1.066.355

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Borászati technológia

Szerző
Szerkesztő
Kapcsolódó személy
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 313 oldal
Sorozatcím: Borászat
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-286-745-8
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó borászati technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti. A bor minősége függ
- a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól,
- a szőlő érettségétől és betakarításának módjától,
- a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés),
- a bor kezelésétől, a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától,
- a bor érési viszonyainak szabályozásától,
- a bor tárolásának körülményeitől.
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.
A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár.
Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is... Tovább

Fülszöveg


Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó borászati technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti. A bor minősége függ
- a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól,
- a szőlő érettségétől és betakarításának módjától,
- a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés),
- a bor kezelésétől, a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától,
- a bor érési viszonyainak szabályozásától,
- a bor tárolásának körülményeitől.
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.
A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár.
Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára.
A Borászati technológia első tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek. Vissza
Fülszöveg Kép

Eperjesi Imre

Eperjesi Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Eperjesi Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem