1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési gyakorlat I.

A vendéglátóipari szakközépiskola I. osztálya számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21 902.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tankonyha helyiségei, berendezési tárgyai. Az a vendéglátóipari termelőegység, ahol különböző élelmianyagokból ételeket készítenek, a konyha. A készülő ételek jellegének megfelelően ismerünk:... Tovább

Előszó

A tankonyha helyiségei, berendezési tárgyai. Az a vendéglátóipari termelőegység, ahol különböző élelmianyagokból ételeket készítenek, a konyha. A készülő ételek jellegének megfelelően ismerünk: melegkonyhát, hidegkonyhát, cukrászműhelyt (ezenkívül kávés- és diétás konyha létesíthető).
A vendéglátóipari konyhák értékesítésre, azaz eladásra, a vendégek ellátására termelnek. Korszerű telepítési elveit a későbbiekben fogjuk részletesen megismerni.
Azt a munkafolyamatot, amelyben az élelmianyagokból fogyasztásra kész ételeket állítanak elő, ételkészítésnek nevezzük. Az ételkészítési gyakorlatot a tanulók a tankonyhában végzik. A Vendéglátóipari Szakközépiskola tankonyhája lényegében a vendéglátóipari üzemek melegkonyhájának felel meg, de ugyanakkor különbözik is azoktól. Az üzemi konyhák rendeltetésükben, méreteikben, kiegészítő helyiségeikben eltérnek a tankonyhától. Felépítésüket, elrendezésüket, higiéniai és balesetvédelmi követelményeiket a vendégek és a vendéglátóipari dolgozók érdekei, továbbá a hivatalos rendeletek, előírások szabályozzák. (Az üzemi konyha fő részei: gazdasági bejáró, átvevő helyiségek, raktárak, előkészítők, mosogatók, konyhák, tálaló, étterem; irodák, szociális helyiségek stb.) Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
A tankonyha helyiségei, berendezési tárgyai 3
Balesetvédelmi ismeretek 5
Alapfogalmak 7
Főzés 7
Párolás 10
Sütés 11
Sűrítés 15
Ízesítés 17
Befejező műveletek 18
I. Gyakorlat 20
Levesek 20
Híg levesek és betéteik 21
II. Gyakorlat 31
Sűrített levesek és betéteik 31
Egyszerű sűrített levesek 32
III. Gyakorlat t 39
Egyszerű sűrített levesek (folytatás) 39
Gyümölcslevesek 43
IV. Gyakorlat 45
Áttört levesek
V. Gyakorlat 50
összetett vagy különleges levesek 50
VI. Gyakorlat 58
Főzelékek
Sűrített főzelékek
VII. Gyakorlat 66
Sűrített főzelékek (folytatás) 66
VIII. Gyakorlat 72
Főzelékkülönlegességek 72
IX. Gyakorlat 79
Főzelékkülönlegességek (folytatás) 79
X. Gyakorlat 86
Köretek 86
Egyszerű burgonyaköretek 87
XI. Gyakorlat 91
Bő zsírban sül t burgonyaköretek 91
XII. Gyakorlat 96
Főzelékféléből, tésztából és rizsből készült köretek 96
XIII. Gyakorlat 102
Sülttészta-köretek 102
XIV. Gyakorlat 104
Köretkülönlegességek 104
XV. Gyakorlat 109
Mártások 109
Egyszerű mártások 111
XVI. Gyakorlat 114
Meleg francia alapmártások 114
XVII. Gyakorlat 118
A francia alapmártásokból kialakított mártások 118
XVIII. Gyakorlat 121
Hideg mártások 121
XIX. Gyakorlat 125
Saláták 125
XX. Gyakorlat 131
Előételek 131
Meleg előételek 131
XXI. Gyakorlat 135
Tészta előételek 135
XXII. Gyakorlat 137
Meleg tojás előételek 137
XXIII. Gyakorlat 141
Hideg előételek 141
Felhasznált irodalom 144

Boross Anna

Boross Anna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Boross Anna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem