1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bon appétit!

Az Egy év Provence-ban, az Örökké Provence és a Még mindig Provence szerzőjétől

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-9602-92-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Peter Mayle, azon kívül, hogy az írás és a konyhaművészet mestere, a legnemesebb értelemben vett hedonista: imád enni. Igazi gourmand-ként elvezet bennünket Franciaország képeslapra illő tájaira, ínycsiklandó étkekben dúskáló ünnepeire, ahol a főszereplők a francia konyha remekei: az ízletesen elkészített vadaktól, a magyarok között is egyre népszerűbb csigán át a sajtok sokaságáig. Tanúi lehetünk egy exkluzív "bormaratonnak", sőt Mayle még a gyógyszálló alacsony kalóriatartalmú ételeit is feljavítja, elvégre minden az elkészítésen múlik. Sajátos útikalauza elengedhetetlen segítség egy hasonló gasztrotúrához, ugyanis a legfinomabb éttermek és a házias főztjükről híres falusi korcsmák pontos fellelhetőségéig minden titkát megosztja azokkal, akik hasonló földi élvezeteknek hódolnának.

Peter Mayle immár valóságos háziszerzője az Ulpiusnak. Az Egy év Provence-ban világméretű sikere után itthon is sorra jelentettük meg Mayle Provence-sorozatát, amelynek legújabb darabja a Bon appétit!... Tovább

Fülszöveg

Peter Mayle, azon kívül, hogy az írás és a konyhaművészet mestere, a legnemesebb értelemben vett hedonista: imád enni. Igazi gourmand-ként elvezet bennünket Franciaország képeslapra illő tájaira, ínycsiklandó étkekben dúskáló ünnepeire, ahol a főszereplők a francia konyha remekei: az ízletesen elkészített vadaktól, a magyarok között is egyre népszerűbb csigán át a sajtok sokaságáig. Tanúi lehetünk egy exkluzív "bormaratonnak", sőt Mayle még a gyógyszálló alacsony kalóriatartalmú ételeit is feljavítja, elvégre minden az elkészítésen múlik. Sajátos útikalauza elengedhetetlen segítség egy hasonló gasztrotúrához, ugyanis a legfinomabb éttermek és a házias főztjükről híres falusi korcsmák pontos fellelhetőségéig minden titkát megosztja azokkal, akik hasonló földi élvezeteknek hódolnának.

Peter Mayle immár valóságos háziszerzője az Ulpiusnak. Az Egy év Provence-ban világméretű sikere után itthon is sorra jelentettük meg Mayle Provence-sorozatát, amelynek legújabb darabja a Bon appétit! Mint írja, az evéshez a franciákat valóságos szerelmi viszony fűzi; de az érzéki örömök hátterében egy békés, bölcs, emberszerető életforma és életfilozófia áll, hiszen a remek francia konyha maga is a francia kultúra része. Vissza

Tartalom

Előétel9
A franciák - "belülnézetben"11
Aki ételt-italt adott...28
Találkozás a sárban46
A vitteli combkóstolók50
Lassú kaja71
Ebédhez vetkőzve90
Szerelem első szippantásra106
Borisszák maratonja125
Repülő dugók közt Burgundiában142
Kék lábú arisztokraták160
Kalauz a gyomornak181
Civilizált purgálás198
Utolsó fogás219

Peter Mayle

Peter Mayle műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Peter Mayle könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem