kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kriterion Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Bukarest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 285 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval díszített könyv. |
Bevezetés | 5 |
Hogy s miképpen fejedelmi és nagy úri vendégséget rendeljék és készítsék, minémű tisztek és gondviselő szolgák szükségesképpen kívántatnak | 35 |
Az hofmester, udvari kapitány és konyhamesterek tisztiről | 35 |
A sáfárrúl | 38 |
Az főszakácsrúl | 39 |
Az pohárnokrúl | 41 |
Az étekfogókrúl és innyaadórúl | 42 |
Az frisneiderrűl | 43 |
Egy fejedelmi és úri vendégséghez mint készüljön és tartson ember, s mint rendelje el azt | 43 |
Az hivatalos urak és vendégszolgák tartásárúl | 46 |
Következik egy világos és értelmes tanétás | 48 |
Elsőben négy császári vendégségekrül kettel húsevő napon, kettei böjtnapon | 48 |
Immáron következnek négy vendégségek, melyekben említtetik az magyar és cseh királyoknak micsoda étkeket - nemcsak húsbúl, hanem böjtnapokon is - kell készíteni | 59 |
Immár következnek már négy electori vendégségek | 63 |
Következnek négy fejedelmi vendégségek | 68 |
Egy bizonyos és világos tanétás miképpen kell sokféle étkeket készíteni német, magyar, spanyor, olasz és francia formára | 75 |
Az négylábú állatokrúl | 75 |
Az ökörbül nyolcvanháromféle étket készíthetni | 75 |
Az tehén tölgyébül hétképpen készíthetni étket | 87 |
Az bornyúbúl ötvenkilencképpen készíthetni | 88 |
Az berbécsbül negyvenötféle étket készíthetni | 99 |
Az báránybúl huszonnyolcféle étket készíthetni | 104 |
Az kecskefiúbúl harmincnégyféle étket készíthetni | 107 |
Az malacbúl harminckétképpen készíthetni | 110 |
A vadakrúl. Elsőben az szarvasbúl harminchétféle étket készíthetni | 113 |
Az őzbül huszonkilencféle étket készíthetni | 120 |
A nyúlhúsbúl húszféle étket készíthetni | 123 |
Az vadkanbúl avagy erdei disznóbúl negyvenképpen készíthetni étket | 125 |
Az gyanverbül | 128 |
Az bialhúst | 128 |
Az medvelábot | 128 |
A vadló-húst | 128 |
Az vadkecskébül tizenhatféle étket készíthetni | 128 |
Az havasi kecskebakbúl kétképpen készíthetni | 130 |
A török juhbúl tizenháromképpen készíthetni | 130 |
Az macskamajombúl tizenhatféle étket készíthetni | 131 |
A tengeri kutya | 132 |
A hód nevű állatnak | 132 |
Az tengeri disznót | 132 |
Az indiai disznót négyképpen készíthetni | 132 |
Az tengeri tövisesdisznót | 133 |
A közönséges tövisesdisznó | 133 |
A tengeri nyúlbúl tizenegyképpen készíthetni | 133 |
A mókust | 133 |
Az madarakrúl | 134 |
A sasbúl kilencféle étket készíthetni | 134 |
A struccmadarat | 134 |
Az túzokbúl ötféle étket készíthetni | 135 |
Az hattyúbúl négyképpen készíthetni | 135 |
Az pulykábúl húszképpen | 135 |
Az fajdokbúl nyolcféleképpen | 136 |
Az havasi tyúkbúl hatképpen | 137 |
Az fácánbúl huszonkétképpen | 138 |
Az gödént | 140 |
Az gémbül | 140 |
Az darvat | 140 |
A pávát háromképpen készíthetni | 140 |
Az vadludat tizennyolcféleképpen | 140 |
Az szelíd ludat huszonkilencképpen | 141 |
Az vadrécébül tizenötféleképpen | 144 |
Az középszerű récébül kétképpen | 145 |
Az kappanbúl negyvennégyképpen | 145 |
Az öreg tyúkból huszonkétképpen | 150 |
Az tyúkfiúbúl huszonháromképpen | 152 |
