Steven Greystone előszava | 8 |
Bevezető | 10 |
Leves | |
Sütőtökleves fácánmellel és pirított gyömbérrel | 21 |
Hideg joghurtos uborkaleves osztrigával és kaviárral | 22 |
Fokhagymás fehérbableves fehérbabos-sonkás lepénykével | 24 |
Csemegekukorica-leves garnélával és rákolajjal | 25 |
Erdei gombás erőleves fűszervajas pirított kenyérrel | 26 |
Meleg spárgaleves kecskesajtos batyuval és fekete olajbogyóval | 28 |
Saláta | |
Cobb saláta grillezett marhabélszínnel | 32 |
Feketegyökér- és savanyított shitakegomba-saláta portobello gombás vinaigrette-tel | 34 |
Saláta céklából, cikóriából, kecskesajtból és ázsiai körtéből | 37 |
Garnéla- és zöldbabsaláta sült fokhagymás-mustáros vinaigrette-tel | 38 |
Őszibarackos ráksaláta mákos joghurtöntettel | 40 |
Saláta grillezett kardhalból és somen tésztából, korianderes vinaigrette öntettel | 41 |
Homár | |
Homáros kosárka chorizo kolbásszal és homármártással | 44 |
Trópusi gyümölcsös homársaláta fekete borsos, vaníliás vinaigrette-tel | 47 |
Homár és párolt cikória tormás burgonyával | 50 |
Homár orzotésztával, spárgával és sáfrányos paradicsommártással | 51 |
Homár "barigoule" | 52 |
Homártabulé currys sárgabaracköntettel | 55 |
Fésűskagyló | |
Pirított Szent Jakab-kagyló párolt hüvelyesekkel, ropogós póréhagymával és vörösboros vinaigrette-tel | 58 |
Fésűskagylós batyu spenóttal, portobello gombával és curryszósszal | 61 |
Szent Jakab-kagyló "ceviche" csillagánizzsal és citruslével | 64 |
Kagyló-szélforgó köménnyel ízesített fetuccinével paradicsomos mártással | 65 |
Fésűskagylós-rákos pogácsa csípős-savanyú mangószeletekkel és korianderfőzettel | 66 |
Szent Jakab-kagyló csirkemájas szósszal és párolt leveles kellel | 69 |
Harcsa | |
Harcsahúsos tempura citromfüves-jalapenós-ponzuszószos mártással | 72 |
Wokban füstölt harcsa édes-savanyú édesköménnyel és kumquatöntettel | 74 |
Párolt harcsa fehérbabbal és zöldfűszer-pürével | 77 |
Tamari szójaszószos tojásleves pirított harcsával és üvegtésztával | 78 |
Harcsa karamellizált hagymás bundában csemegekukoricás "rizottóval" | 80 |
Indiai curryvel párolt harcsa | 81 |
Lazac | |
Posírozott lazac tésztával, édesköménnyel és almával | 84 |
Grillezett lazacfilé spárgával és fűszeres padlizsánkrémmel | 86 |
Füstölt lazacfalatkák | 88 |
Lassan sült lazac pirs miszó és ázsiai citromfűlevessel | 91 |
Pirított lazac hagymás kukoricamáléval és portobello gombás vörösboros mártással | 93 |
Saláta Dardzsiling teában pácolt lazaccal és citrusos-gyömbéres-mandulás vinaigrette öntettel | 94 |
Tonhal | |
Köménybundás tonhalfilé erdei gombás árpával és vörösboros öntettel | 98 |
Bazsalikomolajban marinált tonhal jépcsapretek-salátával és Meyer citrommal | 101 |
Grillezett tonhalfilé fűszeres lencsés vinaigrette-tel és currys fűszerolajjal | 102 |
Meleg tonhalsaláta olívaolajban posírozott paradicsommal, zöldbabbal, újburgonyával és fekete olívás, kapribogyós vinaigrette-tel | 103 |
Pirított tonhal édesköményes erőlevessel, petrezselymes galuskával és napon szárított paradicsommal | 104 |
Tonhal "Napóleon" ropogós burgonyaszirommal és uborkás joghurtmártással | 106 |
Tészta | |
Bivalytejes mozzarellás lasagne sütőben szárított sárga paradicsommal és sült paprikás mártással | 110 |
Tésztakorong pirított gombával és köményes zellergyökérlevessel | 113 |
Füstölt csirkehúsos fusilli-saláta ajókás vinaigrette-tel | 116 |
Sütőtökös tortellini barna vajas, balzsamecetes vinaigrette-tel | 118 |
Linguini és kék kagyló fokhagymás kagylólevesben | 121 |
Kéksajtos ravioli bazsalikomos paradicsomlével | 122 |
Csirkehús | |
Sült csirke "burgonyapavé"-val és gyömbéres-mustáros Sauternes-mártással | 127 |
Grillezett csirkesaláta morzsolt kéksajtos-citromos vinaigrette-tel | 129 |
Csirkehúsos tésztatáska, dobva rázott shitake gombával, vízigesztenyével és mungóbabcsírával, gyömbérrel, szójával és tengeri algával készült mártásban | 131 |
Fokhagymával párolt csirke flageolet babbal és sült póréhagymával | 133 |
Csirkemell makadámdiós bundában, ázsiai citromfüves kókusztejmártással és fűszerolajjal | 134 |
Tamarindmázas sült csirke almás-hagymás burgonyapürével | 135 |
Sertéshús | |
Szárított gyümölccsel töltött sertés szűzpecsenye sült újburgonyával és baconös sherry vinaigrette-tel | 140 |
Thai barbecue szószban párolt vaddisznóborda jázminrizzsel és shitake gombával | 143 |
Sült sertés szűzpecsenye borókával ízesített lila káposztával | 146 |
Grillezett sertésszelet ecetes lila hagymával és fügés-balzsamecetes mártással | 148 |
Hideg sertéshúsos saláta dióval, kantaluppal, "jicamá"-val és köményes vinaigrette-tel | 151 |
Sertésrillette vadrizses palacsintával és pekándiós mártással | 152 |
Kacsa | |
Ropogós kacsaconfit burgonyapürével, leveles kellel és pecsenyelével | 156 |
Kacsamelles hússaláta fonnyasztott salátalevelekkel, meleg kecskesajttal és diós vinaigrette-tel | 158 |
Dobva rázott, szezámolajban marinált kacsa és shitake gomba csillagánizsos szilvamártással | 161 |
Pirított kacsamell fonnyasztott spenóttal és gyömbérrel párolt rebarbarával | 163 |
Sült kacsa borsbundában | 164 |
Grillezett kacsamell párolt cikóriával, sült almával és vörösboros pecsenyelével | 165 |
Marhahús | |
Posírozott marhabélszín gnocchival és sült gyökérzöldségekkel | 168 |
Mediterrán marhabélszín quinoával és fekete olajbogyós, vörösboros vinaigrette-tel | 171 |
Fehérborban párolt marhaoldalas mustáros galuskával és fűszeres zöldségekkel | 174 |
Dobva rázott marhahús hajdinatésztával, tofuval és dashi erőlevessel | 177 |
Lassan főtt marharagu kardamomos sárgarépával és csicseriborsó-pürével | 178 |
Hátszín ropogós polentával és sült salottahagymás vinaigrette-tel | 179 |
Desszert | |
"Fejre állított" ananászos polentasütemény mangóval és karamellás-zöldcitromos fagylalttal | 182 |
Csokoládés-gyömbéres trüffeltorta körtés karamellöntettel | 186 |
Gyümölcsös habos fagylalt étcsokoládés kávéöntettel, cseresznyés brownie-n | 188 |
Karamellizált almával, sütőtökkel és pekándióval töltött rétes gyömbéres-juharszirupos fagylalttal | 190 |
Égetett karamellás-arborio rizses créme brúlée | 193 |
Trópusi gyümölcsös, makadámdiós Napóleon-szelet | 194 |
Éléskamra | 197 |
Konyhai kifejezések, hozzávalók és főzési technikák | 222 |
Receptmutató | 228 |