1.060.421

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Civil a konyhában

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Noran Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-615-5761-63-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Az egyik iskolai szünidő első napján édesanyám hajnalban felébresztett, elsorolta, hogy a reggelihez és ebédhez milyen alapanyagokat hol találok (kredenc, spájz, hűtőszekrény), a lelkemre kötötte, az ötéves öcsémnek is rendesen adjak enni, és elment dolgozni. Az ajtóból még visszaszólt: „Az asztalon hagytam 1 torint 50 tillért, ebből vegyél 50 fillérért jeget a hűtőszekrénybe, és magatoknak egy-egy gombóc fagylaltot."
Apai nagymamámat a kukoricatörés idején Endródön, Békés megyében láttam először nagy mennyiségben főzni. A nagymamám 40 literes kondérban főzött egytálételt - hússal - a dolgozóknak: 40 dkg plusz 2 nagy szelet kenyér volt egy adag.
Anyai nagymamámnak a Fejér megyei Mezőfalván kisebb mennyiséget kellett tőzni, de „tinómat" is kellett adni. A finomság titka a tejtől volt A zöldséglevesbe, mártásba, főzelékbe, uborkasalátába, ecetes zöldsalátába - tejföl. Még a sütemények tésztái is tejföllel készültek.
Elvégeztem az ELTE- Állam- és Jogtudományi Karát, és 1971-1977... Tovább

Fülszöveg


Az egyik iskolai szünidő első napján édesanyám hajnalban felébresztett, elsorolta, hogy a reggelihez és ebédhez milyen alapanyagokat hol találok (kredenc, spájz, hűtőszekrény), a lelkemre kötötte, az ötéves öcsémnek is rendesen adjak enni, és elment dolgozni. Az ajtóból még visszaszólt: „Az asztalon hagytam 1 torint 50 tillért, ebből vegyél 50 fillérért jeget a hűtőszekrénybe, és magatoknak egy-egy gombóc fagylaltot."
Apai nagymamámat a kukoricatörés idején Endródön, Békés megyében láttam először nagy mennyiségben főzni. A nagymamám 40 literes kondérban főzött egytálételt - hússal - a dolgozóknak: 40 dkg plusz 2 nagy szelet kenyér volt egy adag.
Anyai nagymamámnak a Fejér megyei Mezőfalván kisebb mennyiséget kellett tőzni, de „tinómat" is kellett adni. A finomság titka a tejtől volt A zöldséglevesbe, mártásba, főzelékbe, uborkasalátába, ecetes zöldsalátába - tejföl. Még a sütemények tésztái is tejföllel készültek.
Elvégeztem az ELTE- Állam- és Jogtudományi Karát, és 1971-1977 között csak egyszer főztem. Későbbi feleségemnek készítettem egy „igazi" zöldborsófőzeléket „Kicsit édes volt ", kaptam a rövid kommentárt, és csak másnap jöttem rá, hogy a só helyett cukrot tettem a főzelékbe. Valószínűleg sorspróbáló főzés volt ez, mert negyvennégy éve vagyunk házasok. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Tóth Zoltán

Tóth Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóth Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Civil a konyhában Civil a konyhában

Az utolsó oldalon bejegyzések láthatók.

Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba