kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezető | 3 |
Előszók | 5 |
Tartalomjegyzék | 7 |
Illusztrációk jegyzéke | 11 |
Műmellékletek jegyzéke | 13 |
Tárgymutató | 14 |
Tárgymutató a bővített részhez | 30 |
A hideg konyha | 34 |
Sandwichek | 35 |
Vegyes ízelítők (Hors d'Oeuvres) | 41 |
Levesek | |
Húslevesek | 53 |
Sűrű és becsinált levesek | 82 |
Különleges levesek | 117 |
Hideg halak | 125 |
Hideg halak általában | 127 |
Meleg halak | 134 |
Hideg mártások | 161 |
Kocsonya, aspic, gelée készítése | 171 |
Hideg pástétomok | 175 |
A pástétomokról általában | 175 |
Meleg pástétomok (Hollandi) | 215 |
Vajasmártások (Velouté) | 219 |
Fehérmártások (Béchamel) | 223 |
Barnamártások | 225 |
Szárnyas ropogósok. Croquettes | 229 |
Ropogósok | 231 |
Hideg töltött tojások | 234 |
Meleg tojáslepények, omlettek | 246 |
Meleg lágytojással készült ételek | 256 |
Meleg buggyantott, bevert tojások | 268 |
Mártások tojásételekhez | 268 |
Rákkal készült tojásételek | 282 |
Edényben párolt tojásételek | 286 |
Habart tojással készült ételek | 288 |
Tálon sült tojásételek | 286 |
Makarónival készült főtt tészta köretek | 294 |
Tésztanemű köretek | 294 |
Főtt marhahúshoz való mártások | 298 |
Marhahúsból készült ételek | 301 |
A marhahús | 301 |
Borjúhúsból készült életek | 333 |
A borjúhús | 333 |
Élvezhető vadhúsokból készült ételek | 352 |
Az élvezhető vadhúsok elkészítése | 352 |
Ürü- és bárány húsból készült ételek | 352 |
Sertés- és malachúsból készült ételek | 376 |
Hentesárú, füstölt- és pácolthúsok készítése | 387 |
Hentesárúk, füstölt sertéshús | 387 |
Szárnyasokból készült ételek | 396 |
Egyszerű főzelékek | 409 |
Főzelékek | 409 |
Különleges főzelékek | 414 |
Burgonyából készült ételek | 429 |
Saláták | 435 |
Salátákról | 435 |
Egyszerű saláták | 436 |
Összeállított (kombinált) saláták | 438 |
Ecet, uborka, paprika eltevése | 450 |
Fűszerezett ecetek előírásai | 450 |
Zöldségfélék eltevése | 453 |
A konzerválás módjai | 455 |
Különleges előírások | 460 |
Néhány paradicsomkészítmény | 460 |
Szárított főzelékek étkezésre előkészítése | 466 |
A különböző főzelékek szárításának előírásai | 466 |
Gyümölcsök, kompótok eltevése | 472 |
A befőzés művészete | 472 |
A vitaminok és a befőzés | 472 |
Különböző gyümölcsök feldolgozásának előírásai | 487 |
Gyümölcsízek, jamek, szörpök | 491 |
Néhány paradicsom készítmény | 492 |
Hideg és meleg sajtok | 501 |
Kávé és tea készítése | 508 |
Bevált utasítások a kávéfőzéshez | 509 |
Rizsételek hússal | 511 |
Palacsinta, polgári tészták | 515 |
Meleg tészták polgári háztartások és éttermek részére | 515 |
Hideg, meleg rizsből készült tészták | 529 |
Puddingok és felfújtak | 532 |
Rétesek és meleg tészták | 548 |
Vajastészták | 556 |
Vajjal bevert kelttészták | 562 |
Kelttészták | 564 |
Főtt és égetett tészták | 572 |
Főtt tészták | 572 |
Égetett tészták | 574 |
Linzer tészták | 576 |
Torták, dessertek, mignonok | 582 |
Torták és desszertek tésztái (Masszák) | 598 |
Édes és sós teasütemények | 611 |
Édes teasütemények | 626 |
Sós teasütemények | 631 |
Mézeskalács | 631 |
Fagylaltok, parfaik, hideg krémek | 633 |
Fagylaltok. Glaces | 633 |
A parfait-ról általában | 537 |
Cukorkák és bonbonok | 646 |
Általános magyarázat és tudnivaló a cukorkák és bonbonok készítéséhez | 646 |
A marcipánról | 647 |
Terítrés, asztaldíszítés | 655 |
Az asztalok modern terítése | 655 |
A felszolgálásról | 656 |
Az ételek tálalásáról és díszítéséről | 657 |
Alkalmi ebédek és vacsorák rendezése | 657 |
Az étrend összeállítása | 657 |
Az italokról | 658 |
Az asztalterítésről | 658 |
Amerikai italok | 659 |
American drinks | 659 |
Szükséges likőrök, borok és egyéb kellékek | 659 |
Szakkifejezések | 661 |
Bowlék | 661 |
Cocktailok | 663 |
Cobblerek | 667 |
Flipek | 670 |
Különféle italok | 671 |
Meleg punchok | 678 |
Egg-noggok | 680 |
Fizzek | 681 |
Fixek | 682 |
Julep | 683 |
Juleps (amerikai limonádé) | 683 |
Sangarees-Highballe | 684 |
Punchok | 685 |
Sangarees (indiai hűsítő ital) | 686 |
Crustas | 686 |
Rickies | 687 |
Smash | 687 |
Különféle likőrök készítése | 689 |
Tudnivalók a házilag való likőrkészítésről | 689 |
A diétikus konyha elméletben és gyakorlatban | 701 |
A diétás konyha | 705 |
Bevezetés | 705 |
A diétás konyha feladata | 705 |
Az ember táplálkozásáról általában | 708 |
Az emésztés | 709 |
A táplálék jó emészthetőségéről | 710 |
Áttekintő táblázat az egyes ételeknek a gyomokban való tartózkodási idejéről | 711 |
A legfontosabb diétás étrendformák | 712 |
Folyékony kímélő étrend, példák, receptek | 712 |
Pépes, kímélő diéta, példák, receptek | 714 |
Celluloseszegény étrend, példák, receptek | 718 |
Cellulosebő diéta, példák, receptek | 719 |
Húsmentes, illetőleg hússzegény diéta, példák, receptek | 720 |
Sómentes, illetőleg sószegény diéta, példák, receptek | 721 |
Hízókúra, diéta, példák, receptek | 723 |
Fogyókúra diéta, példák, receptek | 723 |
A diabetes mellitus diétás kezelése | 734 |
Fehérjebő, zsírbő és szénhidrátszegény (cukorbetegség) | 724 |
Tápértékszámítás diabetikus beteg részére | 725 |
Kiszámított étrendformák cukorbajosok részére (példák, receptek) | 727 |
Főzeléknap | 733 |
Éhségnap | 734 |
Zsír- és szénhidrátszegény tojássaláta-nap | 734 |
Zabnap von Norden szerint | 734 |
Májdiéta | 735 |
Májdiéta-receptek | 736 |
Tápanyag-táblázat diétás előírások kiszámítására | 737 |
Forrásmunkák | 744 |
Új diétakonyha Pöstyén-fürdőn | 745 |
Diétás levesek | 746 |
Különfélék | 749 |
Kenyér és fehérsütemény | 749 |
Gyümölcs-saláták likörrel | 751 |
Házi mosó- és mosdószappan főzése | 752 |
Keményvíz elkészítése a teafőzéshez | 754 |
Tojás konzerválása | 754 |
Villamos teafőző megtisztítása a vízkőtől | 755 |
Nagy nevek a szakácsművészet köréből | 757 |
A szakácsművészet irodalma és szakirodalma | 765 |
Bővített rész | 770 |
Melléklet | |
4 nyelvű Szakácsművészeti szótár |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.