 12 |
Szulfátionok meghatározása bárium-szulfát alakjában | 15 |
Nikkel meghatározása nikkel-dimetil-glioxim alakjában | 16 |
Bárium meghatározása BaCsO4 alakjában | 17 |
Kalcium meghatározása CaC2O4-H2O alakjában | 18 |
Csapadékos titrálások | 19 |
Kloridionok meghatározása Mohr szerint | 20 |
Bromidionok meghatározása Fajans szerint | 21 |
Bromidionok meghatározása Volhard szerint | 22 |
Élelmiszerek nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 23 |
"Piros arany" paprikasűrítmény nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 23 |
Konzervfelöntőlevel nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 24 |
Higany (II) ionok meghatározása Volhard szerint | 25 |
ACICI-Alkalimetria | 26 |
Titrálások vizes közegben | 26 |
Kálium-hidrogén-karbonát meghatározása | 28 |
Ecetsav meghatározása | 28 |
Kénsav meghatározása | 29 |
Foszforsav meghatározása | 30 |
Alkáli-hidroxidok és alkáli-karbonátok egymás melletti meghatározása Warder szerint | 31 |
Oxálsav meghatározása | 32 |
Borkősav meghatározása | 34 |
Bórsav meghatározása | 34 |
Kénsav és bórsav egymás melletti meghatározása | 35 |
Nátrium-tioszulfát meghatározása | 36 |
Hexametilén-tetramin (urotropin) meghatározása | 37 |
Metilglükamin meghatározása | 38 |
Hidrazónium-diklorid meghatározása | 39 |
Alkáli-halogének (KCl) meghatározása ioncserélő gyanta segítségével | 40 |
Ammóniumionok meghatározása ammónia desztillációjával | 41 |
Növényi olajok savszámának, savfokának, szappanszámának, észterszámának meghatározása | 44 |
Aminosavak meghatározása | 47 |
Titrálások nemvizes közegben | 50 |
Amidazofén meghatározása | 51 |
Efedrin-hidroklorid meghatározása | 52 |
Kodein meghatározása Codeinum tablettában és porkeverékben | 54 |
Komplexometria | 56 |
Réz (II) ionok meghatározása | 57 |
Vas (III) ionok meghatározása | 58 |
Bizmut (III) ionok meghatározása | 59 |
Kalcium-magnéziumionok egymás melletti meghatározása | 60 |
Cink (II) ionok meghatározása | 61 |
Nikkel (II) ionok meghatározása | 62 |
Szulfátionok közvetett meghatározása | 63 |
Talajminták feltárása és törzsoldat készítése | 64 |
Talajminták vas (III)-oxid- és alumínium-oxid-tartalmának meghatározása | 65 |
Bauxitminták feltárása és törzsoldat készítése | 66 |
Bauxitminta alumínium-oxid-tartalmának meghatározása | 67 |
Bauxitminta vas (III)-oxid-tartalmának meghatározása | 69 |
Permanganometria | 70 |
Vas (III) ionok meghatározása Zimmermann-Reinhardt szerint | 71 |
Bromidionok meghatározása Winkler szerint | 73 |
A hidrogén-peroxid meghatározása | 74 |
Mangán (II) ionok meghatározása Volhard-Wolf szerint | 74 |
Vas (II) ionok meghatározása | 76 |
Acélminták feltárása és törzsoldat készítése | 76 |
Acélminták krómtartalmának meghatározása | 78 |
Bromatometria | 79 |
Arzén (III) ionok meghatározása Győry szerint | 80 |
Aszkorbinsav meghatározása | 81 |
C-vitamin drazsé és porkeverék aszkorbinsavtartalmának meghatározása | 83 |
Azofén (antipirin) meghatározása | 84 |
Azophenum coffeinum citricum tabletta és porkeverék azoféntartalmának meghatározása | 85 |
Jodidionok meghatározása | 86 |
Étolaj jódbrómszámának meghatározása | 87 |
Jodometria | 90 |
Formaldehid meghatározása Romin szerint | 93 |
Hidrazin meghatározása | 94 |
Tiocianátok meghatározása Schulek szerint | 95 |
Fenol meghatározása Koppeschaar szerint | 96 |
Karbonátionok meghatározása | 98 |
Jodidionok meghatározása sokszorozó eljárással | 99 |
Jodidion meghatározása brómmal való oxidációval | 102 |
Réz (II) ionok meghatározása | 103 |
Fertőtlenítőszerek aktív klórtartalmának meghatározása | 104 |
Hypo-oldat aktív klórtartalmának meghatározása | 104 |
Neomagnol tabletta és porkeverék aktív klórtartalmának meghatározása | 105 |
Cukormeghatározás | 106 |
Szőlőcukor meghatározása Schoorl-módszerrel | 108 |
Szőlőcukor meghatározás Malaprade-módszerrel | 110 |
Sűrített paradicsom cukortartalmának meghatározása | 113 |
Jaffa-sűrítmény cukortartalmának meghatározása | 114 |
Üdítőital cukortartalmának meghatározása | 115 |
Cerimetria | 116 |
Hidrokinon meghatározása | 117 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.