1.060.504

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bonbonkönyv

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Kiskapu Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-9637-35-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Narancsív
1. Vastaghéjú narancsból vágjunk [A résznyi széles narancshéj szeleteket (így hámozzuk meg a friss narancsot)
2. A lehámozott narancshéjakat hideg vízben (napi váltással) áztassuk, a kiáztatandó keserű íz miatt 2-3 napon át.
3. A kiázott (nem keserű!) narancshéjakat tiszta vízben főzzük puhára (blansírozzuk), majd egy napig tartsuk hideg vízben.
4. Úgynevezett húzató cukoroldat készítése:
900 g cukorból és 600 g vízből oldatot készítünk 1.500 g cukoroldat 18 °Bé 32 % Brbc (Ref.)
5. Első húzatás:
A megfőzött puha narancshéjat a hidegvízről leszűrjük, majd ráöntjük az első húzató cukoroldatot úgy, hogy az teljesen ellepje.
Ez a cukoroldat 3500 g narancshéjra elegendő.
6. Naponta (24-24 óra húzatás után) a narancshéjról leöntjük a cukorszirupot, és 100 g cukor hozzáfőzésével 2 °Bé fokkal emeljük a töménységet.
A hetedik napon 34 °Bé sűrűségű cukoroldathoz (62 % Bix) 10 % glükózszirupot adunk, majd a narancshéjjal együtt besűrítjük. Lehűlés után a narancshéjakat... Tovább

Fülszöveg


Narancsív
1. Vastaghéjú narancsból vágjunk [A résznyi széles narancshéj szeleteket (így hámozzuk meg a friss narancsot)
2. A lehámozott narancshéjakat hideg vízben (napi váltással) áztassuk, a kiáztatandó keserű íz miatt 2-3 napon át.
3. A kiázott (nem keserű!) narancshéjakat tiszta vízben főzzük puhára (blansírozzuk), majd egy napig tartsuk hideg vízben.
4. Úgynevezett húzató cukoroldat készítése:
900 g cukorból és 600 g vízből oldatot készítünk 1.500 g cukoroldat 18 °Bé 32 % Brbc (Ref.)
5. Első húzatás:
A megfőzött puha narancshéjat a hidegvízről leszűrjük, majd ráöntjük az első húzató cukoroldatot úgy, hogy az teljesen ellepje.
Ez a cukoroldat 3500 g narancshéjra elegendő.
6. Naponta (24-24 óra húzatás után) a narancshéjról leöntjük a cukorszirupot, és 100 g cukor hozzáfőzésével 2 °Bé fokkal emeljük a töménységet.
A hetedik napon 34 °Bé sűrűségű cukoroldathoz (62 % Bix) 10 % glükózszirupot adunk, majd a narancshéjjal együtt besűrítjük. Lehűlés után a narancshéjakat kiszedjük a cukoroldatból, és kis késsel narancs íveket vágunk belőlük.
Lehetőleg csúcstól csúcsig szeleteljük, akkor lesznek ív alakúak.
Az íveket gitteren hagyjuk megszáradni (csak a felületet)
7. Csokoládéba mártjuk. Hidegen dermesztjük. (5 °C) Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Borbély Béla

Borbély Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Borbély Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem