Fülszöveg
Narancsív
1. Vastaghéjú narancsból vágjunk [A résznyi széles narancshéj szeleteket (így hámozzuk meg a friss narancsot)
2. A lehámozott narancshéjakat hideg vízben (napi váltással) áztassuk, a kiáztatandó keserű íz miatt 2-3 napon át.
3. A kiázott (nem keserű!) narancshéjakat tiszta vízben főzzük puhára (blansírozzuk), majd egy napig tartsuk hideg vízben.
4. Úgynevezett húzató cukoroldat készítése:
900 g cukorból és 600 g vízből oldatot készítünk 1.500 g cukoroldat 18 °Bé 32 % Brbc (Ref.)
5. Első húzatás:
A megfőzött puha narancshéjat a hidegvízről leszűrjük, majd ráöntjük az első húzató cukoroldatot úgy, hogy az teljesen ellepje.
Ez a cukoroldat 3500 g narancshéjra elegendő.
6. Naponta (24-24 óra húzatás után) a narancshéjról leöntjük a cukorszirupot, és 100 g cukor hozzáfőzésével 2 °Bé fokkal emeljük a töménységet.
A hetedik napon 34 °Bé sűrűségű cukoroldathoz (62 % Bix) 10 % glükózszirupot adunk, majd a narancshéjjal együtt besűrítjük. Lehűlés után a narancshéjakat...
Tovább
Fülszöveg
Narancsív
1. Vastaghéjú narancsból vágjunk [A résznyi széles narancshéj szeleteket (így hámozzuk meg a friss narancsot)
2. A lehámozott narancshéjakat hideg vízben (napi váltással) áztassuk, a kiáztatandó keserű íz miatt 2-3 napon át.
3. A kiázott (nem keserű!) narancshéjakat tiszta vízben főzzük puhára (blansírozzuk), majd egy napig tartsuk hideg vízben.
4. Úgynevezett húzató cukoroldat készítése:
900 g cukorból és 600 g vízből oldatot készítünk 1.500 g cukoroldat 18 °Bé 32 % Brbc (Ref.)
5. Első húzatás:
A megfőzött puha narancshéjat a hidegvízről leszűrjük, majd ráöntjük az első húzató cukoroldatot úgy, hogy az teljesen ellepje.
Ez a cukoroldat 3500 g narancshéjra elegendő.
6. Naponta (24-24 óra húzatás után) a narancshéjról leöntjük a cukorszirupot, és 100 g cukor hozzáfőzésével 2 °Bé fokkal emeljük a töménységet.
A hetedik napon 34 °Bé sűrűségű cukoroldathoz (62 % Bix) 10 % glükózszirupot adunk, majd a narancshéjjal együtt besűrítjük. Lehűlés után a narancshéjakat kiszedjük a cukoroldatból, és kis késsel narancs íveket vágunk belőlük.
Lehetőleg csúcstól csúcsig szeleteljük, akkor lesznek ív alakúak.
Az íveket gitteren hagyjuk megszáradni (csak a felületet)
7. Csokoládéba mártjuk. Hidegen dermesztjük. (5 °C)
Vissza