1.067.680

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haszonnövények termelése és értékesítése II.

A konyhakerti termények gazdasági értékesítése és háziiparszerű feldolgozása/Kereskedelmi növények és azok okszerű termelése/Fontosabb ipar- és kereskedelmi növények/A gazdasági és haszonnövények termelése

Szerző
Budapest
Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 436 oldal
Sorozatcím: Mezőgazdasági Könyvtár
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Négy mű egy könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Buchta Viktor: A konyhakerti termények gazdasági értékesítése és háziiparszerű feldolgozása - 1922
Előszó3
A zöldségfélék értékesítéséről5
Zöldségfélék terméshozama7
Értékesítési lehetőségek8
Zöldségfélék nyersen való értékesítése9
Zöldségfélék fölkszedése13
Zöldségfélék osztályozása16
Zöldségfélék piaczra való előkészítése18
Zöldségfélék csomagolása20
Zöldségfélék szállítása23
Zöldségfélék nyersen való eltartása26
Nyári zöldségfélék eltartása27
Vöröshagyma eltartása28
Téli zöldségfélék eltartása29
Káposztafélék teleltetése30
Fejeskáposzta teleltetése31
Vöröskáposzta teleltetése32
Kelkáposzta teleltetése33
Kalarábé teleltetése33
Karfiol teleltetése34
Bimbóskel teleltetése34
Gyökérfélék teleltetése35
Sárgarépa (murok) teleltetése36
Petrezselyem teleltetése39
Paszternák teleltetése39
Zeller (gumós) teleltetése39
Répafélék teleltetése40
Egyéb zöldségfélék teleltetése40
Tök teleltetése41
Dinnye teleltetése41
Párhagyma (póré) teleltetése42
paprika teleltetése43
Zöldségfélék feldolgozása43
Zöldségfélék aszalása45
Az aszalásról45
Az aszalókról46
Az aszalandó zöldségfélék minőségéről50
Az aszalandó zöldségfélék előkészítése50
Bimbóskel aszalása52
Burgonya aszalása52
Czéklarépa (vörösrépa) aszalása54
Fejeskáposzta aszalása54
Gomba aszalása55
Kalarábé aszalása55
Karfiol aszalása56
Kapor aszalása56
Kelkáposzta aszalása56
Laboda (spenót, paraj) aszalása57
Majoranna aszalása57
Paprika aszalása57
Paradicsom aszalása58
Paszternák (pasztinák) aszalása58
Párhagyma (póré) aszalása58
Petrezselyem aszalása58
Petrezselyemzöld (-levél) aszalása59
Sárgarépa (karotta) aszalása59
Sóska aszalása60
Tárkony aszalása60
Tök aszalása60
Vöröshagyma aszalása60
Vöröskáposzta aszalása61
Zeller aszalása61
Zellerzöld (-levél) aszalása61
Zöldbab aszalása62
Zöldborsó aszalása63
Julienne (Zsülien) leveskeverék. Kevert aszalt zöldség64
Az aszalt zöldség eltartása, csomagolása és szállítása65
Az aszalt zöldség felhasználása67
Zöldségfélék savanyítása67
Káposzta savanyítása69
Zöldbab sóban70
Tök sóban71
Ugorka savanyítása72
Sós (vizes) ugorka72
Zöld paradicsom savanyítása72
Ugorkasaláta sóban72
Zöldségfélék eczetben eltéve73
Eczetes ugorka készítése73
Eczetes zöld paradicsom készítése74
Eczetes zöld paprika készítése74
Eczetes gomba készítése74
Kevert zöldség eczetben74
Eczetes karfiol készítése75
Eczetes hagyma készítése75
Gőzben főzött zöldségfélék megőrzése76
Párolt zöldségek készítése76
Zöldborsó befőzve78
Zöldbab befőzve79
Spárga befőzve79
Befőzött paradicsom80
Paradicsom-koczka készítése81
Tartalomjegyzék82
Berger Károly Lajos: Kereskedelmi növények - 1911
Az olajmagú növények mívelése
A káposzta és répa-repcze5
Az őszi kálposzta-repcze6
A tavaszi káéposzta-repcze20
Az őszi répa-repcze20
A tavaszi répa-repcze21
A vad-repcze22
A mustár-félék termelése23
A gomborka27
A mák31
A napraforgó34
A fonalas-növények termelése
A kender37
A len45
A csalán56
A festő-növények termelése
A pirosító-buzér57
A festő-csülleng60
A fogas-rezeda61
A szeklicze-virág61
A festő-zsoltina62
A festő-czikszár62
A festő-mályva62
A katáng (czikória)63
A takács-mácsonya65
A kanári-polyvacsukk66
Az édesgyökér67
A dohány68
Fűszeres-növények
A kömény86
A kapor88
Az ánizs89
A koriandrum90
A jóféle sáfrány90
A paprika94
A torma96
A komló98
Függelék
Néhány jelesebb és keresettebb orvosi fűszernövény
A himboj vagy riczinus107
A rebarbara-gyökér110
Az orvosi fűszer-növények110
A földi mandula, vagy mandula-palka112
Mika Ottokár: Fontosabb ipar- és kereskedelmi növények
Előszó3
Ipari növények
Olajos növények6
Káposzta repcze7
Tavaszi káposzta repcze22
A mák23
Napraforgó28
A gomborka29
A mustár33
Fonalas növények35
A len36
A kender50
Kereskedelmi növények
Gyári növény60
Festő növények75
Függelék94
Dr. Nyáry Ferencz: A gazdasági és haszon-növények termelése
Bevezetés3
Gazdasági növények
A Gabna-félék6
Ipari növények31
Takarmánynövények49
Kerti növények82
Káposztafélék87
Gyökeres kerti vetemények93
Salátafélék99
A hagymák107
Spárgafélék110
Vegyes konyhai vetemények115
Virágkerti növények
Egynyári növények120
Kétnyári növények122
Évelő virágok123
Díszbokrok124
Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék126
Erdeifák nevelése128
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem