kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | 84. sz. Lehel Vezér Cserkészcsapat |
---|---|
Kiadás helye: | Majnafrankfurt |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 68 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 30 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 6 |
A táplálkozás szerepe életünkben | 7 |
A táplálkozás feladatai | 7 |
A táplálkozás szervezetünk (tehát fizikai létünk) folyamatos működését biztosítja | 7 |
Az "adalékanyagok" fontossága | 7 |
A "kenőanyagok" | 7 |
A táplálkozás nemcsak fizikai, hanem lelki örömmel is jár | 7 |
A táplálkozás kultúrát is jelent | 8 |
Miért fontos a tábori konyha? | 8 |
Visszapillantás a régi tábori konyhára | 9 |
Körülbelül íg ynézett ki a mi tábori konyhánk | 11 |
Mi változott az elmúlt évtizedekben? | 11 |
Általános étkezési változások | 11 |
A különleges étkezési változások | 12 |
Hogyan jutottunk el a tábori étkeztetés új filozófiájának a megfogalmazásához? | 12 |
A felnőttcserkész is holtig tanul | 12 |
Először csak "jó magyaros" ételeket akartunk | 12 |
A tábor étlapja kötődjön a tábor kerettörténetéhez | 14 |
Mit csináljunk, ha nem tájhoz kötött kerettörténetünk van? | 14 |
Az 1980/81-es kiképzési évben a Kárpát-medence megismerését tűztük ki célként. Juliánus-barát történetét magunkra alkalmazva. Ennek megfelelően fogalmaztuk meg a tábor keretmeséjét: | 14 |
Hol tartunk ma? | 16 |
Hogyan kalkuláljuk a tábori konyha anyagszükségletét? | 17 |
A napi étkezés görbéje | 17 |
Az étlap elkészítése | 17 |
A tábor kerettörténete a kiindulási pont | 17 |
Példák az anyagkalkuláció elvégzéséhez | 18 |
A 2000-es Milléniumi Csapattábor étlapja a következő volt: | 18 |
Nos, nézzük meg a "Bácskai rizses lerakottat reszelt sajttal" | 19 |
Tejfeleshús zsemlegombóccal | 20 |
Mit kedvelnek a gyermekek? | 21 |
Regelinél | 21 |
Ebédnél, vacsoránál | 21 |
Egyéb alkalmak | 21 |
A tábori konyha napirendje | 22 |
Receptek | 23 |
Levesek | 23 |
Gazdag zöldségleves | 23 |
Palócleves | 25 |
Gulyásleves | 25 |
Csirkeaprólék-leves | 26 |
Korhelyleves | 26 |
Nyári gyümölcsleves | 27 |
Levesbetétek | 27 |
Húsételek | 28 |
A pörkölt három készítési módja | 28 |
A különböző pörköltek sajátosságai | 29 |
A tejfeles húsok (paprikások) | 31 |
Sült húsok | 32 |
Budnázott sült húsok | 35 |
Cserkész disznótoros | 37 |
Halételek | 38 |
Sült halak | 38 |
Bajai halászlé cserkészmódra | 38 |
Tészták | 39 |
Főtt tészták | 39 |
Zsírban sült tészták | 42 |
Parázson sült tészták | 44 |
Saláták | 46 |
Zöldsaláták | 46 |
Gyümölcssaláták | 47 |
Édes utóételek | 47 |
Savanyúságok | 48 |
Köretek | 49 |
Krumpli köretek | 49 |
Tészta köretek | 49 |
Rizsköret | 51 |
Zöldségköretek | 51 |
Tábori italok | 52 |
Reggeli italok | 52 |
Italok napközben és este | 52 |
Anyagmérés mérleg nélkül | 53 |
Tapasztalt értékek | 53 |
Adagnagyságok | 54 |
Főző és sütő eszközeink | 54 |
Bográcsok, kondérok | 54 |
Gázzsámolyok és fazekak | 55 |
A szécsényi molnárkalács sütők | 56 |
Az első kürtöskalács-sütőnk | 57 |
A Szabó-testvérek gázhősugárzós kürtöskalács sütőja | 57 |
A háromlángos nagyserpenyő | 58 |
Függelék | 59 |
Bizonyára sok pénz kell az ilyen minőségű és változatos étkezéshez! | 59 |
Egy ötnapos csapattábor teljes anyagszámítása | 59 |
Étlap | 59 |
Anyagszámítás (kalkuláció) az étlap ill. az ételreceptek alapján | 60 |
Bevásárlási lista anyagonként | 63 |
Magamról is egy pár szót | 66 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.