1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése 1428-06/1

Az élelmezési üzemre vonatkozó munkavédelmi, érintésvédelmi, baleset- és tűzvédelmi, valamint a minőségbiztosításra vonatkozó előírások ismertetése (kidolgozott tételsor)

Szerkesztő
Lektor
Székesfehérvár
Kiadó: LIW Intermedia Kft.
Kiadás helye: Székesfehérvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-615-5019-02-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. Egy vendéglátó-egység vezetőjeként mondja el, hogy milyen munkavédelmi
előírásokra kell odafigyelnie a különböző munkaterületen történő
munkaszervezéshez? Hogyan szervezné meg e tényezők alapján a szabályszerű
működést az üzletében? 4
2. Ön egy vendéglátó üzlet vezetője. Kérem, ismertesse a munka- és üzemegészségügyi előírásokat, amelyek a munkaadóra és a munkavállalóra
egyaránt vonatkoznak! Mondja el, hogy milyen feltételek teljesítése után
alkalmazna munkavállalót az üzletében! 6
3. Egy vendéglátó üzletet szeretne üzemeltetni. Hogyan szervezné meg,
alakítaná ki leendő üzletében a gépek, berendezések, eszközök
biztonságtechnikáját a munkavédelmi előírásoknak megfelelően? 10
4. Ön egy étterem vezetőjeként új alkalmazottakat vesz fel. Milyen módon,
milyen típusú szerződésekkel alkalmazhatja őket? Vázolja fel a lehetőségeket!
12
5. Ön egy vendéglátó-egység vezetője. Kérem, mondja el, hogy milyen
tűzvédelmi előírásokra, jogszabályokra kell odafigyelnie! Hogyan építené ki a
szabályszerű működést az üzletében? 15
6. Önt egy étterem vezetésével bízták meg. Gondolja végig, hogy milyen
környezetvédelmi szabályozásokat ismer! Hogyan szabályozná üzletében a
veszélyes anyagok, hulladékok kezelését? Miért fontosak ezek az intézkedések
a vendéglátás területén? 19
7. Ön egy étterem vezető, és jelenleg a HACCP-rendszer bevezetésén
dolgoznak. Mondja el a HACCP-rendszer lényegét! Hogyan szervezné meg,
építené ki e tényezők alapján a szabályszerű működést az étteremben? 22
8. Ön egy étterem konyhafőnöke. Mondja el, hogy milyen egészségre ártalmas
anyagokat ismer, ezek milyen módon kerülhetnek az élelmiszerekbe, és
gondolkodjon azon, hogy milyen intézkedéseket hozna a megelőzésükre! 25
9. Ön egy vendéglátó-egység konyhafőnökeként azt veszi észre, hogy az egyik
beosztottja hanyag munkát végez. Mondja el neki, hogy milyen fizikai
szennyeződések léteznek, hogyan kerülhetnek az élelmiszerekbe, és milyen
szabályokat tartson be annak érdekében, hogy az ételek szennyeződése
elkerülhető legyen! 28
10. Üzletvezetőként új beosztottat kap. Mondja el neki, hogy milyen higiéniai
szabályokat kell betartania az üzletben az ételfertőzések elkerülésére! 30
11. Ön egy vendéglátó üzlet vezetője. Konyhafőnökét tájékoztassa arról, hogy
az üzletben milyen tényezők alapján szabályozták az ételkészítés folyamatát,
és hogy ezt milyen módon kívánja ellenőrizni! 33
12. Ön egy étterem konyhafőnöke. Tájékoztassa a beosztottait az élelmiszerek
szakszerű tárolásának fontosságáról, és arról, hogy az üzletben hogyan
szervezték meg a különböző élelmiszerek szabályszerű tárolását! 35
13. Ön konyhafőnökként dolgozik. Ismertesse meg a munkatársaival a
különböző élelmiszerek előkészítésének lehetőségeit, higiéniai szabályait,
valamint azt is, hogy a jelenleg hogyan oldják meg a szabályszerű előkészítési
folyamatokat! 38
14. Ön egy új étterem konyhafőnöke lesz. A tulajdonos kíváncsi arra, hogy Ön
hogyan szervezné meg a higiéniai szabályok betartása mellett a különböző
ételek elkészítését 41
15. Önt, mint az ÁNTSZ dolgozóját, megkeresi telefonon egy újonnan nyíló
étterem vezetője. Tájékoztassa röviden az ÁNTSZ tevékenységéről, majd arról,
hogy milyen jogszabályok betartására kell odafigyelnie a működés során,
azért, hogy az esetleges szankciókat elkerülje! 46
16. Ön egy étterem vezetőjeként tájékoztassa a munkatársait arról, hogy miért
fontos az üzlet termelő részének higiéniai előírásait betartani, valamint azt is
mondja el nekik, hogy ezeknek a szabályoknak a betartását hogyan fogja
ellenőrizni! 51
17. Ön egy vendéglátó üzlet vezetője. Kérem, mutassa be az üzlet értékesítő
részét! Mondja el, hogyan szervezi meg e helyiségek rendjét, takarítását, a
higiéniai szabályok betartását! 53
18. Ön egy vendéglátó egység vezetője. Kérem, mondja el, hogy milyen
higiéniai szabályokat kell szem előtt tartani a kiegészítő tevékenységek végzése
során! 56
19. Egy étterem vezetőjeként gondolja végig, hogy milyen jogszabályokra kellett odafigyelnie, amikor üzletében megszervezte a hulladék kezelését, tárolását! 59
20. Önre rábízták egy vendéglátó üzlet vezetését. Ma találkozik először az
alkalmazottakkal. Mondja el nekik részletesen, hogy Ön, mint üzletvezető
milyen követelményeket, elvárásokat támaszt a megjelenésükkel, egészségi
állapotukkal, személyi higiéniájukkal kapcsolatban! 61
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem