1.060.594

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű sertéstenyésztés és expresshízlalás

Szerző
Budapest
Kiadó: "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai R.T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 132 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

TARTALOM BETŰREND SZERINT
Angolkór90
Angol sertések hízlalása57
Anyasertések takarmányozása49
Anyák vemhessége11
Aujeszky-féle betegség92
Általános követelmények az építkezésnél73
Állati termékekből származó takarmányok43
Árpa31
Ásványi anyagokról26
Bab41
Bacon sertés57
Ballaszttakarmányok23
Belső tulajdonságok11
Belterjes tartás36
Berkshire sertés19
Béken sertés57
Bélférgesség91
Borsó110
Burgonya112
Búza40
Búzakorpa46
Búzakorpa110
Búzaocsú110
Búzatakarmányliszt46
Cirok110
Cirokmag410
Cornwall sertés22
Cukorrépa32
Daraetetés előnye39
Daráló78
Disznósajt86
Elsőosztályú malacok nagyobb teljesítóképességéről8
Elválasztott malacok takarmányodzása53
Emésztésről33
Express grafikonja70
Expresshízlalás60
Expresshízlalásból adódó előnyök61
Expressrendszer számképes felrajzolása71
Életfenntartó takarmányozás28
Étkezési szalonna készítése81
Falkás tenyészetek11
Fehérje24
Fejadag69
Fenntartó takarmányozás időszaka69
Fokozott érvényű termelő ellátás időszaka69
Füstölés84
Fürösztés78
Gennyes tüdőgyulladás91
Göbék takarmányozása49
Gümőkór90
Gyeplegelő32
Halliszt112
Hamis súly34
Havi takarmánykihasználási százalék69
Havi takarmányszükséglet69
Havonkénti súlyszaporulat69
Házikolbász készítése84
Helytelen a választási malacoknak csak árpát adni31
Himlőszerű kiütés92
Hízlalás időpontjának befejezése és a hamis súly hatása35
Hízlaló építés76
Hízósertések elhelyezése76
Hurkakészítés84
Húsfüstölés84
Húsjellegű malacok takarmányozása52
Húsliszt44
Hússertés13
Hússertések hízlalása58
Hússüldők hízlalása57
Hússüldő javítás55
Hústermelés24
Író43
Istállózás94
Ivóvíz59
Iszapolt kréta50
Ízletesség30
Kalcium27
Keményítőérték23
Keményítőértékarány26
Kendermag110
Keserűsó34
Kényszervágóhíd78
Kolbászkészítés84
Konyhamoslék45
Konyhasó27
Kornwal sertés22
Korpa46
Köles40
Községi tenyészetek9
Köztenyészetek9
Különféle fajtájú keresztezett és hússüldők hízlalása57
Külső tulajdonságok11
Lábfájás93
Lefölözött tej43
Legelő31
Legeltetés36
Legszükségesebb takarmányozástani alapismeretekről23
Lencse42
Lenmag110
Lenmagpogácsa42
Leszármazás8
Lincolnshire sertés22
Lucerna31
Lucernalegelő hatása31
Lucernaliszt45
Magvak szemes etetése38
Magyar mangalica sertés14
Malac agyonnyomás megakadályozása12
Malacbetegségek94
Malacok csecs alatti takarmányozása52
Malacok gennyes tüdőgyulladása91
Malom78
Májashurka84
Meddő vagy üres anyasertések takarmányozása49
Mérleg78
Mérsékelt érvényű termelőellátás időszaka69
Mész50
Mészellátás27
Moslék45
Murokrépa32
Napi fejadag69
Napi súlyszaporulat69
Napraforgó112
Napraforgópogácsa43
Nemesített német sertés20
Nyolcas liszt46
Olajpogácsa42
Olcsó sertéstermelés67
Orbánc89
Öreg húsjellegű sertések hízlalása58
Pácolás83
Pestis87
Rachitis90
Ragadós száj- és körömfájás90
Repcepogácsa42
Régi rendszer grafikonja71
Répa32
Répalevél32
Répaszelet112
Ridegen tartás36
Rizsliszt110
Rostanyag23
Rozs32
Rozskorpa46
Rühösség92
Saját darálásunk előnye38
Savó112
Sántaság, talprongyosodás miatt93
Sárgarépa48
Sertésbetegségek és bántalmak, azok elleni védekezés87
Sertésekről általában7
Sertés elvéreztetése, tisztítása és feldarabolása79
Sertésfajták ismertetése14
Sertés gazdasági értékének teljes kihasználása29
Sertés hamis súlyáról34
Sertés házi feldolgozása79
Sertéshús feldarabolása, sózása82
Sertéshús pácolása83
Sertésistállók, hízlaldák és azok berendezései73
Sertés nagy fejlődési erejének megóvása, fokozása és kihasználása7
Sertésorbánc89
Sertéspestis87
Sertéspestis elleni szérumos oltás87
Sertéspestis elleni szimultán-oltás88
Sertéstakarmányok és azok tulajdonságainak ismertetése38
Sertést csak annyit tartsunk, amennyit teljesérvényű termelőtakarmányozással tudunk ellátni33
Sertéstrágyáról34
Sertésvész87
Sok abrak, kevés sertés, több bevétel67
Sonkasüldő77
Sonkasüldő hízlalása55
Soványtej43
27
Szakszerű takarmányozás94
Szalonnakészítés81
Száj- és körömfájás90
Szárított lucerna112
Szemes etetés38
Szemes takarmányféleségek38
Szemes takarmányféleségekről általában39
Szérumos oltás88
Szimultán-oltás88
Szójabab42
Szója liszt110
Szopósmalacok takarmányozása52
Szoptatós anyák takarmányozása51
Takarmánycukor110
Takarmánycukorrépa48
Takarmány ízletessége30
Takarmány keményítőértéke (zsírtermelő) és emészthető fehérje tartalma (hústermelő)23
Takarmányliszt46
Takarmányrépa32
Takarmányok ásványi anyagainak fontosságáról26
Takarmányok belértékének egymásközti összehasonlítása32
Takarmányozási példatár használatához tanácsok és utasítások96
Takarmányozási példatár96
Talprongyosodás93
Tej112
Teljesérvényű termelőellátás31
Tengeri39
Tengeri moslék112
Tenyészanyák nevelése11
Tenyészkan nevelése13
Tenyészsertések súlynövekedési követelménye 13
Tenyészsertések takarmányozása12
Tenyészsertések táplálása, különféle fajú és korú sertések hízlalása49
Tenyészsüldő nevelése12
Tepertő44
Termelőellátás33
Termelő takarmányozás28
Tök32
Tökmag112
Tökmagpogácsa43
Tömény takarmányok23
Töpörtyű112
Töksertés57
Trágya34
Tuberculosis90
Tüdőgyulladás91
Uradalmi tenyészetek11
Úsztató78
Vágóhíd78
Választási malacok tartása31
Vályuk78
Vemhes anyák takarmányozása és gondozása49
Vemhesség időtartama13
Vér44
Véreshurka készítése85
Vérliszt44
Vírus88
Vitaminok28
Víz50
Vizenyős termények táphatásának túlértékelése30
Yorkshire sertés16
Zab40
Zsírolvasztás81
Zsírtermelés26
Zsugorodottság90

Csáky Ferenc

Csáky Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csáky Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem