1.067.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Borkóstoló

Magyar borok és ételek

Budapest
Kiadó: Agrármarketing Centrum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyar szőlő -és borfajták
A Kárpát-medence - és azon belül Magyarországon - bortermő vidékei szülőhelyei sok ősi és új magyar szőlőfajtának. Az itt található szőlőfajták vagy természetes úton... Tovább

Előszó

Magyar szőlő -és borfajták
A Kárpát-medence - és azon belül Magyarországon - bortermő vidékei szülőhelyei sok ősi és új magyar szőlőfajtának. Az itt található szőlőfajták vagy természetes úton (spontán mutációk által)évszázadok során választódtak ki, vagy pedig tudatos keresztezések gyümölcsei. Az őshonos régi szőlőfajtáinkat és az itt évszázadok során meghonosodott jövevényeket, illetve a magyar szőlőnemesítők által létrehozott új szőlőfajtákat hungarikumoknak nevezzük. Kiadványunkban a legjellemzőbb hungarikum szőlő- és borfajtákat mutatjuk be, egy, az adott fajtához legjobban illő ételrecept társításával. Ismerjék meg a magyar szőlő- és borfajtákat, és élvezzék a hozzájuk ajánlott ínycsiklandó fogásokat. Vissza

Tartalom

Furmint - Gombás vadnyúl 2
Ezerjó - Flambírozott, fahéjas alma 4
Hárslevelű - Könnyű diótorta 6
Cserszegi fűszeres - Parti falatok 8
Olasz rizling - Kakukkfüves kecskesajttal töltött csirkemell 10
Irsai Olivér - Csirkemell fokhagymás cukkínivel és kukoricacsókkal 12
Királyleányka - Balatoni borsos pisztráng 14
Juhfark - Bazsalikomos húsos karalábéragu 16
Kéknyelvű - Tejszínes tavaszi zöldségleves 18
Kadarka - Zöldfűszeres, sonkás tészta 20
Zenit - Hideg uborkás spárgakrém leves 22
Leányka - Köles körözött magyarosan 24
Kékfrankos - Paradicsomos-paprikás tepsis borda 26
Szekszárdi bikavér - Gombás bélszínragu 28
Egri bikavér - Tésztában sült kacsapástétom 30
Tokaji száraz szamorodni - Bazsalikomos hal sonkakötényben 32
Tokaji aszú - Mandulával töltött aranygaluska 34
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem