Előszó
"Grillezni bárki tud, minek ehhez könyv..." - ebben a megállapításban lehet némi igazság, amennyiben az ember a régi, jól bevált sablonokhoz igazodik: a grillrácsra mindig egyforma hús kerül,...
Tovább
Előszó
"Grillezni bárki tud, minek ehhez könyv..." - ebben a megállapításban lehet némi igazság, amennyiben az ember a régi, jól bevált sablonokhoz igazodik: a grillrácsra mindig egyforma hús kerül, ugyanúgy feldarabolva, és a köreteket is meglehetős egyhangúság jellemzi. Aki azonban így gondolkodik és cselekszik, sokat veszít! Valószínűleg lassan ráun a barbecue-ra, és egyre ritkábban izzítja fel a faszén parazsát a rostély alatt.
Ez pedig igen nagy kár lenne - de e könyv birtokában biztosan nem kerül rá sor! Kötetünk azért született ugyanis, hogy a grillezés a jövőben is jó szórakozást nyújtson mindenkinek, valamint azért, hogy a kihunyt vagy sosemvolt "tüzet" újra felszítsa. Az ötletes, változatos receptek alapján ízpompát varázsolhatunk az egyhangúság helyébe, és közben saját fantáziánk is szárnyra kelhet. Bizonyára csodálkozni fogunk majd, hogy mennyi minden kerülhet a grillrácsra: a hústól és kolbásztól kezdve a sajton, halon és zöldségen keresztül egészen a péksüteményig és gyümölcsig igencsak széles a lehetőségek skálája. Minden íz mellé társul némi további zamat. Kötetünkből kellemesen meglephetjük majd vendégeinket, a finnyásabbakat is, akik eddig a grillételek láttán csupán fintorogtak. Próbáljuk ki: a legközelebbi barbecue alkalmával térjünk le a járt útról!
Ez a könyv azonban, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta receptgyűjteménynél. Kimerítően bemutatja a grillezés minden oldalát, hogy az olvasó kevesebb hibát kövessen el, egyre jobban élvezve ezt az időtöltést. Kötetünkben dióhéjban szólunk a grillezés történetéről, részletesen ismertetjük az egyes készülékfajtákat, valamint biztonsági tanácsokkal, alapanyag-ismerettel, grillpartitippekkel és egyéb értékes gyakorlati javaslatokkal szolgálunk. Külön fejezet tárgyalja a grillezés egészségi kockázatát, amely napjainkban oly gyakran vált ki heves, már-már hisztérikussá fajuló vitát. Ezzel kapcsolatban előre leszögezhetjük: pánikra semmi ok, nem kell lemondani a grillezés nyújtotta élvezetekről!
Nem marad más hátra, mint hogy a könyvhöz jó szórakozást, a grillezéshez pedig sok sikert és jó étvágyat kívánjak.
Claudia Daiber
Vissza