Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 239 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-211-7 |
Megjegyzés: | 71 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
A konzerv- és hűtőipar tevékenységének áttekintése | 3 |
A konzerv- és hűtőipari tevékenység közös és eltérő vonásai | 3 |
A tartósítóipar tevékenységi területe és jelentősége | 5 |
A konzerv- és hűtőipar technológiai műveletei és csoportosításuk | 7 |
Előkészítő műveletek | 13 |
A nyersanyagok tisztítása | 13 |
Válogatás, osztályozás | 32 |
Jellegformálás | 37 |
Befejező műveletek | 65 |
Összefoglalás | 83 |
Tartósító műveletek | 89 |
Fizikai tartósító eljárások | 91 |
Tartósítás hőelvonással | 111 |
Tartósítás vízelvonással | 121 |
Egyéb fizikai tartósító eljárások (Olvasmány) | 134 |
Kémiai tartósító eljárások | 138 |
Vegyszeres tartósítás | 138 |
Kémiai tartósítások | 147 |
Természetes eredetű tartósítószerek | 153 |
Mikrobiológiai tartósító eljárások | 156 |
A tartósítás elmélete | 156 |
Savanyítás tejsavas erjesztéssel | 157 |
Tartósítás alkoholos erjesztéssel | 162 |
Összefoglalás | 163 |
A konzerv- és hűtőipar termékeinek csoportosítása | 167 |
Konzervipari termékek | 173 |
Zöldfőzelékkonzervek | 173 |
Gyümölcskonzervek | 174 |
Ételkonzervek | 174 |
Egyéb készítmények | 175 |
Hűtőipari termékek | 177 |
Zöldfőzelék-készítmények | 177 |
Gyorsfagyasztott gyümölcskonzervek | 177 |
Gyorsfagyasztott készételek | 178 |
Egyéb készítmények | 178 |
A tartósítóipar nyers- és segédanyagai; fogalma, jellemzése, rendszerezése (Olvasmány) | 179 |
Összefoglalás | 182 |
A gyümölcspulpok és -velők gyártása | 185 |
A vegyszerrel tartósított pulpok | 188 |
A pulp alap- és segédanyagai | 188 |
A pulpgyártás általános műveletei | 189 |
Pulpgyártás különböző gyümölcsökből | 190 |
Minőségi követelmények | 191 |
A hőkezeléssel tartósított pulpok és a dzsemalapanyagok | 192 |
Gyümölcsvelők | 192 |
A velők tartósítása | 194 |
Velőkészítés különböző gyümölcsökből | 194 |
Összefoglalás | 196 |
A savanyúságok gyártása | 199 |
A hőkezeléssel tartósított savanyúság | 202 |
Csemegeuborka | 202 |
Uborkasaláta | 205 |
Marinált paprika | 206 |
Paprikasaláta | 208 |
Káposztával töltött paprika | 209 |
Egyéb hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 210 |
Tejsavas erjesztéssel készülő savanyúságok | 212 |
Sósvizes uborka | 212 |
Kovászos uborka | 214 |
Savanyított káposzta | 215 |
Egyéb tejsavas temékek | 217 |
Ecetsavval tartósított készítmények | 218 |
Ecetes uborka | 218 |
Ecetes paprika | 219 |
Tölteni való paprikahüvely | 221 |
Ecetes zöldparadicsom | 222 |
Ecetes cékla | 222 |
Vegyes vágott savanyúság | 223 |
Összefoglalás | 224 |
A tartósítóipar fejlődéstörténete, jövője | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.