kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-368-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
A borok harmozinálása | 5 |
A borok házasítása | 6 |
A házasítás célja | 7 |
A bortörvény előírásai | 7 |
A házasítás végrehajtása | 8 |
A savtartalom szabályozása | 10 |
A természetes savtartalom csökkentése | 10 |
A savtartalom csökkentése szénsavas mésszel | 11 |
A savtartalom szabályozása a biológiai almasavbomlás felhasználásával | 14 |
A savtartalom emelése | 16 |
A cukortartalom növelése | 17 |
A bortörvény előírásai | 17 |
A borok összhangja | 19 |
Az alkoholtartalom megváltoztatása | 21 |
A bortörvény előírásai | 21 |
Szín- és ízjavítás | 23 |
A borok tisztítása | 27 |
A borok fejtése | 28 |
Szeparálás | 32 |
A borok derítése | 36 |
A derítőanyagok hatása | 37 |
A derítés módjai | 43 |
Szűrés | 47 |
A szűrés hatása | 49 |
A szűrők kiválasztásának szempontjai | 50 |
A borok stabilizálása | 59 |
Melegkezelés | 60 |
Hidegkezelés | 61 |
Egyéb stabilizálóeljárások | 65 |
A csemegeborok készítése | 69 |
Tokaji borok | 69 |
Tokaji szamorodni | 70 |
Tokaji aszú | 70 |
Tokaji eszencia | 72 |
Tokaji máslás | 73 |
Tokaji fordítás | 74 |
Összeállított (típus-) csemegeborok | 74 |
Külföldi csemegebor-különlegességek | 78 |
Ürmösborok és fűszerezett borok | 80 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.