Kalandozás | |
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit főzzünk, hol kóstoljunk? | |
Rioja - a vörösbor áradása | 22 |
A legnépszerűbb spanyol borvidék testes vörösborai ünnepi italok, emelik bármely alkalom fényét. De érdemes felkeresni is a bikák, fieszták - és a gigantikus pincészetek vidékét | |
Duchemin étterembe megy... | 38 |
Étteremkritikusunk megtalálta az első 100 pontos éttermet. Még hetekkel az élmény után is elragadtatással szól a gasztronómiai szentélyről | |
Tömény pálinkakurzus - egymillió korty Magyarországon | 64 |
Mi is az az ágyaspálinka és pálinka-e a mézes? Hogyan kóstoljuk és milyen pohárból? Mindezekre megadjuk a választ, hogy a májusi pálinkafesztiválra ön is képzett legyen | |
Álruhában - Villányi pincék | 78 |
Villány adta a legtöbb Év borászát és vonzza a legtöbb borturistát. Zsiday-Galgóczy Krisztina az átlagos borkedvelő álcája mögé bújva vizsgálja, hogy miként birkózik meg a település a látogatók áradatával | |
Dugóhúzó | |
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 33 borról | |
Újdonságok | 18 |
A szerkesztőségünkbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk | |
Villány könnyedebb arca | 28 |
A portugieser szerethető fajta, hiszen nem túl drága, nem túl testes, jól eshet minden alkalomra. Természetesen csak akkor, ha a minősége kifogástalan... | |
Eszencia | |
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk | |
Tokaj kapujában - Karafiáth Orsolyával a Disznókő pincészetben | 56 |
Az ifjú költőnő rácsodálkozott a pincészetnek nevet adó kőre és még inkább az izgalmas borokra. A kirándulásra Nagy Sebestyén kalauzolta | |
Bortársunk: Andrea Colla | 68 |
A Gresham-palota Páva éttermének olasz sommelier-je csupa mosoly és lelkesedés, no meg persze szakértelem. Kalandos életéről, világjárásáról mesélt a Decanternek | |
A nappali mikroklímája | 70 |
A tárgyak nem nélkülözhetetlenek, de segítenek egy más létforma kialakításában | |
Szellem a palackban | 88 |
Laczkó Gábor nagyon fiatal és nagyon ambíciózus. A keze alól kikerülő borok magukon viselik a gondos törődés nyomát, még akkor is, ha óriási mennyiségekről beszélünk | |
Borvilág | |
Vélemények, élmények, elemzések - 12 oldalon a bor körül | |
Bort még nem készítettem | 8 |
Koltai Lajos világhírű operatőr és rendező mesél amerikai és magyar borélményeiről | |
Új-Zéland utoléri Burgundiát! | 9 |
Hugh Johnson a bátor új-zélandi szőlőtelepítőket dicséri, és afelett sajnálkozik, hogy miért nincs náluk több chardonnay | |
Sebestyén bornaplója | 26 |
Egy ínyenc Londonban is keres és kutat, s néha egy szupermarketlánc kötelékében talál kincset. Vagy mégsem? | |
Borász leszek, szőlőt veszek... - egy álom ára | 46 |
Érezte már úgy, hogy azonnal kilép a cégtől, eladja a részvényeit, kibodja a laptopját és vesz pár hektár szőlőt? Árak és esélyek Európában | |
Csak természetesen - borászfamília születik | 48 |
Sokan vágtak bele a tengerentúlon a borászkodásba, ők mesélnek döntésükről és új életükről, illetve egy magyar család is elmondja, hogy miként távolodtak el a kaptafától | |
Merre mozdul a borvilág? - Nemzetközi bortrendek | 54 |
Kína lesz a legfontosabb tényező a borpiacon? | |
Több női fogyasztó? | |
Divatos szőlőfajták? | |
Romsics László MW-hallgató, a Decanter szakértőjének elemzése | |