1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Új könyv

Confectumok készítésének módja

Szerző

Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Kiadás éve:
Oldalszám:
Nyelv:
Méret: 135 mm x 194 mm
ISBN: 9786156173409

Tartalom

A 18. század végéről származó kéziratos szakácskönyv, korabeli receptekkel, fortélyokkal, lekvárkészítési tanácsokkal.


"KANDÉROZOTT NARANCSHAJ - A narancsnak a hajával éppen úgy kell tenni, mint magával a naranccsal, és meg kell szárasztani, ha kandérozni akarod (csakhogy hidegen kell a nádmézet reája tölteni). A kandérozni való nádmézet főzni kell, míg kalánon általfúván hólyagokot hány, azután a hozzá való edényben töltvén, a habját le kell venni, és a megszárasztott hajat belé kell tenni, és a szárasztóládában tévén, hadd álljan ott vagy hat óráig; ott azután a szegeletin megtörvén, fel kell állíttani edényestöl, s hadd folyjon le a leve."

"CSIPKEGYÜMÖLCS CONFECT - A csipkének a gyümölcsét ősz felé meg kell szedni, igen szépen a magvától meg kell tisztíttani, mázas fazékba kell tenni, s bé kell kötni a száját. Mindennap fel kell rázni egynéhányszor tized napig, azután szitán által kell törni, s szitált nádmézzel tésztát csinálni belőlle, azután nyújtsd el, nyomd formába vékonyon. Másnap friss lével tollúval kenegetni."
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Confectumok készítésének módja

Olvasatlan példány

Állapot: Új
2.800 Ft
2.660,-Ft
Kosárba
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.