1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Borlexikon

Borászat és gasztronómia/Gyakorlati útmutató

Szerző
Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5170-91-1
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Milyen a zöldízű bor? Mit jelent a puttonyszam? Mi az a Maligán-fok? Hogyan végzik a borok házasítását? Mi jellemzi a Kadarka vagy a Rizlingszilváni borfajtát? Ma, amikor a családi borászatok a reneszánszukat élik, és az üzletek polcáról nehezen tudunk választani a gazdag magyar és külföldi borkínálatból, hasznos lehet egy olyan könyv, amelynek segítségével eligazodhatunk a f borok és a borászat szakkifejezései között.
A borfogyasztásnak évezredes kultúrája van Magyarországon. A bor emeli ünnepeink fényét, társasági életünk elmaradhatatlan kelléke. Ám nemcsak folyékony formájában kaphat szerepet asztalunknál, de hétköznapi és ünnepi ételeink ízét is gazdagíthatja, amennyiben a sütés-főzés során alkalmazzuk. Milyen fogásokat, desszerteket, italokat készíthetünk borral?
A sorozatunkban megjelent Borlexikon című könyv mindkét említett kérdésre megadja a választ. Első részében található a tényleges borlexikon, amely ábécérendbe szedett címszavaival nyújtja számos borral és... Tovább

Fülszöveg


Milyen a zöldízű bor? Mit jelent a puttonyszam? Mi az a Maligán-fok? Hogyan végzik a borok házasítását? Mi jellemzi a Kadarka vagy a Rizlingszilváni borfajtát? Ma, amikor a családi borászatok a reneszánszukat élik, és az üzletek polcáról nehezen tudunk választani a gazdag magyar és külföldi borkínálatból, hasznos lehet egy olyan könyv, amelynek segítségével eligazodhatunk a f borok és a borászat szakkifejezései között.
A borfogyasztásnak évezredes kultúrája van Magyarországon. A bor emeli ünnepeink fényét, társasági életünk elmaradhatatlan kelléke. Ám nemcsak folyékony formájában kaphat szerepet asztalunknál, de hétköznapi és ünnepi ételeink ízét is gazdagíthatja, amennyiben a sütés-főzés során alkalmazzuk. Milyen fogásokat, desszerteket, italokat készíthetünk borral?
A sorozatunkban megjelent Borlexikon című könyv mindkét említett kérdésre megadja a választ. Első részében található a tényleges borlexikon, amely ábécérendbe szedett címszavaival nyújtja számos borral és borászattal kapcsolatos szakkifejezés magyarázatát. A könyv második része egy olyan receptgyűjtemény, amely bor felhasználásával készíthető ételek leírását tartalmazza, segítve ezzel a háziasszonyokat egy-egy különleges menü összeállításában. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.