kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Márton Áron Lap- és Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | Cserkészvezetők kiskönyvtára |
Kötetszám: | 8 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 16 cm x 11 cm |
ISBN: | 963-7947-20-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Székely asztali áldás | 11 |
Étkezés előtti és utáni ima | 12 |
Előszó | 13 |
Bevezető | 21 |
Alapismeretek | 23 |
Rántás | 23 |
Habarás | 23 |
Párolás (dinsztelés) | 23 |
Ízesítés | 24 |
Levesek | 25 |
Burgonyaleves | 25 |
Zöldbableves | 25 |
Rizsleves | 25 |
Zöldségleves | 26 |
Zöldborsóleves | 26 |
Száraz (sárga) borsóleves | 26 |
Karalábéleves | 27 |
Szárazbableves | 27 |
Paradicsomleves | 28 |
Tarhonyaleves | 28 |
Marhahúsleves | 28 |
Főzelékek | 30 |
Szárazbabfőzelék | 30 |
Szárazborsófőzelék | 30 |
Burgonyafőzelék | 30 |
Karalábéfőzelék | 31 |
Kelkáposztafőzelék (burgonyával) | 31 |
Zöldbabfőzelék | 31 |
Paprikás krumpli | 31 |
Sárgarépafőzelék | 32 |
Paradicsomos burgonya | 32 |
Zöldborsófőzelék | 33 |
Körítések, mártások, lecsó | 34 |
Rizs | 34 |
Burgonyakörítés | 34 |
Hagymamártás | 34 |
Kapormártás | 34 |
Paradicsommártás | 35 |
Sóskamártás | 35 |
Párolt káposzta | 35 |
Lecsó | 36 |
Tojásos ételek | 37 |
Keménytojás | 37 |
Lágytojás | 37 |
Tojásrántotta | 37 |
Tojáspörkölt | 38 |
Húsok, hússal készülő ételek | 39 |
Egybensült húsok | 39 |
Szeletelt sültek | 39 |
Pörkölt (bármely húsból) | 40 |
Gulyás | 40 |
Székelygulyás | 41 |
Rizses hús | 41 |
Lucskos káposzta | 41 |
Vagdalthús (fasírozott) | 42 |
Rántott hús | 42 |
Zsiványpecsenye | 43 |
Paprikás szelet | 43 |
Tésztafélék | 45 |
A tészta kifőzése | 45 |
Túrós tészta | 45 |
Mákos tészta | 46 |
Lekváros tészta | 46 |
Burgonyás tészta | 46 |
Káposztás tészta | 46 |
Sajtos tészta (makaróni vagy spagetti) | 47 |
Lekváros (szilvás) gombóc | 47 |
Tejberizs | 47 |
Tejbedara | 48 |
Palacsinta | 48 |
Bundás kenyér | 49 |
Pirított kenyér | 49 |
Szójából készíthető ételek | 50 |
Szójapörkölt | 50 |
Szójagulyás | 50 |
Szójavagdalt | 50 |
Saláták | 52 |
Saláták | 52 |
Reggeli, tízórai, uzsonna | 54 |
Tea | 54 |
Tej | 54 |
Kakaó | 54 |
Kávé, tejeskávé | 55 |
Kenyérhezvalók (tízórai vagy uzsonna) | 55 |
A főszakács jótanácsai | 57 |
A tábori konyha | 60 |
A tábori konyha felépítése | 60 |
A tűzhelyek fajtái | 60 |
Konyhai építmények | 63 |
A tüzelés | 65 |
A tábori konyha működtetése | 77 |
Az élelem beszerzése | 77 |
Az élelmiszerek tárolása | 78 |
Adagolás | 79 |
A mosogatás | 80 |
Szemételhelyezés | 81 |
Minta étrendek | 82 |
Táborok élelmezése | 82 |
Vízi táborok élelmezése | 82 |
Téli táborok élelmezése | 83 |
Portyák élelmezése | 83 |
Tábori étrend | 84 |
Vízi tábori étrend | 88 |
Téli tábori étrend | 90 |
Portya étrend | 92 |
Konyhai felszerelések | 93 |
Forrásmunkák | 94 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.