Az mogyorótyúkbúl tizenkétféleképpen | 154 |
Az fogolymadárbúl tizenötféleképpen | 155 |
Az galambokbúl húszképpen készíthetni | 156 |
Az gerlicébül nyolcképpen készíthetni | 157 |
Az fürjekbűl tizenkilencképpen készíthetni | 157 |
Az húrosmadarat tizenötképpen készíthetni | 156 |
Az szajkót s rigót | 159 |
Az pacsirtábúl kétképpen készíthetni | 159 |
Az seregélyt | 159 |
Mindenféle aprómadarakat tizenhétképpen készíthetni | 159 |
A halakrúl | 161 |
Az vizábúl huszonkétképpen készíthetni | 161 |
Az dick nevű halbúl | 163 |
Az sternen nevű halbúl tizenegyképpen készíthetni | 163 |
Az harcsábúl tizennégyféleképpen készíthetni | 164 |
Az salmen nevű halbúl tizenhétképpen készíthetsz | 164 |
Az heuchen nevű halbúl tizenegyféle étket készíthetni | 166 |
Az lampretábúl négyképpen készíthetni | 166 |
Az szalmling-halbúl tizenkétképpen készíthetni | 167 |
Az pisztrángbúl tizennyolcképpen készíthetni | 168 |
Az fejér pisztrángot négyképpen készíthetni | 169 |
Az apró potykábúl kétképpen | 169 |
Az csukábúl negyvenképpen készíthetni | 170 |
Az enken nevű halbúl tízképpen | 174 |
Az renhalbúl háromképpen készíthetni | 175 |
Az pioch nevű halbúl | 175 |
Az pozsárból huszonötképpen készíthetni | 175 |
Az exh nevű halbúl hatképpen | 178 |
A márnábúl hatképpen készíthetni | 178 |
Az angvillábúl tizenegyképpen készíthetni | 179 |
Az menyhalbúl tizenhatképpen készíthetni | 180 |
Az nerfflingbül négyképpen készíthetni | 181 |
A kárászbúl kilencképpen készíthetni | 181 |
Az compóbúl hétképpen készíthetni | 182 |
Az kilencszemű halbúl nyolcképpen készíthetni | 182 |
Az semlingbűl négyféleképpen készíthetni | 183 |
Az sügért tizenháromképpen készíthetni | 183 |
Az esíkbúl háromféleképpen készíthetsz | 184 |
Az kophalat háromképpen | 185 |
Az kövihalat kilencképpen | 185 |
Az anbisz névő halbúl 9 képpen | 186 |
Az priffen névő halbúl ötképpen | 186 |
Másféle apróhalakbúl is 9 képpen | 186 |
Az fejérhalbúl ötképpen | 187 |
Az rákot huszonháromképpen | 187 |
Az austrigábúl hatképpen | 190 |
Az kapelánhalbúl ötképpen | 191 |
Az habarnicábúl mit kell csinálni | 191 |
Az tengeri nyelvet is úgy készíthetni | 191 |
Az tengeri ptrücsköt kétképpen | 191 |
Az tengeri tüdőt háromképpen | 192 |
A kettőshalbúl mit csinálj | 192 |
Az cerdelihalbúl | 192 |
Az heringből négyképpen | 192 |
Másféle heringet kétképpen | 193 |
Az stokfisbűl tizenkétképpen | 193 |
A platajcbúl nyolcképpen | 195 |
Az csigát kilencképpen | 195 |
Az tekenősbékát kilencképpen | 196 |
Az zöldbékát ötképpen | 197 |
Holopotridát így kell készíteni | 198 |
Mindenféle étkek szaporításárúl | 201 |
Mindenféle saltát mindenféle füvekbül fejéren és zölden mint kell csinálni | 220 |
Sokképpen mondolasajtot hogy kell csinálni | 222 |
Mindenféle tésztamíveket mint kell csinálni | 223 |
Mindenféle pastetumokrúl húsbúl s halbúl mint kell csinálni | 230 |
Mindenféle tortákrúl, lepényekrül s bélesekrül | 234 |
Mindenféle patikából való nádmézes confectumokrúl | 236 |
Másféle confectumokat mint kell csinálnki | 237 |
Mindenféle bécsinált gyümölcsöket hogy kell készíteni | 239 |
Kulcsármesterség | 242 |
Jegyzetek a bevezetéshez | 259 |
Szójegyzék és mutató | 261 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.