1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konzervipari zsebkönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 904 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 70 fekete-fehér képpel, szövegközti ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 30283
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A konzervipar a különböző - meghatározott időszakban termő - romlandó élelmiszerek tartósításával foglalkozik. Megóvja értékes táp- és biológiai anyagait, hogy az év bármely szakaszában megfelelő élelmiszerekhez juthassunk.
Hazánk éghajlati és talajviszonyai a konzervipari nyersanyagok (gyümölcsök, főzelékfélék, állati termékek stb.) termelésére rendkívül kedvezőek.
A magyar konzervipar nagyipari méretekben az utolsó évtizedekben alakult ki. Ennek a fejlődő, igen nagy jelentőségű iparágnak alapvető irodalma lesz a "Konzervipari zsebkönyv."
A könyvet az ipar gyakorlott szakemberei írták. A szűk terjedelem lehetőségein belül részletesen ismertetik a tartósítóipar kialakulását, nyers-, segéd- és csomagolóanyagait, általános üzemi vonatkozásait, gépi berendezéseit, technológiai folyamatait (a korszerű automata gyártóvonalakat), berendezéseit, technológiai előírásait, minőségellenőrzését, vizsgálati módszereit és üzemgazdasági vonatkozásait.

Tartalom

A tartósító eljárások és a konzervipar kialakulása
Romlásos jelenségek és okaik9
Tartósító eljárások9
A konzervipar jelentősége16
Gyártási ágazatok19
A konzervipar kialakulása és helyzete20
A tartósítóipar nyersanyagai
Növényi nyersanyagok29
Állati eredetű nyersanyagok86
A nyersanyagok felépítése105
A tartósítóipar segédanyagai
Ízesítőanyagok135
Kocsonyásító-, kötő- és sejtszilárdító-anyagok147
Konzerválószerek149
Élelmiszerszínezékek154
Egyéb segédanyagok154
Mosó- és fertőtlenítőszerek156
Csomagolóanyagok
Fémcsomagolóanyagok159
Üvegedényzetek180
Hordók210
Betontartályok - Fémtankok218
Ládák és rekeszek221
Kartondobozok és papír-csomagolóanyagok228
Műanyag csomagoló- és korrózióelleni anyagok233
Zárószerkezetek és -anyagok239
Címkék252
Általános üzemi ismeretek
Vízgazdálkodás253
Tüzeléstechnika - Hőenergia-gazdálkodás261
Hűtés, fagyasztás284
Hőszigetelések309
Elektromosenergia-gazdálkodás318
Üzemegészségügy, üzemi higiénia334
Munkavédelem, balesetelhárítás344
Gépiberendezések
Főbb szerkezeti anyagok347
Szállítóberendezések361
Előkészítőgépek389
Centrifugák443
Hidrociklonok454
Homogénezők454
Szűrők457
Kéndioxidelnyelető berendezések467
Besűrítők469
Töltő-, záró-, címkéző- és csomagológépek508
A hőkezeléses csírátlanítás gépiberendezései540
Szárítóberendezések561
A dobozgyártás gépei577
Technológia
Általános technológiai műveletek599
Hőkezeléssel tartósított zöldség- és főzelékkonzervek599
Gyümölcskészítmények647
Savanyúságok689
Ételkonzervek744
Húskonzervek744
Halkészítmények764
Szárított termékek770
Ételízesítők783
Leveskészítmények791
Minőségellenőrzés - Vizsgálati módszerek
Fizikai, kémiai és érzékszervi vizsgálatok795
Mikrobiológiai ismeretek, vizsgálatok819
Üzemgazdaság
Konzerv üzemek szervezeti felépítése845
Konzervüzemek gazdaságossági számításai847
függelék
Irodalom878
Tárgymutató883
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv Konzervipari zsebkönyv

A gerinc és a lapélek foltosak, a könyv kötése meggyengült.

Védőborító nélküli példány.

Állapot:
9.400 ,-Ft
47 pont kapható
Kosárba