kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Advent Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Spirál |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-9122-92-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal. |
Ajánlás | 3 |
A NEWSTART-ról röviden | 5 |
Kevésbé ismert kifejezések és az alapanyagok jegyzéke | 7 |
Fűszerek, ételízesítők | 11 |
Mihez milyen fűszernövényt használjunk? | 13 |
Fűszerkrém | 14 |
Magyaros fűszerkeverék | 15 |
Newstart-vegeta | 15 |
Olasz fűszerkeverék | 15 |
Szezámos fűszerpor | 15 |
Szójaszósz | 14 |
Tejfélék, sajtfélék | 17 |
Amerikai sajt | 27 |
Csicseriborsósajt | 26 |
Diósajt | 26 |
Édes tejföl | 27 |
Harmattej | 23 |
Karobos mogyorótej | 23 |
Karobtej | 21 |
Kókusztej | 21 |
Kölessajt | 26 |
Krémsajt | 24 |
Krémtej | 22 |
Lágy sajt | 24 |
Mandula- vagy diótej | 22 |
Mogyorótej | 22 |
Paradicsomos sajt | 25 |
Pimentósajt | 24 |
Sajtszósz | 25 |
Szójaalap | 21 |
Szójatej, I-II. | 19 |
Szójatej, III. | 20 |
Szójatejföl | 28 |
Szójatejszín, I. | 28 |
Szójatejszín, II. | 29 |
Tofu | 20 |
Tofusajtkrém | 23 |
Vegitejföl | 27 |
Reggeli | 31 |
A kiadós reggeli előkészülete és elkészítése | 33 |
Almás boglya | 39 |
Amerikai palacsinta | 46 |
Ananászos rizs | 47 |
Bundás kenyér (banános és zabpelyhes bundában) | 41 |
Diós goffri | 43 |
Durumpalacsinta | 45 |
Édes kukoricagombóc | 36 |
Gabonagoffri | 44 |
Granola (ropogós müzlialap) | 38 |
Gyümölcsös főtt müzli | 36 |
Gyümölcsös lepény | 44 |
Gyümölcsös máglya | 39 |
Gyümölcsös zabpehely sütve | 37 |
Háromlisztes palacsinta | 46 |
Kókuszos goffri | 43 |
Mazsolás köles | 37 |
Mazsolás kukoricakása | 36 |
Mogyorókrémes granola | 38 |
Morzsatál (gyümölcskeverék) | 40 |
Müzli | 38 |
Palacsintakülönlegesség | 46 |
Popcorn | 40 |
Tanácsok a goffri készítéséhez | 41 |
Tofus palacsinta | 45 |
Trópusi granola | 39 |
Zabpelyhes goffri | 43 |
Zabpelyhes keverék | 40 |
Ebéd (levesek, egytálételek, tészták, feltétek, köretek, saláták) | 49 |
Ebéd, levesek | |
Brokkolikrémleves, I. | 53 |
Brokkolikrémleves, II. | 54 |
Felesborsóleves | 51 |
Gyümölcsleves | 51 |
Hagymakrémleves | 54 |
Hamis csirkehúsleves | 52 |
Hamis húsleves | 53 |
Kukoricaleves | 55 |
Lencseleves | 52 |
Limabableves | 52 |
Paradicsomkrém-leves | 51 |
Vera kelkáposztalevese | 56 |
Zöldborsókrémleves | 55 |
Ebéd, egytálételek | |
Csicseritészta | 58 |
Durumgaluska (levesbetét) | 56 |
Finombab | 60 |
Mogyorós rizs | 57 |
Paradicsomos cukkini | 63 |
Paradicsomos, babos káposzta | 57 |
Rakott burgonya | 62 |
Rakott tofu | 62 |
Sajtos makaróni | 58 |
Sárgarépaegytál | 58 |
Spagetti "húsgombóccal" | 59 |
Spanyol rizs | 57 |
Sült tofu | 65 |
Szénaboglya | 60 |
Tofurántotta | 61 |
Töltött cukkini | 64 |
Töltött kelkáposzta | 65 |
Töltött paprika | 64 |
Zöldbabos egytálétel | 61 |
Zöldséges pitetál | 63 |
Zöldséges tofu | 61 |
Ebéd, tészták | |
Pizza | 66 |
Lasagne | 67 |
Pirog | 68 |
Ebéd, feltétek | |
Babpörkölt | 75 |
Chili | 77 |
Csicseriborsó-fasírt | 71 |
Csicseriborsó-pörkölt magyarosan | 75 |
Diófasírt | 69 |
Kölesfasírt | 70 |
Könnyű bab | 77 |
Lencsefasírt | 73 |
Lencsepörkölt | 76 |
Mogyoróhús | 72 |
Napraforgósült | 74 |
Olasz "húspogácsa" | 72 |
Paradicsomos kölesfasírt | 70 |
Rántott zöldségfélék | 78 |
Rizsfasírt | 71 |
Sült bab | 76 |
Tofu egybesütve | 74 |
Tofufasírt | 74 |
Vegiburger | 69 |
Zabpehelyfasírt | 71 |
Zöldbabfasírt | 73 |
Ebéd, köretek | |
A főzelék alapreceptje | 79 |
Burgonyacsipke | 81 |
Burgonyapüré | 79 |
Édes-savanyú káposzta | 82 |
Hasábburgonya | 80 |
Kapros zöldbab | 81 |
Köretek | 79 |
Padlizsán- vagy cukkiniboglya | 80 |
Párolt káposzta | 82 |
Rizses lepény | 80 |
Szezámos kukorica | 81 |
Tepsis burgonya | 79 |
Zöldséges egytál | 82 |
Ebéd, saláták | |
Saláták | 84 |
Csírák | 84 |
Burgonyasaláta | 85 |
Fényezett cékla | 86 |
Hagymás burgonyasaláta | 86 |
Hárombabos saláta | 86 |
Zöldségsaláta | 85 |
Öntetek, mártások | 87 |
Almaszósz | 96 |
Arany fokhagymamustár | 93 |
Aranymártás | 98 |
Avokádó salátaöntet | 90 |
Barna mártás | 96 |
Eperszósz | 96 |
Fehérmártás | 98 |
Franciasaláta-öntet, I-II. | 89 |
Fűszeres mártás | 97 |
Gyümölcsöntet | 94 |
Gyümölcsszósz | 95 |
Karobszósz | 95 |
Ketchup, I-III. | 92 |
Kókuszos öntet | 94 |
Mákos salátaöntet (édes) | 93 |
Mogyorómártás | 97 |
Mogyorós salátaöntet | 91 |
Napraforgós paradicsomöntet | 90 |
Olasz salátaöntet | 89 |
Paradicsomszósz | 93 |
Sovány majonéz | 90 |
Szójamajonéz, I-II. | 91 |
Vaníliakrém | 94 |
Zöldséges mártás | 97 |
Vajfélék, krémek, pástétomok | 99 |
Amavaj | 103 |
Avokádókrém | 106 |
Babpástétom | 107 |
Csicseriborsó-pástétom, I-II. | 108 |
Datolyavaj | 103 |
Élesztőpástétom | 107 |
Finomvaj | 101 |
Gyümölcs nutella | 103 |
Gyümölcskrém | 104 |
Gyümölcsvaj | 103 |
Kókuszkrém | 47 |
Kölesvaj | 101 |
Kukoricapástétom | 108 |
Kukoricavaj | 101 |
Mandulakrém | 47 |
Magvaj | 102 |
Mákkrém | 104 |
Mogyorókrém házilag | 102 |
Mogyorós köleskrém | 105 |
Mogyoróvaj | 102 |
Napraforgó-pástétom | 107 |
Padlizsánkrém (alap) | 106 |
Sárgaborsókrém | 105 |
Szárított gyümölcsdzsem | 105 |
Szezámos krém | 106 |
Szójamargarin | 101 |
Trópusi mogyoróvaj | 102 |
Kenyerek | 109 |
A kenyérsütés fortélyai | 111 |
Burgonyás goffri | 118 |
Burgonyás zsemle | 120 |
Hamburgerzsemle | 120 |
Kenyér Pataki-tálban | 117 |
Kukoricachips | 117 |
Kukoricakenyér | 116 |
Kukoricalepény | 118 |
Leveles pogácsa | 121 |
Rozsos kenyér | 115 |
Teljes kiőrlésű búzakenyér | 115 |
Zabpelyhes zsemle | 119 |
Zabpelyhes-mazsolás kenyér | 116 |
Zwieback (kétszersült) | 119 |
Sütemények | 123 |
Áfonyás maffin | 130 |
Almakrémes pite | 131 |
Álompuding | 134 |
Aranytallér | 140 |
Banánbonbon | 142 |
Banánkenyér | 130 |
Borzas | 141 |
Citromos pite | 132 |
Búzakeksz | 126 |
Dán édes tekercs | 125 |
Datolyakrémes pite | 132 |
Eszter almás pudingja | 134 |
Goffritorta | 136 |
Gyümölcsfagylalt (alapkrém) | 141 |
Gyümölcsös maffin | 130 |
Gyümölcsös mogyorótorta | 138 |
Gyümölcsös szelet | 139 |
Karobfagylalt | 142 |
Karobpuding | 135 |
Kókuszgolyó | 139 |
Kókuszos pálcikák | 126 |
Kókuszos tortabevonó | 138 |
Kölespuding | 133 |
Könnyű, zabpelyhes keksz | 124 |
Maffinmix (alaptészta) | 127 |
Magos keksz | 124 |
Málnás pite | 132 |
Mézes-diós lap | 136 |
Mogyorókorong | 140 |
Mogyorópuding | 135 |
Mogyorós tortabevonó | 138 |
Néger keksz | 142 |
Pálmakeksz | 137 |
Polinéz gyümölcsös szelet | 143 |
Rizspuding | 135 |
Ropogós pitetészta (alaptészta) | 131 |
Szója-kukoricamaffin | 127 |
Tahinisütemény | 140 |
Tofukrémes | 137 |
Tökpite | 133 |
Zabpehelykeksz | 124 |
...és végül néhány jó tanács | 145 |
Rost | 149 |
Nassolás | 149 |
A cukor és a szervezetünk | 150 |
Rejtett cukor | 150 |
Fehérje | 151 |
Sajt | 152 |
B12-vitamin | 152 |
Gyomorirritálók | 153 |
Napi étrendjavaslat | 155 |
Heti étrendjavaslat | 155 |
A lúgos-savas élelmiszerek táblázata | 156 |