1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bor, szenvedély, Itália

Egy olasz család borok és ételek iránti szenvedélyének története

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Kelly Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 349 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-335-031-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Sergio Esposito kisgyermekkorát az itáliai Nápoly városában töltötte. Gyakran elüldögélt a konyhaasztalnál soktagú, lármás családja körében, ahol friss helyi fogások és rusztikus borok közt élte mindennapjait. Falta a tejtől csöpögő, gazdag ízű sózott bivaly mozzarellát és a tányérra halmozott friss prosciuttót (amelyet olyan vékonyra szeleteltek, hogy a kis Sergio átlátott rajta) - így szívta magába az olasz kultúra alapvető vonását: étel, bor és család elválaszthatatlan egymástól.
Családjával később a New York állambeli Albanybe emigrált, és ott is nőtt fel. Az asztalnál mindig Aldo bácsikája mellett ült és a szokványos több órás családi lakomák során bele-belekortyolt az öreg borospoharába. így aztán Esposito képzeletében a bor igen zsenge korától a családi tűzhely melegével, édesanyja főztjével - és mindenekelőtt hátrahagyott itáliai életükkel - kapcsolódott össze. Húszas éveiben megcélozta a nagyvárost, New York-ot, és ott vágott neki borász pályafutásának, és végül... Tovább

Fülszöveg

Sergio Esposito kisgyermekkorát az itáliai Nápoly városában töltötte. Gyakran elüldögélt a konyhaasztalnál soktagú, lármás családja körében, ahol friss helyi fogások és rusztikus borok közt élte mindennapjait. Falta a tejtől csöpögő, gazdag ízű sózott bivaly mozzarellát és a tányérra halmozott friss prosciuttót (amelyet olyan vékonyra szeleteltek, hogy a kis Sergio átlátott rajta) - így szívta magába az olasz kultúra alapvető vonását: étel, bor és család elválaszthatatlan egymástól.
Családjával később a New York állambeli Albanybe emigrált, és ott is nőtt fel. Az asztalnál mindig Aldo bácsikája mellett ült és a szokványos több órás családi lakomák során bele-belekortyolt az öreg borospoharába. így aztán Esposito képzeletében a bor igen zsenge korától a családi tűzhely melegével, édesanyja főztjével - és mindenekelőtt hátrahagyott itáliai életükkel - kapcsolódott össze. Húszas éveiben megcélozta a nagyvárost, New York-ot, és ott vágott neki borász pályafutásának, és végül megalapította az Italian Wine Merchants (Olasz borkereskedők) nevű cégét, amely mára az Egyesült Államok vezető olasz borimportőrévé nőtte ki magát.
Munkája révén gyakran utazik szülőhazájába, Olaszországba, ahol újabb borokat kutat fel ügyfeleinek, továbbképzi magát az olasz borkészítés terén, és mindezek révén újra felfedezi azt a fajta olaszos életmódot, amelyet korábban kénytelen-kelletlen maga mögött hagyott.
Sergio könyve egy sodró lendületű, szórakoztató borász-útibeszámoló, tele élénk leírásokkal a legvonzóbb helyekről - világhírű piemonti pincékről hatalmas toszkán birtokokról, buja zöld mezőkről Campaniában, Friuli hűvös hegyvidékéről, Marche régió széljárta partjairól - és tele történetekkel emlékezetes emberekről, különböző karakterű, ám egytől-egyig szenvedélyes borászokról a különc hercegig, aki halála előtt az összes tőkét elpusztítja, nehogy mások rosszul bánjanak vele.
Sergio Esposito kulináris memoárja éppen olyan izgalmas és élvezetes, mint azok borok és ételek, amelyekről oly nagy szeretettel ír. Amit ír, az olyan, akár a szőlőtőkék, amelyekről oly lelkesen szól: rusztikus és mélyen gyökerező, vagy mint a bor: hibátlan, és maradandó élményt nyújt - Frances Mayes Vissza

Tartalom

1. fejezet Róma 13
2. fejezet Barra 25
3. fejezet Albany 45
4. fejezet New York 69
5. fejezet Scavino 91
6. fejezet A Lago di Garda, azaz a Garda-tó 115
7. fejezet Friuli 147
8. fejezet Piemont 191
9. fejezet Montalcino 219
10. fejezet Chianciano Terme 245
11. fejezet Ancona 257
12. fejezet Nápoly 277
13. fejezet A Két Szicília Királysága 287
14. fejezet A herceg 301
Epilógus 329
Köszönetnyilvánítás 335
A szerzőről 337
Borterminusok 339
Kulináris kifejezések 346

Sergio Esposito

Sergio Esposito műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sergio Esposito könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem