1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakágazati technológia - Konzerv- és hűtőipar II.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 310 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-897-2
Megjegyzés: Tankönyvi szám: SZM-5601. 40 ábrával illusztrálva. 600 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Baracskai István: A befőttek gyártása3
A befőttgyártás technológiája8
Nyersanyag-előkészítés9
Előkészítő műveletek9
Mosás10
Előfőzés, huzatás10
További technológiai műveletek10
Almagyümölcsűekből készült befőttek11
Alma11
Körte14
Birs16
Bogyósgyümölcsűekből készült befőttek17
Szamóca17
Málna18
Köszméte (egres)19
Egyéb bogyósgyümölcsből készült befőtt20
Csonthéjasokból készült befőttek21
Cseresznye21
Meggy24
Ringló25
Szilva25
Kajszibarack26
Őszibarack29
Héjasgyümölcsűekből készült befőttek32
Zöld mandula32
Zöld dió33
A különleges befőttek gyártása35
Sárgadinnye35
Vegyes befőtt36
Diabetikus befőttek37
Alkoholos befőttek38
Pudinggyümölcsök38
Összefoglalás39
Kovács Olga: A gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények gyártása43
Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök47
Málna47
Szamóca49
Köszméte (egres)50
Ribiszke52
Meggy52
Cseresznye53
Szilva53
Cukor hozzáadásával gyorspuffasztott gyümölcsök55
Kajszibarack55
Őszibarack56
Gyorsfagyasztott gyümölcskrémek57
Szamócakrém58
Málnakrém58
Sárgabarackkrém58
A gyümölcslevek és az üdítőitalok gyártása59
Kardos Ernő: A levek általános gyártástechnológiája63
Előkészítő műveletek63
Lényerés64
Létisztítás65
A levek tartósítása69
A gyümölcslevek átmeneti tárolása71
Léösszeállítás, töltés73
Derített, szűrt gyümölcslevek75
Almalé75
Szőlőlé76
Narancslé76
Az édesmustok (szűrt gyümölcsitalok) gyártása77
Rostos gyümölcslevek77
Szénsavas üdítőitalok80
Sűrített gyümölcslevek82
A vegyszerrel tartósított (konzervált) gyümölcslevek gyártása84
A zöldséglevek gyártása87
Az ivólevek minősítésének szempontjai88
Baracskai István: A gyümölcsszörpök gyártása 88
A késztermék jellemzése89
Málnaszörp90
Jaffaszörp90
Ízesített szörpök92
A gyümölcsborok gyártása (olvasmány)95
Összefoglalás95
A gyümölcsízek, dzsemek gyártása95
Egyfajta gyümölcsből készült gyümölcsízek98
Szamócaíz100
Málna-, szeder-, ribiszkeíz100
Szőlőíz101
Meggyíz101
Kajszi- és őszibarackíz101
Egyéb gyümölcsízek102
Szilvaíz102
Csipkebogyóíz104
Vegyes gyümölcsíz104
Birsalmasajt105
Darabos gyümölcsízek vagy dzsemek107
Szamócadzsem107
Bogyósgyümölcsűekből készült dzsemek113
Csonthéjasokból készült dzsemek114
Fűszerezett szilvadzsem (reszter)115
Összefoglalás116
Főzelék- és zöldségfélékből gyártott konzerv- és hűtőipari készítmények119
A hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek gyártása121
A félkész és a készételek gyártása181
Szabó Pál: Meleg úton gyártott készételkonzervek183
A készételek gyártása184
Dobozos ételek186
Üveges ételek188
Bébi- és gyermekétel-készítmények189
Diétás és kímélő ételek191
Kovács Olga: Gyorsfagyasztott húsos készételek és félkész húsok193
Húsos készételek193
Félkész húsok194
Kovalik Béla: A húskonzervek197
A húskonzervek alap-, segéd- és csomagolóanyagai199
Általános technológiai műveletek202
A húskonzervek felosztása és a termékcsoportok technológiai irányelvei208
Aprított hústermékek208
Darabos és egyéb húskészítmények214
A húskonzervek minőségi követelményei217
Összefoglalás218
Bodrogi Rezső: A halkonzervek gyártása219
A halkonzervek alap- és segédanyagai221
Pácolt halkonzerv224
Szardellagyűrű231
Szardellapaszta233
Füstölt hal234
Olajos hal dobozban235
Halászlé237
Burits Oktáv: A szárítással tartósított konzervipari készítmények gyártása243
A szárítás alap-, segéd- és csomagolóanyagai245
Darabolt zöldségszárítmányok254
Darabolt gyümölcskészítmények270
Porított zöldségek és gyümölcsök274
Szárított leveskeverékek és levesporok277
Száraztészták282
Fűszerpaprika-őrlemény285
A szárított készítmények minőségi követelményei289
Gregus Ákos: A leveskockák és ételízesítők gyártása291
Leveskockák293
Marhahúsleves-kocka293
Tyúkleveskocka295
Gulyásleveskocka295
Szegedi halászlékocka295
Ételízesítők297
Mustár297
Pritamin298
Paradicsom-ketchup300
Fehérje-hidrolizátumokból készült ízesítők301
Delikát "8" ételízesítő303
Piros arany ételízesítő303
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem