1.057.850

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cserkészek szakácskönyve

Pécsi öregcserkészek

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Márton Áron Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: Cserkészvezetők kiskönyvtára
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN: 963-7947-20-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Gazdag cserkésztapasztalatom alapján mondhatom, hogy a cserkésztáborok hangulatát alapvetően két fontos személy határozza meg. Az egyik a csapatparancsnok, a másik a szakács.
Míg a táborparancsnok... Tovább

Előszó

Gazdag cserkésztapasztalatom alapján mondhatom, hogy a cserkésztáborok hangulatát alapvetően két fontos személy határozza meg. Az egyik a csapatparancsnok, a másik a szakács.
Míg a táborparancsnok lelkiségétől és rátermettségétől függ a tábori élet gördülékeny és élményekben gazdag programja, rendje és derűs fegyelme, addig a szakács szaktudománya, rendszeretete, áldozatkész helytállása és pontossága, illetve annak eredménye: a mindennapi étkezés milyensége, igen erősen befolyásolja a tábor hangulatát. Vissza

Tartalom

Székely asztali áldás11
Étkezés előtti és utáni ima12
Előszó13
Bevezető21
Alapismeretek23
Rántás23
Habarás23
Párolás (dinsztelés)23
Ízesítés24
Levesek25
Burgonyaleves25
Zöldbableves25
Rizsleves25
Zöldségleves26
Zöldborsóleves26
Száraz (sárga) borsóleves26
Karalábéleves27
Szárazbableves27
Paradicsomleves28
Tarhonyaleves28
Marhahúsleves28
Főzelékek30
Szárazbabfőzelék30
Szárazborsófőzelék30
Burgonyafőzelék30
Karalábéfőzelék31
Kelkáposztafőzelék (burgonyával)31
Zöldbabfőzelék31
Paprikás krumpli31
Sárgarépafőzelék32
Paradicsomos burgonya32
Zöldborsófőzelék33
Körítések, mártások, lecsó34
Rizs34
Burgonyakörítés34
Hagymamártás34
Kapormártás34
Paradicsommártás35
Sóskamártás35
Párolt káposzta35
Lecsó36
Tojásos ételek37
Keménytojás37
Lágytojás37
Tojásrántotta37
Tojáspörkölt38
Húsok, hússal készülő ételek39
Egybensült húsok39
Szeletelt sültek39
Pörkölt (bármely húsból)40
Gulyás40
Székelygulyás41
Rizses hús41
Lucskos káposzta41
Vagdalthús (fasírozott)42
Rántott hús42
Zsiványpecsenye43
Paprikás szelet43
Tésztafélék45
A tészta kifőzése45
Túrós tészta45
Mákos tészta46
Lekváros tészta46
Burgonyás tészta46
Káposztás tészta46
Sajtos tészta (makaróni vagy spagetti)47
Lekváros (szilvás) gombóc47
Tejberizs47
Tejbedara48
Palacsinta48
Bundás kenyér49
Pirított kenyér49
Szójából készíthető ételek50
Szójapörkölt50
Szójagulyás50
Szójavagdalt50
Saláták52
Saláták52
Reggeli, tízórai, uzsonna54
Tea54
Tej54
Kakaó54
Kávé, tejeskávé55
Kenyérhezvalók (tízórai vagy uzsonna)55
A főszakács jótanácsai57
A tábori konyha60
A tábori konyha felépítése60
A tűzhelyek fajtái60
Konyhai építmények63
A tüzelés65
A tábori konyha működtetése77
Az élelem beszerzése77
Az élelmiszerek tárolása78
Adagolás79
A mosogatás80
Szemételhelyezés81
Minta étrendek82
Táborok élelmezése82
Vízi táborok élelmezése82
Téli táborok élelmezése83
Portyák élelmezése83
Tábori étrend84
Vízi tábori étrend88
Téli tábori étrend90
Portya étrend92
Konyhai felszerelések93
Forrásmunkák94
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem