kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 436 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági Könyvtár |
Kötetszám: | 6 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Négy mű egy könyvben. |
Buchta Viktor: A konyhakerti termények gazdasági értékesítése és háziiparszerű feldolgozása - 1922 | |
Előszó | 3 |
A zöldségfélék értékesítéséről | 5 |
Zöldségfélék terméshozama | 7 |
Értékesítési lehetőségek | 8 |
Zöldségfélék nyersen való értékesítése | 9 |
Zöldségfélék fölkszedése | 13 |
Zöldségfélék osztályozása | 16 |
Zöldségfélék piaczra való előkészítése | 18 |
Zöldségfélék csomagolása | 20 |
Zöldségfélék szállítása | 23 |
Zöldségfélék nyersen való eltartása | 26 |
Nyári zöldségfélék eltartása | 27 |
Vöröshagyma eltartása | 28 |
Téli zöldségfélék eltartása | 29 |
Káposztafélék teleltetése | 30 |
Fejeskáposzta teleltetése | 31 |
Vöröskáposzta teleltetése | 32 |
Kelkáposzta teleltetése | 33 |
Kalarábé teleltetése | 33 |
Karfiol teleltetése | 34 |
Bimbóskel teleltetése | 34 |
Gyökérfélék teleltetése | 35 |
Sárgarépa (murok) teleltetése | 36 |
Petrezselyem teleltetése | 39 |
Paszternák teleltetése | 39 |
Zeller (gumós) teleltetése | 39 |
Répafélék teleltetése | 40 |
Egyéb zöldségfélék teleltetése | 40 |
Tök teleltetése | 41 |
Dinnye teleltetése | 41 |
Párhagyma (póré) teleltetése | 42 |
paprika teleltetése | 43 |
Zöldségfélék feldolgozása | 43 |
Zöldségfélék aszalása | 45 |
Az aszalásról | 45 |
Az aszalókról | 46 |
Az aszalandó zöldségfélék minőségéről | 50 |
Az aszalandó zöldségfélék előkészítése | 50 |
Bimbóskel aszalása | 52 |
Burgonya aszalása | 52 |
Czéklarépa (vörösrépa) aszalása | 54 |
Fejeskáposzta aszalása | 54 |
Gomba aszalása | 55 |
Kalarábé aszalása | 55 |
Karfiol aszalása | 56 |
Kapor aszalása | 56 |
Kelkáposzta aszalása | 56 |
Laboda (spenót, paraj) aszalása | 57 |
Majoranna aszalása | 57 |
Paprika aszalása | 57 |
Paradicsom aszalása | 58 |
Paszternák (pasztinák) aszalása | 58 |
Párhagyma (póré) aszalása | 58 |
Petrezselyem aszalása | 58 |
Petrezselyemzöld (-levél) aszalása | 59 |
Sárgarépa (karotta) aszalása | 59 |
Sóska aszalása | 60 |
Tárkony aszalása | 60 |
Tök aszalása | 60 |
Vöröshagyma aszalása | 60 |
Vöröskáposzta aszalása | 61 |
Zeller aszalása | 61 |
Zellerzöld (-levél) aszalása | 61 |
Zöldbab aszalása | 62 |
Zöldborsó aszalása | 63 |
Julienne (Zsülien) leveskeverék. Kevert aszalt zöldség | 64 |
Az aszalt zöldség eltartása, csomagolása és szállítása | 65 |
Az aszalt zöldség felhasználása | 67 |
Zöldségfélék savanyítása | 67 |
Káposzta savanyítása | 69 |
Zöldbab sóban | 70 |
Tök sóban | 71 |
Ugorka savanyítása | 72 |
Sós (vizes) ugorka | 72 |
Zöld paradicsom savanyítása | 72 |
Ugorkasaláta sóban | 72 |
Zöldségfélék eczetben eltéve | 73 |
Eczetes ugorka készítése | 73 |
Eczetes zöld paradicsom készítése | 74 |
Eczetes zöld paprika készítése | 74 |
Eczetes gomba készítése | 74 |
Kevert zöldség eczetben | 74 |
Eczetes karfiol készítése | 75 |
Eczetes hagyma készítése | 75 |
Gőzben főzött zöldségfélék megőrzése | 76 |
Párolt zöldségek készítése | 76 |
Zöldborsó befőzve | 78 |
Zöldbab befőzve | 79 |
Spárga befőzve | 79 |
Befőzött paradicsom | 80 |
Paradicsom-koczka készítése | 81 |
Tartalomjegyzék | 82 |
Berger Károly Lajos: Kereskedelmi növények - 1911 | |
Az olajmagú növények mívelése | |
A káposzta és répa-repcze | 5 |
Az őszi kálposzta-repcze | 6 |
A tavaszi káéposzta-repcze | 20 |
Az őszi répa-repcze | 20 |
A tavaszi répa-repcze | 21 |
A vad-repcze | 22 |
A mustár-félék termelése | 23 |
A gomborka | 27 |
A mák | 31 |
A napraforgó | 34 |
A fonalas-növények termelése | |
A kender | 37 |
A len | 45 |
A csalán | 56 |
A festő-növények termelése | |
A pirosító-buzér | 57 |
A festő-csülleng | 60 |
A fogas-rezeda | 61 |
A szeklicze-virág | 61 |
A festő-zsoltina | 62 |
A festő-czikszár | 62 |
A festő-mályva | 62 |
A katáng (czikória) | 63 |
A takács-mácsonya | 65 |
A kanári-polyvacsukk | 66 |
Az édesgyökér | 67 |
A dohány | 68 |
Fűszeres-növények | |
A kömény | 86 |
A kapor | 88 |
Az ánizs | 89 |
A koriandrum | 90 |
A jóféle sáfrány | 90 |
A paprika | 94 |
A torma | 96 |
A komló | 98 |
Függelék | |
Néhány jelesebb és keresettebb orvosi fűszernövény | |
A himboj vagy riczinus | 107 |
A rebarbara-gyökér | 110 |
Az orvosi fűszer-növények | 110 |
A földi mandula, vagy mandula-palka | 112 |
Mika Ottokár: Fontosabb ipar- és kereskedelmi növények | |
Előszó | 3 |
Ipari növények | |
Olajos növények | 6 |
Káposzta repcze | 7 |
Tavaszi káposzta repcze | 22 |
A mák | 23 |
Napraforgó | 28 |
A gomborka | 29 |
A mustár | 33 |
Fonalas növények | 35 |
A len | 36 |
A kender | 50 |
Kereskedelmi növények | |
Gyári növény | 60 |
Festő növények | 75 |
Függelék | 94 |
Dr. Nyáry Ferencz: A gazdasági és haszon-növények termelése | |
Bevezetés | 3 |
Gazdasági növények | |
A Gabna-félék | 6 |
Ipari növények | 31 |
Takarmánynövények | 49 |
Kerti növények | 82 |
Káposztafélék | 87 |
Gyökeres kerti vetemények | 93 |
Salátafélék | 99 |
A hagymák | 107 |
Spárgafélék | 110 |
Vegyes konyhai vetemények | 115 |
Virágkerti növények | |
Egynyári növények | 120 |
Kétnyári növények | 122 |
Évelő virágok | 123 |
Díszbokrok | 124 |
Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék | 126 |
Erdeifák nevelése | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.