A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konzerv- és hűtőipari általános műveletek

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-211-7
Megjegyzés: 71 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A konzerv- és hűtőipar tevékenységének áttekintése3
A konzerv- és hűtőipari tevékenység közös és eltérő vonásai3
A tartósítóipar tevékenységi területe és jelentősége5
A konzerv- és hűtőipar technológiai műveletei és csoportosításuk7
Előkészítő műveletek13
A nyersanyagok tisztítása13
Válogatás, osztályozás32
Jellegformálás37
Befejező műveletek65
Összefoglalás83
Tartósító műveletek89
Fizikai tartósító eljárások91
Tartósítás hőelvonással111
Tartósítás vízelvonással121
Egyéb fizikai tartósító eljárások (Olvasmány)134
Kémiai tartósító eljárások138
Vegyszeres tartósítás138
Kémiai tartósítások147
Természetes eredetű tartósítószerek153
Mikrobiológiai tartósító eljárások156
A tartósítás elmélete156
Savanyítás tejsavas erjesztéssel157
Tartósítás alkoholos erjesztéssel162
Összefoglalás163
A konzerv- és hűtőipar termékeinek csoportosítása167
Konzervipari termékek173
Zöldfőzelékkonzervek173
Gyümölcskonzervek174
Ételkonzervek174
Egyéb készítmények175
Hűtőipari termékek177
Zöldfőzelék-készítmények177
Gyorsfagyasztott gyümölcskonzervek177
Gyorsfagyasztott készételek178
Egyéb készítmények178
A tartósítóipar nyers- és segédanyagai; fogalma, jellemzése, rendszerezése (Olvasmány)179
Összefoglalás182
A gyümölcspulpok és -velők gyártása185
A vegyszerrel tartósított pulpok188
A pulp alap- és segédanyagai188
A pulpgyártás általános műveletei189
Pulpgyártás különböző gyümölcsökből190
Minőségi követelmények191
A hőkezeléssel tartósított pulpok és a dzsemalapanyagok192
Gyümölcsvelők192
A velők tartósítása194
Velőkészítés különböző gyümölcsökből194
Összefoglalás196
A savanyúságok gyártása199
A hőkezeléssel tartósított savanyúság202
Csemegeuborka202
Uborkasaláta205
Marinált paprika206
Paprikasaláta208
Káposztával töltött paprika209
Egyéb hőkezeléssel tartósított savanyúságok210
Tejsavas erjesztéssel készülő savanyúságok212
Sósvizes uborka212
Kovászos uborka214
Savanyított káposzta215
Egyéb tejsavas temékek217
Ecetsavval tartósított készítmények218
Ecetes uborka218
Ecetes paprika219
Tölteni való paprikahüvely221
Ecetes zöldparadicsom222
Ecetes cékla222
Vegyes vágott savanyúság223
Összefoglalás224
A tartósítóipar fejlődéstörténete, jövője231
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem