Kiadó: | Magyar Könyvklub |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-547-752-X |
Megjegyzés: | Színes fotókat tartalmaz. |
Előszó | 5 |
Általános tudnivalók | |
A bor összetétele | 8 |
A szőlő és a bor eredete | 10 |
Szőlőfajták termőövezete | 12 |
A szőlő bemutatása | |
A szőlő | 14 |
Vörös szőlőfajták | 16 |
Fehér szőlőfajták | 18 |
A termés | 26 |
Tannin | 28 |
Érés, aszúsodás, nemes rothadás | 30 |
Törvények, előírások | |
Minőségi piramis | 32 |
Minőségi borok | 34 |
A szőlőhegy | |
A talaj | 50 |
Telepítés | 22 |
Munkák a szőlőben | 24 |
A szüret | 52 |
Mennyiség és minőség viszonya | 36 |
A pincében | |
Borkészítés | 54 |
Kis hordóismeret | 60 |
Az assemblage | 62 |
Borvidékek | 38 |
Olaszország | 38 |
Franciaország | 40 |
Németország, Ausztria, Svájc | 42 |
Spanyolország, Portugália | 44 |
Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland | 46 |
Kalifornia, Chile, Argentína | 48 |
Különleges borok | |
A pezsgő (champagne) | 64 |
Édes specialitások | 66 |
Likőrborok | 68 |
Hasznos tanácsok | |
Palackismeret | 70 |
Parafa dugók | 74 |
A borok illata | 82 |
Ízlelés | 84 |
A bor kitöltése | 78 |
Borok és ételek | 86 |
A bor és az egészség | 88 |
Hasznos tudnivalók | 90 |
A borok kezelése | |
A bor tárolása | 72 |
Dugóhúzók és egyéb kellékek | 76 |
Poharak | 80 |
Utószó | |
Utószó helyett | 92 |
Kislexikon | 93 |
Tárgymutató | 95 |