kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Jószöveg Műhely Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 368 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-7052-75-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva. |
Bevezetés | |
Paul Freedman: Új konyhatörténet | 7 |
Vadászó-gyűjtögetők és az első földművesek | |
Alan K. Outram: Az ízek fejlődése az őskorban | 35 |
Kész étkek után kezüket kivetették | |
Veronika Grimm: Az ókori Görögország és Róma ízei | 63 |
A tökéletes egyensúly keresése | |
Joanna Waley-Cohen: A császári Kína ízei és konyhaművészete | 99 |
A táplálkozás élvezete | |
H. D. Miller: Az iszlám konyha születése | 135 |
Böjtök és lakomák | |
C. M. Woolgar: A középkori Európa étkei és ízei | 163 |
Új világok - új ízek | |
Brian Cowan: A reneszánsz kori és a rákövetkező étkezési divatok | 197 |
A modern fogyasztói társadalom születése | |
Hans J. Teuteberg: A XIX-XX. századi francia konyha | 263 |
Házon kívüli étkezés | |
Elliott Shore: Az étterem fejlődése | 301 |
Újdonság és hagyomány | |
Peter Scholliers: A gasztronómia új képe | 333 |
A Jószöveg Műhely ajánlja | 358 |
Munkatársak | 362 |
Név- és tárgymutató | 363 |