kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Alinea Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 166 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-863-062-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Mit iszunk? | 7 |
Bor és történelem | 9 |
Utazás a múltba - pillanatképek a bor történetéből | 10 |
A magyarok bora | 12 |
Bor helyett | 16 |
A gyógyító bor | 18 |
Palackba zárt történelem | 20 |
Hogyan születik a bor? | 23 |
A magyar bor helye a világban | 24 |
A termőtáj, a fajta és a készítési mód borba írt ajánlólevele | 29 |
A pezsgő | 43 |
Biobor | 51 |
Kóser bor | 53 |
Ami a bortól elválaszthatatlan | 55 |
A pince | 56 |
A hordó - nem csak hagyományból | 60 |
Az üvegpalack, a bor ruhája | 63 |
Címke | 68 |
A dugó, a palack lelke | 73 |
A borok értékelése | 79 |
Hivatásos borítészek | 81 |
Ítélet a bor fogyasztási értékei alapján | 82 |
A sommelier | 84 |
Hogyan kóstoljunk? | 84 |
Bortájoló - hogyan válasszunk bort | 91 |
Ötletek a borok beszerzésére | 92 |
Házi vinotéka összeállítása | 93 |
Mikor igyuk meg? | 98 |
Jóízű befektetés | 99 |
Borok és alkalmak | 101 |
Bor az asztalon | 107 |
A borfogyasztás kellékei | 109 |
A gasztronómia előzményei | 112 |
Választási dilemma | 114 |
Bor az étteremben | 116 |
Kulinária felsőfokon: a sajt és a bor | 117 |
Szivar - a légnemű ízek élvezete | 120 |
A bor hívó szava | 125 |
Úton - pohárral a kezünkben | 126 |
Borárverések | 126 |
A bor lovagjai | 127 |
Bor és internet | 130 |
Borok és borvidékek | 133 |
Borlexikon | 147 |
Eseménynaptár | 159 |