kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Zafír Press |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Spirál |
Oldalszám: | 143 oldal |
Sorozatcím: | Zsebkönyvvel könnyebb... |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 15 cm x 10 cm |
ISBN: | 978-615-5005-21-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Alapok | |
Táplálkozási piramis | 7 |
Mi számít egy adagnak? | 8 |
A táplálkozási piramison túl | 9 |
Élelmiszerbiztonság | 10 |
Jó vitaminforrások ételcsoportok szerint | 11 |
Jó ásványianyag-források ételcsoportok szerint | 13 |
Ajánlások a vitaminnal és ásványi anyaggal történő kiegészítésről | 14 |
Csecsemőtáplálás | 15 |
A fulladásos balesetek elkerülése | 16 |
Élelmiszerjelölések definíciója | 17 |
Egy pillantás az ételcímkére | 19 |
Egyes vitaminokra vonatkozó RDA és AI értékek | 21 |
Egyes ásványi anyagokra és energiát adó tápanyagokra vonatkozó RDA ls AI értékek | 24 |
Az élelmiszer-fogyasztást befolyásoló vallási szokások | 26 |
Vizsgálatok | |
Testtömeg Index (BMI) táblázat | 27 |
Az alultápláltság fizikai tünetei | 28 |
A rendellenes folyadékmennyiség jelei és tünetei | 29 |
A kóros szérumnátrium- és káliumszintek jelei és tünetei | 31 |
Felmérő űrlap | 32 |
Diéta | |
A koleszterinszint csökkentést célzó diéta | 36 |
Ajánlott ételek | 37 |
A hypertrigliceridaemia kezelésének étrendi vonatkozásai | 38 |
DASH (Dietry Approaches to Stop Hypertension) Diéta | 39 |
10 mg-nál magasabb koffeintartalmú italok és ételek (válogatás) | 40 |
Nátriumszegény étrend | 41 |
ADA ajánlások: diabétesz és gondozása | 42 |
ADA kezelési ajánlások duabéteszben | 44 |
Az ADA tápanyagokra vonatkozó ajánlásai diabéteszben | 45 |
Menütervezés szénhidrát egységek szerint | 46 |
Inzulinkészítmények | 47 |
A betegoktatás folyamata: diabétesz | 48 |
Fontos teendők diabéteszben | 49 |
Hogyan éljünk diabétesszel? | 52 |
A hasmenés diétás kezelése felnőtteknél | 54 |
Orális rehidráló oldatok | 55 |
Dumping szindróma | 56 |
Nyelészavar és egyéb nyelési problémák | 57 |
Gastro-oesophagealis reflux betegség (GORD) | 58 |
Az étrend rosttartalmának megnövelése | 59 |
Tejcukorszegény étrend | 60 |
Salakanyagmentes folyékony étrend | 61 |
Teljes folyékony étrend | 62 |
Állagmódosítások: Ajánlott ételek | 64 |
Zsírszegény étrend | 66 |
Salakanyagmentes étrend | 67 |
Májbetegek fehérjeszegény étrendje | 68 |
Csontritkulás | 69 |
Táplálkozás a terhesség alatt | 70 |
Ajánlások vesebetegségben | 71 |
Vegetáriánus étrendek | 72 |
Fogyás és táplálkozái oktatás | 74 |
Evészavarok | 75 |
Napi energiabevitel alapján megtervezett étkezés | 76 |
Válogatott egenértéktételek az étrend megtervezéséhez | 77 |
Interakciók | |
Étrendkiegészítők | 80 |
Egyes étrend-kiegészítőkhöz tartozó óvatossági rendszabályok | 81 |
Gyakori gyógyszerek tápanyagokra kifejtett hatása | 82 |
Az ételek, italok és tápanyagok hatása a gyógyszerekre | 84 |
A MAO-gátlókkal kölcsönhatásba lépő ételek | 86 |
Táplálkozási irányelvek orális alcadásgátló esetén | 87 |
Táplálék kiváltotta anafilaxiás reakciók | 88 |
Tüneti kontroll | |
Az étrend a tünetek kontrollálásában | 89 |
Táplálás | |
Az alultápláltság mértékének meghatározása és kezelése | 96 |
Intravénás oldatok kiszámítása | 98 |
Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszerek | 99 |
Parenterális táplálás | 103 |
Gyógyszerelés a táplálószondán át | 104 |
Újratáplálási (refeeding) szindróma | 105 |
Számítások | |
Háztartási mértékegységek átszámítása | 106 |
Gyakori számítások a dietetikában | 106 |
Nemzetközi egységek átszámítása metrikus mértékegységekre | 108 |
Milligramm átszámítása mval-ra | 109 |
Folyadékszökséglet | 110 |
Hőfokok átszámítása | 111 |
Függelék | |
Geriátriai táplálkozási gyorsfelmérés | 112 |
Alternatív mérési módok | 114 |
A PEACH' tanulmány: A tápláltság szűrőeszköze fiatal gyermekkorban | 116 |
STRONG szűrés - Malnutríció rizikóját szűrőlap csecsemők és gyermekek részére | 118 |
Malnutrícióval járó alapbetegségek | 119 |
Malnutráció rizikója és a táplálásterápia szükségessége | 120 |
A D-E-N-T-A-L szájüregi szűrőkérdések | 120 |
Evési viselkedési skála | 121 |
Táplálási szűrőlap terminális állapotban lévő betegeknek | 122 |
CAGE' kérdőív az alkohollal visszaélő személy azonosítására | 123 |
Táplálkozástudományi kapcsolatok | 124 |
Csecsmőtápszerek | 126 |
Népszerű fogyókúrák | 128 |
Glikémiás index (GI) | 129 |
A glikémiás választ befolyásoló tényezők | 129 |
Élelmiszerek glikémiás index szerint csökkenő sorrendben | 130 |
Élelmiszerek betűrendben, és glikémiás indexük | 132 |
Könyvismertetők | 134 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.