1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erdélyi finomságok könyve

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 140 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-244-121-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal A mintegy 200 ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a vinettekrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát. A székely-csángó származású szerző több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő kötet.
A székelyhídi tanárember az erdélyi Sziget-hegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti" örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi... Tovább

Fülszöveg

Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal A mintegy 200 ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a vinettekrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát. A székely-csángó származású szerző több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő kötet.
A székelyhídi tanárember az erdélyi Sziget-hegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti" örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki magyar zamatokat. Kovásznai születésű székely feleségével és népes rokonságával nemcsak családi receptgyűjteménnyé rendezték az emberöltőnyi gyűjtés anyagát, hanem valamennyiünk gyönyörűségére - no meg jóltartásunk végett - kötetté állították össze. Vissza

Tartalom

Gondolatok a konyhában 8
Bevezetés 10
Tanácsok 12
A tűz dicsérete 25
Tűzrakás 29
Bográcsban főzés 30
Roston sütés 32
Nyárson sütés 34
Pácolás 35
Receptek 39
Furfangosságok 41
Bográcsosok 47
Halászlevek 52
A tárkony dicsérete 54
Erdélyi tésztafélék, betétek 56
Egytálasok 60
Zöldséged étkek erdélyiesen 66
Kolbászkák 70
Rostélyosok, roston sültek 75
Nyárson sültek 81
Fóliában és agyagban sültek 87
Disznóságok 94
„Lepetések "gyűjteménye 105
Italok - házilag 127
Eltevés télire 129
Finom ételhez jó bort! 132
Mutató a finomságokhoz 136

Bordás Mihály

Bordás Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bordás Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Erdélyi finomságok könyve Erdélyi finomságok könyve Erdélyi finomságok könyve Erdélyi finomságok könyve
Állapot:
2.940 ,-Ft
44 pont kapható
Kosárba