kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | 84. sz. Lehel Vezér Cserkészcsapat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Majnafrankfurt |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 68 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 6 |
| A táplálkozás szerepe életünkben | 7 |
| A táplálkozás feladatai | 7 |
| A táplálkozás szervezetünk (tehát fizikai létünk) folyamatos működését biztosítja | 7 |
| Az "adalékanyagok" fontossága | 7 |
| A "kenőanyagok" | 7 |
| A táplálkozás nemcsak fizikai, hanem lelki örömmel is jár | 7 |
| A táplálkozás kultúrát is jelent | 8 |
| Miért fontos a tábori konyha? | 8 |
| Visszapillantás a régi tábori konyhára | 9 |
| Körülbelül íg ynézett ki a mi tábori konyhánk | 11 |
| Mi változott az elmúlt évtizedekben? | 11 |
| Általános étkezési változások | 11 |
| A különleges étkezési változások | 12 |
| Hogyan jutottunk el a tábori étkeztetés új filozófiájának a megfogalmazásához? | 12 |
| A felnőttcserkész is holtig tanul | 12 |
| Először csak "jó magyaros" ételeket akartunk | 12 |
| A tábor étlapja kötődjön a tábor kerettörténetéhez | 14 |
| Mit csináljunk, ha nem tájhoz kötött kerettörténetünk van? | 14 |
| Az 1980/81-es kiképzési évben a Kárpát-medence megismerését tűztük ki célként. Juliánus-barát történetét magunkra alkalmazva. Ennek megfelelően fogalmaztuk meg a tábor keretmeséjét: | 14 |
| Hol tartunk ma? | 16 |
| Hogyan kalkuláljuk a tábori konyha anyagszükségletét? | 17 |
| A napi étkezés görbéje | 17 |
| Az étlap elkészítése | 17 |
| A tábor kerettörténete a kiindulási pont | 17 |
| Példák az anyagkalkuláció elvégzéséhez | 18 |
| A 2000-es Milléniumi Csapattábor étlapja a következő volt: | 18 |
| Nos, nézzük meg a "Bácskai rizses lerakottat reszelt sajttal" | 19 |
| Tejfeleshús zsemlegombóccal | 20 |
| Mit kedvelnek a gyermekek? | 21 |
| Regelinél | 21 |
| Ebédnél, vacsoránál | 21 |
| Egyéb alkalmak | 21 |
| A tábori konyha napirendje | 22 |
| Receptek | 23 |
| Levesek | 23 |
| Gazdag zöldségleves | 23 |
| Palócleves | 25 |
| Gulyásleves | 25 |
| Csirkeaprólék-leves | 26 |
| Korhelyleves | 26 |
| Nyári gyümölcsleves | 27 |
| Levesbetétek | 27 |
| Húsételek | 28 |
| A pörkölt három készítési módja | 28 |
| A különböző pörköltek sajátosságai | 29 |
| A tejfeles húsok (paprikások) | 31 |
| Sült húsok | 32 |
| Budnázott sült húsok | 35 |
| Cserkész disznótoros | 37 |
| Halételek | 38 |
| Sült halak | 38 |
| Bajai halászlé cserkészmódra | 38 |
| Tészták | 39 |
| Főtt tészták | 39 |
| Zsírban sült tészták | 42 |
| Parázson sült tészták | 44 |
| Saláták | 46 |
| Zöldsaláták | 46 |
| Gyümölcssaláták | 47 |
| Édes utóételek | 47 |
| Savanyúságok | 48 |
| Köretek | 49 |
| Krumpli köretek | 49 |
| Tészta köretek | 49 |
| Rizsköret | 51 |
| Zöldségköretek | 51 |
| Tábori italok | 52 |
| Reggeli italok | 52 |
| Italok napközben és este | 52 |
| Anyagmérés mérleg nélkül | 53 |
| Tapasztalt értékek | 53 |
| Adagnagyságok | 54 |
| Főző és sütő eszközeink | 54 |
| Bográcsok, kondérok | 54 |
| Gázzsámolyok és fazekak | 55 |
| A szécsényi molnárkalács sütők | 56 |
| Az első kürtöskalács-sütőnk | 57 |
| A Szabó-testvérek gázhősugárzós kürtöskalács sütőja | 57 |
| A háromlángos nagyserpenyő | 58 |
| Függelék | 59 |
| Bizonyára sok pénz kell az ilyen minőségű és változatos étkezéshez! | 59 |
| Egy ötnapos csapattábor teljes anyagszámítása | 59 |
| Étlap | 59 |
| Anyagszámítás (kalkuláció) az étlap ill. az ételreceptek alapján | 60 |
| Bevásárlási lista anyagonként | 63 |
| Magamról is egy pár szót | 66 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.